Ahoj, máte někdo tipy na levné půjčovny na Islandu, popřípadě zkušenosti s http://www.carrenters.is/? Našel jsem klasické půjčovny, kde se dá půjčit auto za obdobnou cenu jako v carrenters.is, tak nějak nevím co je lepší. Díky za tipy. .

Půjčení auta na Islandu

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

@Navaja: Pochopila si to správne. Požičiavala si si niekedy v týchto krajinách auto? Kto navštívil mohamedánske krajiny, vie o čom píšem. Kto ich nenavštívil, nech sa presvedčí na vlastnej koži. Sú krajiny, kde cudzincov neklamú, a sú krajiny, kde cudzinec musí byť neustále v strehu, aby ho rôznym spôsobom neodkradli. Island patrí k tým prvým.

Na ilustráciu skúsenosti z požičovní Avis na Islande a Jordánsku:

Island:

V požičovne sa spýtali, či chceme plnú poistku. Povedal som, že nám stačí tá, ktorú máme už zakúpenú. Nenútili nás do plnej poistky. Auto v dobrom stave, pri odovzdávaní žiadny problém. Auto preberáme aj odovzdávame na letisku, zmluva vystavená presne podľa podmienok rezervácie.

Jordánsko:

Keď som povedal, že chcem ich plnú poistku, chlapíkovi stuhol úsmev na perách a zrazu už som nebol jeho friend. Dostali sme doškriabené auto v zlom technickom stave a s prázdnou nádržou. Napriek plnej poistke zaznačili škrabance; pri odovzdávaní chlapík samozrejme našiel škrabance, ktoré neboli zaznačené a ktoré sme nespravili. Mali sme plné poistenie (lebo moslimov na základe svojich bohatých skúseností s nimi považujem za podvodníkov, pokiaľ ma nepresvedčia o opaku), takže nás neokradli. Na rezervačnom doklade miesto prebrania a odovzdania auta bola uvedená adresa hotela, to nedodržali, z hotela nás doviezli do požičovne, kde sme auto prebrali aj odovzdali (späť na hotel nás samozrejme neodviezli). Zmluva napísaná s chybnou, a teda nejednoznačnou angličtinou. Zmluvné podmienky neboli v súlade s rezervačnými podmienkami. Že zmluvné podmienky boli pre nás nie veľmi výhodné, sa netreba ani zmieňovať.

Dúfam, že takéto vysvetlenie stačí, aby si pochopila, aký je rozdiel pri požičaní auta na Islande a v mohamedánskej krajine. Nikdy sa nám nestalo, aby nás v Európe, USA, Austrálii alebo na Novom Zélande nejako podviedli. Dokonca aj Goldcar v Taliansku dodržal zmluvné podmienky. V Jordánsku, Tanzánii alebo Ománe  vždy v požičovni skúšali nejaký podraz.


0 Citovat

Ohľadom toho Jordánska. Mali sme auto požičané v Aqabe cez Thrifty. Poistenie sme mali externé. Chlapi v požičovni boli veľmi milý a predanie prebehlo bez problémov. Dokonca sa som mnou maník ešte previezol lebo som dovtedy nemal skúsenosť s automatom. V priebehu prenájmu som na aute aj ja našiel škrabance ktoré neboli zaznačené,ale pri vracaní nikto nič neriešil a už vôbec by som nemohol povedať že by niečo hľadali,alebo skúšali nejaký podraz. Takže by som ich všetkých nnehádzal do jedného vreca i keď nehovorím že sa nemôžu nájť aj tý vychcanejší.

0 Citovat

Tak jako torpy68, stejná půjčovna v Jordánsku, stejné zkušenosti, absolutně bez problémů. A ano půjčoval jsem auto i v jiných muslimských zemí a ne neměl jsem ani jinde vůbec žádný problém. Určitě bych takto nezobecňoval. 

Ještě tedy k tématu, my jsme měli auto na Islandu od Avis a naprosto bez problémů, při převzetí si člověk auto sám nafotí a pošle fotky poškození, které nejsou zaznačeny v protokolu o předání půjčovně na mail, při odevzdání otázka 2 minut.

0 Citovat

my jsme měli Avis a naprosto bez problémů, vyšlo nám nejlevněji. Na přepážce rychlovka, při vracení to víceméně ani nekontrolovali :)

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...se-ne.html

0 Citovat

r0st4 napsal(a):

Zdravím, chtěl jsem poprosit, jestli by mi někdo nedoporučil dobrou půjčovnu aut, ideálně na letišti v Keflaviku. Původně jsem se chtěl řídit podle recenzí na internetu a Trip Advisoru, ale (snad kromě Hertz) lidi nadávají v podstatě na všechny, že jsou to zmetci, co se vás budou snažit okrást :D

Osobně jsem si vytipoval Geysir a Payless, ale určitě si nechám doporučit. Koukal jsem, že nejlevnější jsou všechny ty islandský půjčovny (GreenMotion, IceRentalCars atd.), na který se nadává ale asi nejvíc.


Já bral u IceRentalCars, objednaný Golf v automatu - nakonec jsme dostali Hondu CR-V v automatu a se 4x4, bez depozitu a naprosto pohodová domluva. Jediný problém byl u vrácení, protože se objevil technický problém na displeji o stavu nádrže, který i přes plnou nádrž ukazoval 3/4 nádrže. Naštěstí jsem si toho všiml při posledním dotankování do plna, píchl jsem tam ještě za pár korun a vzal si obě účtenky, které jsem poté ukázal při předání.

0 Citovat

My si půjčovali auto u Lotus Car Rental - www.lotuscarrental.is

Všechno v pohodě a mají samozřejmě pobočku na letišti. Navíc není potřeba kreditky a vše jsem vyřizoval ještě z ČR. Auto jsme vyzvedávali někdy pozdě večer a bez problémů. Dostali jsme skoro novou Kia Rio (což mít nové auto na Islandu není úplně výhra :D). Objeli jsme celý ostrov dokola. Brali jsme pouze základní pojištění.

Nebál bych se "místní" menší půjčovny. Já si takhle vždycky půjčuju auto v zahraničí (spíše menší lokální, než světové autopůjčovny). Samozřejmě snad u každé půjčovny vždycky najdeš nějaké ty negativní ohlasy :)

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0