Ahoj, budu si poprvé pujčovat auto, proto mám několik dotazů. Rezervoval jsem to přes Rentalcars u společnosti AVIS. 1. V podmínkách je napsáno: Auto má výši depozitu při spoluúčasti NOK 8000,00 nezahrnuje daň. Auto má výši depozitu při odcizení vozidla NOK 8000,00 nezahrnuje daň. Budou chtít uhradit oba depozity nebo prostě jen 8000 NOK? 2. Dočetl jsem se, že když je u mýtné brány možnost zaplatit hotově, nedoporučuje se s autem z pujčovny projetí autopasem, ale raději zaplatit hotově. Dokonce za to dávají pokuty. Má s tím někdo zkušenosti? .

Pujčení auta Bergen

Založil ve fóru Půjčení auta

Ahoj 

cerven 2018 jsem si pujcoval auto v Bergenu na letisti pres Hertz (registraci jsem udelal po internetu predem), pouzil jsem kartu Revolut Visa (nevirtualni), protoze ma male kurzovni poplatky. Radeji jsem si predem prevedl dostatecne mozstvi penez na NOK, abych nemusel resit vikendovou prirazku 2%.

Hertz is udelal blokaci 4000NOK. Cekal jsem ze si vezmou mene, pojisteni na nulovou spoluucast  jsem nemel od Hertz, ale od jine firmy. Blokace 4000NOK probehla bez problemu. Auto jsem mel na 11 dni. Po 7 dnech mi blokaci vratili, nevim proc, protoze auto jsem vracel az po 11 dnech. Dnes mi prisla faktura na tolls na 354 NOK, ktera se mi zatim neztrhla z Revolut karty.


Vsude v Norsku slo platit Revolut kartou, pouze na samoobsluznych benzinovych pumpach, kde se plati kartou hned u cerpaciho stojanu, napr firma: 1-2-3, neslo platit. Po zadani PIN to kartu odmitnulo a neslo ani nacerpat benzin. Duvod zamitnuti: automated fuel dispensers are not supported.


Pokud se ztrhne i platba za tolls automaticky, tak budu maximalne spokojeny a Revolut mohu jen doporucit.

0 Citovat

To je zase nějaká špatně maskovaná reklama?

0 Citovat

Nevidím tam žiadny referral, tak to asi bude fakt nadšenie kartou, ktorá tu poznáme už 3 roky :))

0 Citovat

Auto je pre mna novinka, fakt to ide s Revolut?   nevadi ze je tam napisane Prepaid (Visa to ma vytlacene zozadu,  MasterCard ma dokonca vyrazene na prednej strane)

0 Citovat

To záleží na obsluze. Někteří to nekontrolují vůbec a jinde nestačí ani neembosovaná kreditka. 

0 Citovat

Nakonec me strehnuli i ty tolls. Takze, ze me spokojenost. Post jsem psal pro lidi, co maji Revolut nove a chteli by si pujcit auto v Bergenu na letisti. Jak pise Ridder asi zalezi na obsluze. V Bergenu na prepasce nemeli zadny problem s Revolut kartou ani s tim, ze je prepaid. Pouze byl problem s tema automatickema pumpama.


0 Citovat

Ahoj. Prosím Vás, lze půjčit v Bergenu auto na občanský průkaz, nebo jen pas?

0 Citovat

Pravděpodobně ano, ale už si to nepamatuju. Nejlepší je přečíst si všechny podmínky na webu vybrané půjčovny nebo zprostředkovatele.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0