Zdravím vyrážíme teď ve čtvrtek ve 2 lidech na Mallorcu od 18. do 20.2. Našel jsem na rentalcars super ceny (Ford Focus C-Max za 333,- Kč na celé dva dny, pojištění spoluúčasti máme u jiné firmy). Už jsem si pořídil i kreditku, ať není problém. Teď jsem se ale kouknul na nějaké recenze půjčovny u které to máme přes rentalcars bookované a nestačím se divit. Je to Record Go Mallorca. Na google mají přes 70 recenzí a skoro všechny jsou negativní, ve stylu že lidem nebylo navráceno depozitum nebo jeho část apod. Riskovali byste to, po shlédnutí recenzí? Jinak máte někdo zkušenosti třeba s InterRent, Centauro, Hiper Rent a car nebo Drivalia? EDIT: Rezervaci jsem již zrušil, zarezervoval jsem o poznání dražší auto přes Thrifty, nicméně jsem zase našel stránku s recenzemi (tady http://www.reviewcentre.com/reviews11376.html). A samé negativní. Na webu rentalcars jsou ale jejich recenze pozitivní. Moc tomu nerozumím. Nebude lepší rezervovat auto až na místě? .

Půjčovna Record Go Mallorca

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Zdravím vyrážíme teď ve čtvrtek ve 2 lidech na Mallorcu od 18. do 20.2. Našel jsem na rentalcars super ceny (Ford Focus C-Max za 333,- Kč na celé dva dny, pojištění spoluúčasti máme u jiné firmy). Už jsem si pořídil i kreditku, ať není problém.

Teď jsem se ale kouknul na nějaké recenze půjčovny u které to máme přes rentalcars bookované a nestačím se divit. Je to Record Go Mallorca. Na google mají přes 70 recenzí a skoro všechny jsou negativní, ve stylu že lidem nebylo navráceno depozitum nebo jeho část apod.

Riskovali byste to, po shlédnutí recenzí?

Jinak máte někdo zkušenosti třeba s InterRent, Centauro, Hiper Rent a car nebo Drivalia?

EDIT: Rezervaci jsem již zrušil, zarezervoval jsem o poznání dražší auto přes Thrifty, nicméně jsem zase našel stránku s recenzemi (tady http://www.reviewcentre.com/reviews11376.html). A samé negativní. Na webu rentalcars jsou ale jejich recenze pozitivní. Moc tomu nerozumím. Nebude lepší rezervovat auto až na místě?

0

Thrifty (a Dollar) vlastní společnost Hertz, takže stejně půjdeš na jejich přepážku. Sázka na jistotu na PMI je dražší Sixt, Europcar, popř. Avis taky nebude špatnej.
Jinak pro ilustraci, jak to může dopadnout u levných půjčoven (v tomto případě Goldcar): http://rentalcarreviews.com/media/reviews/photos/original/7f/d8/99/23536-goldcar-car-rental-palma-de-mallorca-airport-pmi-balearic-islands-spain-31-1430487018.jpg

0 Citovat

A myslíte tedy, že s Thrifty budou nějaké potíže? Četl jsem recenze od lidí, kteří uváděli, že jim sebrali 300€ za sjeté pneumatiky smiley

Ještě se zeptám, kdybychom dorazili z letiště do centra Palmy busem, neseženeme tam nějakou levnější výpůjčku od místních?

0 Citovat

Thrifty několikrát US, SAE vždy naprosto v pohodě. Levnější půjčovnu určitě najdeš, ale vždy je něco za něco.

Ad Mailand: Oni ten brand budou pořád držet, snaží se cílit na rozdílné skupiny, tedy i svoje šaltry atd. Aspoň co jsem zatím viděl...

0 Citovat

Podobně jako cali, s Thrifty jen dobré zkušenosti, naposled minulý měsíc v Jordánsku. Jinak poslední dobou jsem to moc nezkoumal, jestli se něco nezměnilo, ale Sixt teda nepatřil mezi dražší půjčovny.

0 Citovat

Tak se asi situace změnila smiley Naposled jsem od nich půjčoval v Tiraně 3 roky zpět a byli nejlevnější.

0 Citovat

Tak v některých destinacích klidně můžou být levnější, o tom žádná. Popř. mít promo.

0 Citovat

Spíš se bojím, aby takhle mimo sezónu nebyly pozavírané půjčovny mimo letiště.

0 Citovat

Ještě přidám jednu zkušenost, měl jsem teď v prosinci v Itálii auto od Green Motion, taky strašný recenze a nakonec naprostá spokojenost ani si neudělali blokaci depozitu na kartě, jen si vzali detaily karty - to se mi stalo vůbec poprvé. Ono totiž mnohem víc motivovaní psát recenze jsou ti, kdo měli negativní zkušenost než ti, kdo byli spokojeni.

0 Citovat

eremi: To jsem si taky říkal, o těch recenzích. A zrovna u Record Go, které zde zmiňuji může být problém automatický a nevratný poplatek 25€ za benzín, který je zašitý v podmínkách (i na rentalcars). Je pravda, že na každou negativní recenzi na google (tedy na 95% recenzí) reagují a neustále vysvětlují.

0 Citovat

Takže, auto jsme měli půjčeno u Hertz, zaplatili jsme depozit v přepočtu přes 20.000,- Kč kreditkou, po vrácení auta vše v pořádku, dostal jsem lístek, že mi byl depozit odblokován. Po příjezdu do ČR zjišťuji, že místo toho aby byl depozit odblokován, zablokovali mi dalších více než 20.000,- Kč. Mám tedy na kreditce blokováno přes 40.000,- Kč. Poslal jsem na Hertz email a ti mě odkázali na rentalcars. Z rentalcars od včerejšího rána zatím nikdo neodpověděl.

Mám za to že prostě spletli znaménko, nicméně je to fakt bída. To aby měl člověk strach, půjčit si auto smiley

0 Citovat

Stalo se mi u Europcaru, bohužel budeš muset zřejmě počkat na skončení blokaci - měl bys vidět v internetbankingu do kdy je blokovano. Pokud to máš na kreditce a aktuálně s ní nepotřebuješ nic platit,tak se nic neděje,ale jasně, jak jde člověku o jeho prachy,byť virtuální, tak nic moc.

0 Citovat

eremi: V internet bance není vidět, do kdy je blokováno. Když jsem si posledně půjčoval auto na Sardinii, tak odblokování trvalo skoro 14 dní a v bance říkali, že to může trvat až měsíc.

Mám to na kreditce a ty peníze nepotřebuji, spíš jde o ten nepříjemný pocit, že si to kdykoliv mohou převést na svůj účet a mezinárodně se tyhle věci řeší dost blbě. Např. kdyby teď řekli, že jsem to auto potloukl. Dostal jsem tam jen lístek z poklady o údajném odblokování depozita, který ale nemůžu najít.

Dále, na kreditce mám limit 35.000,- a mám zablokováno přes 40tis, tak mi to teď ukazuje mínus pět tisíc něco. smiley

0 Citovat

Jasný, příjemný to není, pokud Ti ale odblokovali depozit, tak bych se nebál s tím, že by Ti dodatečně něco vymysleli, navíc pokud jsi měl od Hertz. Jinak já teda v internebankingu ve všech bankách vidím do kdy platí blokace.

0 Citovat

nějaké aktuální recenze na autopůjčovny ve Španělsku? to je recenzí, že nevím, kde, co a jak...

0 Citovat

nezapomeň hlavně koukat jestli to je "lleno-vacío" nebo "lleno-lleno", ber to druhé.

U Prvního si zaplatíš plnou nádrž benzínu, při vrácení nevracíš plnou, ale zaplatí ti dle pro ně výhodných tabulek poměr nádrže (přesněji řečeno ti vrátí část peněz z koupené drahé nádrže benzínu). I kdybys přijel s plnou, tak ti odečtou nevratný poplatek v desítkách eur...

Dávej taky bacha jestli máš debetní kartu nebo kreditku, s kreditkou není problém, ale debetní kartou ti sice dovolí zaplatit, ale auto ti nevydají (většina společností, jen miminum bere debetku, musíš složit vysokou zálohu). mně se to stalo, protože na kartě od airbank bylo napsaný debet (dřív jsem si půjčoval na debetku od mbank a problém nikdy nebyl). Pak mi auto nevydali, protože na své jméno jsem neměl žádnou kreditku a dle všeob.obch.podm. byl utrum (hertz). peníze za půjčení si nechali. nakonec se mi to přes banku podařilo vyreklamovat a aspoň mi vrátili zcela ty prachy - půjčovné, ale trvalo to 2 měsíce stresu a na místě jsme zůstali bez auta...

0 Citovat

Měli jsme vinikající zkušenost s CICAR (www.cicar.com) na Gran Canaria - fungují po celých Kanárských ostrovech, Baleánech a na Španělkské pevnině.

Rezervace předem bez závazku (nezadáváte číslo kreditky), zaplatíte full to full, ceny jsou vč. full pojištění. Neplatíte žádný depozit. Jen jsme auto vraceli v 6 ráno a mají otevřeno od 7, tak jsme museli teda zaplatit plnou nádrž za 35€ a projeli jsme ji - kdyby ne, tak by nám prostředky za zbývající benzín vrátili posléze zpět na účet. Doporučuji.

0 Citovat

Ahoj, máte někdo čerstvou zkušenost s půjčením auta na Mallorce? Mělo by to být z letiště na letiště, ceny se mi zdají podezřele nízké. Děkuji za radu, ještě jsme tam nebyli, tak nechci mít problém.

0 Citovat

Zoharejda napsal(a):

Ahoj, máte někdo čerstvou zkušenost s půjčením auta na Mallorce? Mělo by to být z letiště na letiště, ceny se mi zdají podezřele nízké. Děkuji za radu, ještě jsme tam nebyli, tak nechci mít problém.


Ahoj, jak jste nakonec půjčili? Já koukám na Drivalii, i s tím jejich pojištěním to vychází přijatelně a recenze jsou dobré, ty špatné se týkají jenom té podezřele levné varianty bez jejich pojištění. Máte někdo osobní zkušenost? Díky.

0 Citovat

Přemýšlím nad půjčením auta na tři dny na Mallorce. Nějaké další rady kromě "neber Goldcar"? Pojištění separát nebo spolu s károu? Ono při ceně auta od 1100 Kč za tři dny celkem mi přijde dost nepoměr brát pojištění od poskytovatele za 500 Kč na den. ICarHireInsurance? Díky moc.

0 Citovat

Pojisti si to s nulovou spoluúčastí, připojisti si skla a pneumatiky a můžeš tam tři dny zkoušet rally.

0 Citovat

Padrino, díky. To bych ho klidně mohl rozprodat na náhradní díly 3:) ...ale teď vážně ;)

0 Citovat

@padrino tradičně pobavil... 

 @Michal - hranice bolesti na Mallorcu mimo hlavní sezónu je myslím do 15,- EUR. V poslední době hodně chválí https://www.wiberrentacar.com/ , když to vezmeš přes brokera s jeho full pojištěním, třeba Panda/Fiesta od AutoEurope tak 12,-EUR/den. Určitě je řada dalších alternativ.

edit: Pokud tedy nechceš využít těch x možností zmíněných výše...

0 Citovat

Jinak jedeme v hlavní sezóně během dvou státních svátků ;-) Odkaz uložen a pročtu zítra v letadle / busu (zn. ne na Mallorku).

0 Citovat

I tak se dá do 15 eur..

0