Ahoj, pročetl jsem ledacos zde na fóru i jinde, ale chtěl bych poprosit zkušenější cestovatele o radu ohledně půjčení auta, protože se v tom stále moc nevyznám... - Na Mallorcu přilétáme 17.4. ve 13:00 a odlétáme 22.4. v 6:55. - Je mi 24let (21.4. mi bude 25) a řidičák mám od 18... - preference auta nejsou - Pojištění si na těch 5 dnů asi zaplatím (nebo stačí základ co je většinou poskytován?) - kreditku, pas atd. mám... Poradíte kde půjčit nejlépe a nejlevněji? Prošel jsem expedii, car rentals atd... Nejlépe mi to zatím vycházelo u GoldCar s touto akcí: https://www.goldcar.es/en/10000-crazy-full-full-offer/ (40$ doplatek za věk pod 25, 40$ doplatek za odevzdání auta před otevírací dobou) - jen jsem moc nepochopil co je to jejich "FlexFuel"? Díky moc za pomoc! .

Help - půjčení auta na Mallorce

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Ahoj,

pročetl jsem ledacos zde na fóru i jinde, ale chtěl bych poprosit zkušenější cestovatele o radu ohledně půjčení auta, protože se v tom stále moc nevyznám...

- Na Mallorcu přilétáme 17.4. ve 13:00 a odlétáme 22.4. v 6:55.
- Je mi 24let (21.4. mi bude 25) a řidičák mám od 18...
- preference auta nejsou
- Pojištění si na těch 5 dnů asi zaplatím (nebo stačí základ co je většinou poskytován?)
- kreditku, pas atd. mám...

Poradíte kde půjčit nejlépe a nejlevněji? Prošel jsem expedii, car rentals atd...

Nejlépe mi to zatím vycházelo u GoldCar s touto akcí: https://www.goldcar.es/en/10000-crazy-full-full-offer/
(40$ doplatek za věk pod 25, 40$ doplatek za odevzdání auta před otevírací dobou) - jen jsem moc nepochopil co je to jejich "FlexFuel"?

Díky moc za pomoc!

0

Nevím, je tisíc jiných možností, jak si na Mallorce půjčit auto a být v klidu... FlexFuel je takový ojeb, při předání auta zaplatíš předražený obnos za plnou nádrž s jejich marží maskovanou za servisní a logistické náklady a když vrátíš třeba s půlkou nádrže, vrátí ti něco nazpět, samozřejmě nikdy ne 1/2 toho, co jsi zaplatil za plnou při předání. Použij google, přečti si nějaké recenze a rozhodni se. Myslím, že i tady ve fórech je spousta doporučení na prověřené půjčovny a internetové brokery.

0 Citovat

Qeasa:

Já tam letím 12.4. a vracím se 16.4., taky budu půjčovat auto, tak třeba budu mít nějaký dobrý tip smiley Ale myslím, že teď mimo sezónu to nebude žádný problém.

0 Citovat

Ahoj, byl jsem tam přesně ve stejným termínu, ale před rokem. Taky jsem si půjčil auto, a to v lokálni pujcovne. http://rentacarvanrell.com/en/

Primo na letišti jsem si ho vyzvedl za 79€ a ještě na místě me prekecal na pojištění cca za 15 € ale i tak hodně slušná cena za 3 dny. Auto melo prázdnou nádrž, takze co natankujes, to projezdis a vrátíš zase s prázdnou. Auto bylo úplně nové a byl jsem naprosto spokojen. Vrátil jsem ho opět na letiště a protože ještě nebyla otevřena kancelář, tak jsme byly domluveni na tom, ze kličky necháme uvnitř auta.

Odesláno z mého Lenovo A6000 pomocí Tapatalk

0 Citovat

Ahoj,

jsem zpátky v Čechách a tak bych chtěl předně poděkovat Dejaka01 za tip a druhak se podělit o své zkušenosti, které snad někomu v budoucnu pomůžou.

Dopravu na Mallorce zajišťují především autobusy, u kterých stojí až na výjimky 1 cesta - 3€ po Palmě a 3,4€ mimo Palmu.
Pokud tedy pojedete např. z letiště do jakéhokoliv města kromě Palmy, připravte si 6,4€ na osobu/cestu. Jakékoliv cestování je tak poměrně hodně finančně náročné. Na Mallorce jsem byl celkem 5 dní a za první dva dny jsem utratil za MHD jako za letenky z Berlína na Mallorku...

Na tři dny jsem měl objednané auto a kdybych věděl jak místní doprava funguje, tak bych objednal auto na celý pobyt.

Zvolil jsem půjčovnu Vanrell na základě místního doporučení. Má normální ceny a hlavně nemá přehršel skrytých poplatků a sankcí za každou blbost jako jiné "pasti na turisty". Moje zkušenost je pozitivní a bezproblémová. Auto jsme si vyzvedli dle domluvy na letišti s necelou čtvrtkou nádrže, najezdili 650km za tři dny a protože jsme odlétali brzy ráno, tak jsme nechali klíče zamknuté v autě, kde byl jen zbytek nafty v nádrži. Platil jsem 94€ za tři dny a připlatil jsem si navíc 6€/den za pojištění. V řízení jsem si sice jistý, ale jeden prostě nikdy neví - 5m široké silnice v horách, kde je na jedné straně kolmá skála a na druhé svodidla(občas šlo fakt o centimetry a nemáte kam uhnout jako na našich silnicích), cyklisté, šílení španělé či opilý anglický turista v noci na parkovišti a v tu ránu jste tam za 200€ či víc... Žádný defekt se nám nestal, ale pojištění bych pravděpodobně pro klid zvolil znovu.

Další půjčovny, které byly na silnicích vidět - Centauro(asi nejvíce aut), GoldCars, Thrifty a další.

Pokud nechcete spadnout do nesmyslných poplatků ve výši desítek až stovek eur, tak si před rezervací pozorně přečtěte smluvní podmínky. Vyplatí se Vám to. (40€ za odevzdání auta mimo provozní dobu, 20€/den za nezkušeného řidiče, 40€ poplatek za spáchání přestupku s autem - pokutu musíte zaplatit samozřejmě extra... atd. apod.)
Viděl jsem i půjčovnu motorek/skůtrů, nicméně půjčení Vespy jsem viděl za 30€/den a ačkoliv jsem motorkář, tak budu mít v tomto případě za stejné peníze radši to auto...

Na konec se chci omluvit za to, že je text lehce chaotický a za jakékoliv případné chybky... Snad to někomu trochu pomůže.

0 Citovat

Trochu jsem zapomněl přidat i svoji zkušenost, byl jsem na Mallorce 12-16.dubna. celkem asi 4,5 dne. Přemýšlel jsem, kolik dám za taxi do centra Palmy a pak zpět, kolik za cestování po ostrově atd. a ve finále jsem došel k tomu, že nejlevnější bude na celý pobyt půjčit auto smiley Takže hned po příletu jsem zašel k půjčovnám na letišti, byly tam hned 4 známé značkové vedle sebe. V první nám nabídli auto na celý pobyt za 260€, ve druhé za 180€, ve třetí, což byl Hertz za 155€ a ve čtvrté (AVIS) už měly základní kategorii vyprodanou. Takže jsme se vrátili k Hertzu, vyfasovali jsme VW Polo s najetými sotva 800km, takže nový, v plné výbavě vč. tempomatu, el. oken, prefektního autorádia, klimy atd. započítáno 5 dní s plným pojištěním bez spoluúčasti za 155€ smiley Takže pohodlně autem hned z letiště a potom zase zpět k odletu. Benzín od plné do plné, projeli jsme skoro celou Mallorcu a padlo asi 34l benzínu, tedy necelá nádrž. Překvapily mě ty rozdíly v cenách mezi půjčovnami vedle sebe a kdoví, jestli by to nebylo v AVISu ještě levnější, protože tam byla největší fronta smiley Poučení - Zkusit se vždy poptat rovnou na letišti, pokud tím člověk ušetří za taxi nebo MHD, může to být ve finále levnější, než někde mimo letiště, o pohodlí ani nemluvě.

0 Citovat

Ono se dá na malorce půjčit auto již od cca 15 euro na den. Je potřeba ho však rezervovat přes srovnávač.

0
6 reakcí