Půjčení auta Madeira
Dovolená Madeira - leden 2016 .
Chtěl bych varovat před půjčovnou Guerin na letišti ve Funchalu. Auto na 8 dnů objednáno a zaplaceno přes Rentalcars z domova včetně plného pojištění .Na letišti pracovník půjčovny Guerin využil naší chabé angličtiny , únavy a stresu z cesty a podstrčil nám k podpisu dodatečné pojištění za 120 E + depozit 100 E - zatím nevráceno. Raději si vše ověřte telefonicky před odjezdem u české pobočky !
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, do jaké míry funguje půjčování auta přes různé "srovnávače" typu Skyscanner na Madeiře. Odlétáme na "super last minute" na Madeiru a půjčení auta přostřednictvím Skyscanneru je za pár korun - cca 100 korun na den a to včetně dobře hodnocených společností dle google map (Cassianos) a i mezinárodních půjčoven (Sixt). Vždy tuhle cestu bookovánípřes Skyscanner volím a využívám to jako srovnávač cen, ale tohle mi cenově připadá přinejmenším pochybné. Dá se to za tuhle cenu půjčit? Včetně nějakého základního pojištění? Nebo je někde háček např. typu nutného dokoupení dražšího připojištění? Na stránkách půjčoven ceny jsou i desetkrát vyšší.
Vloni jsem si například na Ibize v listopadu (tedy mimosezona) půjčil auto na 3 dny za 6,5 Euro celkem. Teď od 1. ledna jsem měl půjčené v Malaze Citroen C4 hybrid za 25 Euro na tři dny. Všechno přes skyscanner a všechno je samozřejmě jen se základním pojištěním (tedy spoluúčast). Já mám navíc roční externí pojištění na nulovou spoluúčast, takže tyto ceny ze skyscanneru jsou pro mě konečné. Jediné co, tak dost koukám na recenze půjčoven (to je to nejdůležitější)
Ty nízké ceny jsou v pohodě a jestli a jakou pojistku si k tomu pořídíte, už je na vás, nutit vám ji nikdo nebude. Jen si dejte pozor na půjčovnu Magic Islands - nebrat!, je to už přes měsíc, co z nich zkouším dostat zpět depozit 1500 eur... a nejsem sám. Naproti tomu OK Mobility v pohodě, depozit vrátili v den vrácení vozidla. Moje zkušenost z prosince.
@mirjur: Oni ti ten depozit strhli, že to máš ve výpisu jako zaúčtované? Jakou jsi použil kartu? Pokud je jen blokovaný, za měsíc se vrátí automaticky a většinou nemá smysl půjčovnu nějak uhánět (i když na Bonaire a Curacao jsem je požádal a vyhověli, akorát si museli strhnout 0,01 USD, protože jinak by jim to nešlo). Ale jestli je to fakt přes měsíc, je to divné. Mimochodem půjčovny s takto vysokým depozitem nikdy nevyužívám, i kdyby byly za pár eur na den (i když mám externí pojistku, protože i tak hrozí kurzové ztráty). Jedině snad bych využil renomovanou půjčovnu, pokud by takto vysoký depozit byl téměř u všech a ty s nižším bych z nějakého důvodu nechtěl.
Ano, normálně to provedli jako zaúčtovanou platbu z kreditky. Takže jsem to v bezúročném období musel bance zaplatit. Ještě chvíli počkám a pak to budu reklamovat. Zpětně jsem v recenzích objevil, že jsem jen jeden z mnoha, co takto dopadli u této půjčovny.