Ahoj, nepůjčoval si někdo auto poslední dobou v Cancunu? Na rentalcars mi to najde velice levné pronájmy (klidně kolem 300 CZK/den) od America Car Rental. Samozřejmě jsem v tom hned hledal nějaké chybějící pojištění oproti ostatním půjčovnám, které po mně pak budou chtít při vyzvednutí auta. Ale podmínky smlouvy říkají, že by tam mělo být všechno důležité - CDW, TW (klasicky se spoluúčastí), pojištění odpovědnosti vůči třetím stranám. Nějaké zkušenosti? Je v tom nějaký háček nebo je to opravdu tak levné? .

Půjčení auta - Cancun

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ahoj, nepůjčoval si někdo auto poslední dobou v Cancunu? Na rentalcars mi to najde velice levné pronájmy (klidně kolem 300 CZK/den) od America Car Rental. Samozřejmě jsem v tom hned hledal nějaké chybějící pojištění oproti ostatním půjčovnám, které po mně pak budou chtít při vyzvednutí auta. Ale podmínky smlouvy říkají, že by tam mělo být všechno důležité - CDW, TW (klasicky se spoluúčastí), pojištění odpovědnosti vůči třetím stranám.

Nějaké zkušenosti? Je v tom nějaký háček nebo je to opravdu tak levné?

0

Pokud si nekoupis full insurance tak budes pri tehle cene platit celkem velkou zalohu (tusim ze to bylo mezi $2000 - $3000 bez ohledu na dobu vypujceni).. Taky si davej velky pozor pri vraceni auta (pokud si nevezmes full insurance) - celkem oblibena kratochvile v pujcovnach je tahat z lidi penize za ruzne neviditelne oderky - a jsou to celkem velka castky - cetl jsem o tom dost hororu na zahranicnich webech (a litali tam za skrabance castky jako $1000, $500 etc.. smiley

Jinak plne pojisteni nakonec cenu zvedlo na 2x toho co jsem platil online.. Ale zase jsem platil zalohu jenom $100..

0 Citovat

Jo, tak CDW se da pripadne pripojistit, aby to bylo bez spoluucasti, at uz pres samotnou car rental spolecnost nebo pres nekoho jineho. Jen je mi podezrele, ze i s tim pripojistenim to porad vychazi levneji nez vetsina ostatnich pujcoven (kde je taky spoluucast). Se zalohou taky pocitam.

0 Citovat

Hele v Mexiku (MexRentACar - pobocka Americke pujcovny fox) byli 2 polozky:
1. SLI (povinne ruceni ktere neni soucasti pujcovneho)
2. LDW (typicke havarijni pojisteni)

Obe tyhle polozky se daji nakonfigurovat v ruznych variantach (SLI1, SLI2, LDW1, LDW) s tim ze ja jsem mel zaplacene jenom pujcovne (ze ktereho si evidentne berou vypalne rentalcars.com) a SLI si vzit musis, LDW je optional..

Casta finta rentalcars.com je to, ze ti nabidnou LDW pres 3rd party providera (tzn. sjednas to online dopredu), nicmene v tom pripade pak mizi kouzlo toho, ze kdyz to auto vracis a chybi mu jedno kolo a obe zrcatka, tak se o to postara pojistovna - pokud si koupis to pojisteni externe, tak si musis dobre prostudovat podminky, protoze pokud se neco po**re (i skrabanec pri vraceni), budes to muset zacvakat na miste, sepsat protokol a jeste to pak vyresit s poskytovatelem toho pojisteni. Taky je slusna sance ze ti externi LDW nepomuze snizit zalohu a budes muset nechat $3000 zalohu z karty..

Ja to delam tak, ze si vzdycky kupuju full insurance (uz mam slevu u Dollaru) a jsem bez starosti.. Ale spousta mych kamosu si klepe na celo kdyz jim to rikam.. smiley

0 Citovat

Plná pojistka od nich je samozřejmě vždy jistější, ale zase to pak vychází od 20-40 dolarů na den více. K tomu pokud někdo chce dalšího řidiče, kterého nemá již v nabídce, tak dalších cca 15 dolarů.

0 Citovat

No ohledne toho povinneho ruceni jsem to pochopil z tech podminek nejake takhle - v cene mas TPL (zakladni povinne ruceni do 750 000 pesos), SLI si muzes priplatit doprovolne a v podstate ti to zvysi tu castku.

Jako s tim pojistenim je to tam u vsech spolecnosti podobne mi prijde. Ja jen vlastne resim to, ze je mi podezrele, ze ta America Rental Cars (a i ten Mex) je vyrazne levnejsi nez ostatni pujcovny pri srovnani stejneho typu auta se stejnym pojistenim, tak jestli v tom mam hledat nejakou zradu nebo mam byt proste rad, ze je to levnejsi a nehledat vsude nejake hacky smiley

0 Citovat

Ahoj, primo k tématu moc neporadim , ale i presto se třeba muj poznatek hodi. Mel jsem v Cancunu auto od Thrifty, hodne neprijemna obsluha (třeba jsem mel jen smulu tezko rict), ale chteli 300USD deposit, nasledne byl problem i s platebni kartou i presto ze všude jinde fungovala, ale to se da prezit. Jak uz někdo psal tady, při navraceni auta se hledalo sebemensi odreni, které se samozrejme naslo, takze doporučuju poctive auto ohledat při prevzeti - prebirali jsme v noci a oderku jsme nasli, upozornili na ni a nasledne byla zapsana na půjčovací protokol, nicmene i presto se nasla při vraceni oderka další -) dalo to usili dostat 300USD zpet.

0 Citovat

Ahoj, prosím, neměl někdo z vás v poslední době půjčené auto v Cancunu? Nemám kreditku, pořizovat se mi jí nechce. Půjčí vám tam auto bez kreditky? Nemáte třeba zkušenosti s Mex Rent a Car?  Zatím čtu jen negativní recenze... Děkuju, Milan

0 Citovat

Ne, vyžadují kreditku, je to v podmínkách. Konkrétně MEX půjčí bez, ale jedině s full insurance od nich.

0 Citovat

Hlásím smíšené pocity z půjčovny Easy Way v Cancunu. Objednaný minivan Dodge Grand Caravan, po příjezdu v noci jsme dostali nějaké SUV Mitsubishi s tím, že druhý den bude minivan k dispozici. Naštěstí jsme spali v Mariottu u letiště a čekali na přílet kámoše další den, tedy ok. Druhý den jsem tam volal, zda je připravený a můžeme přijet, borec tvrdil, že ano, tedy jsem vyrazili. Na místě auto sice bylo, ale jiné, připravené pro nějaké amíky, kteří s ním hned odfrčeli. To naše bylo stále na heveru, kde borec kutil něco na přední nápravě. Byli jsme ujištění, že během chvíle bude připravené, tedy jsme trávili asi 2 hodiny mezi zjišťováním stavu a konzumací studeného piva ve vedlejší benzínce. Když už se blížil pomalu přílet kámoše, začali jsme zjišťovat, co s autem je. Údajně vibrace pravého předního kola vinou zvlněného kotouče, což borec opravoval jaksi ručně kladivem. Nesměle jsem oponoval, že asi jediné řešení by bylo nové kotouče nebo přetočení  na soustruhu, ale borec stále opravoval růčo a odjížděl to projet, aby zklamaně pokračoval...

Když už byla na nás vidět opravdu nasranost, manažer půjčovny nám nabídl VW Caddy Maxi, které sice bylo také sedmimístné, ale prostě uvnitř menší a s relativně slabým motorem. Protože už nám hořela koudel u řiti, nakonec jsme to akceptovali, ale aspoň jsme uhráli odpuštění poplatku 65 USD za předání v PdC. Caddy nakonec bylo fajn, najeli jsme 2t km bez problémů. Předání v PdC v hotelu, kam za námi přijel nějaký pohůnek bylo bez nějaké extra kontroly, jen zběžný pohled zvenku a na stav nádrže. V tomto směru super.

Tedy pokud někdo využijete jejich služeb, doporučuji se ujistit o aktuální dostupnosti objednaného auta. 


1637490919857.jpg
1637490919816.jpg

0 Citovat

Tak já můžu tuto půjčovnu jen doporučit. Snažili se nám pomoc, když jsme nečekaně přistáli v Meridě místo v Cancúnu. Celou dobu komunikovali, z letiště nás vyzvedli do 10 minut od zavolání. Dokonce nám odečetli ten den, co jsem auto nemohl převzít (cena proti tomu, co po nás chtěli v Meridě jinde třetinová). Dokonce nad objednávku jsme dostali automat. Předání v pohodě, auto sice obouchané, kosmetika, naopak jsem to spíš uvítal, ztratil by se tam případný škrábanec od nás. Technicky úplně v pohodě. Vráceno za 5 minut, vše OK. Za dalších 5 nás hodili na letiště. A to vždy museli 2 autama, protože nás bylo 5.
Je to sice díra, ale moje nejlepší zkušenost s půjčovnou.

0 Citovat

Taky z nich mám smíšené pocity, objednali jsme online plné pojištění úplně všeho a na místě nás donutili podepsat, že máme za stejné prachy pouze havarijní a to pouze do tří států (projeli jsme  jich 5) a pouze pro případ, že u nehody prokážeme cizí zavinění . Naštěstí se nám nic nestalo. Auto jsme vyfasovali obouchané, při převzetí nic nekontrolovali. Nikdy více.

0 Citovat

tak to teď zase nemám radost, já si to u nich akorát objednala :D

0 Citovat

jak jsem psal, nebál bych se toho. Ale asi jsme jako národ zvyklý hledět na recenze atd. protože samotné je to překvapilo, kolik od nich bere Čechů (já přímo tam potkal další 2 a byli spokojení) .
Na druhou stranu, neplatí se nic předem, takže přinejhorším se můžete podívat jinde (i když nepotěší).

0 Citovat

No, na Rentalcars jsou nejlevnější auta skoro 2x dražší, bez pojistky a s ještě horší recenzí.

0 Citovat

mmksvestky napsal(a): jak jsem psal, nebál bych se toho. Ale asi jsme jako národ zvyklý hledět na recenze atd. protože samotné je to překvapilo, kolik od nich bere Čechů (já přímo tam potkal další 2 a byli spokojení) .

To znamená, že se jim něco stalo a problém byl hladce a rychle vyřešen nebo jen prostě měli kliku a nic od půjčovny nepotřebovali?

0 Citovat

taky bych si chtel zarezervovat auto v Cancunu, uz ted z toho mam deprese :-D nejdrive jsem to zavrhnul, ale 10dni na plazi lezet nechci... to je teda super, ze sis objednal auto s plnym pojistenim a pak ti daji za stejnou cenu uplne shit pojisteni?? jako cim argumentovali? berte nebo neberte?

0 Citovat

Zase je nějak nedémonizujme, zažil jsem horší, ale i lepší. Přikládám detail z pojištění. Tu platnost jen ve státech na Yucatánském poloostrově mně zdůrazňovali a je napsaná i přímo ve smlouvě.

Ještě jeden detail a to nesouvisí s půjčovnou. Hlavně ve vnitrozemí jsou oblasti, kde není signál (aspoň Telcell nebyl), současně velmi malá hustota osídlení a minimální provoz. Hned třetí den se nám rozsvítilo na palubce grilované kuře a vydrželo až do konce, pokud by došlo k nějaké poruše a auto bylo nepojízdné, byl by to fakt oříšek. 


easy-car.jpg

0 Citovat

Tak také přihodím zkušenost... Na jaře jsem bookoval auto (pochopitelně u Easy way) v Meridě za pár kaček s Full Insurance. Vyplnil jsem formulář na webu, potvrzení o provedení rezervace dorazilo do mailu a dál...nic. Mělo přijít potvrzení od fyzické osoby, ale to jsem nikdy neviděl. Na urgenci po mailu, přes formulář na webu ani na WhatsApp nikdo nereagoval. Nakonec jsem půjčoval v Europcar, kde to bylo dražší, ale aspoň jsem věděl na čem jsem.

0 Citovat

Možná je lepší objednat u nich pouze auto a pojištění doplatit na místě. Na obrázku je jasně vidět co na internetu při výběru pojištění ne - většinu věcí to pojištění nepokrývá, i když internet tvrdí něco jiného. Zablokovali na kartě jako depozit 300 dolarů, ale vrátili jej dříve než jsme vrátili auto. Co mě vyděsilo na první pohled - auto neukazuje spotřebu na 100 km, ale kolik km ujede na 1l benzínu. Benzín stojí v každém státě jinak, nejlevnější je v Chiapas a nejdražší v Campeche, hlavní silnice jsou v dobrém stavu (zpomalovače jsou ovšem horor) s malým provozem, nejezdili jsme po dálnicích. 

0 Citovat

jj, stejně jako one way poplatek, který na webu není indikován, ale na místě ho chtěli a i ho tam měli zarámovaný na stěně... Ale přes to všechno ve finále gut!

0 Citovat

My u nich taky brali auto v Cancúnu. Vyzvednutí na letišti trochu zmatek, protože proti instrukcím tam nikdo nestál, ale po chvíli přijel. Na místě auto neměli připravený, ale přijelo asi za 15 minut, což bylo jedno, protože tam stejně byla menší fronta. Pojištění překvápko, ale za ty peníze to furt vyšlo oukej a výrazně líp než kdekoli jinde. Auto bylo omlácený, ten kus co z něj na padesátým zpomalovači začal padat jsme prostě přišroubovali o kousek vedle a při vracení nikdo ani nemrkl. Jak píše cali - přes to všechno ve finále gut!

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

 

To znamená, že se jim něco stalo a problém byl hladce a rychle vyřešen nebo jen prostě měli kliku a nic od půjčovny nepotřebovali?



Nemůžu hodnotit co nevím. U nás i u těch co jsem mluvil proběhlo vše hladce. Jak jsem psal, já měl problémy s převzetím včas kvůli změně příletu. Celou dobu komunikovali a snažili se pomoc, domluva vždy klapla, vyzvednutí i vrácení auta bylo rychlé, na pojištění jsem byl upozorněn, dostal jsem v podstatě lepší auto než jsem objednal, za 1/3 cenu než jinde. Auto sice kosmetika ze všech stan, ale vše fungovalo, bylo čisté, při převzetí nikdo nestrkal pod nos další připojištění, při vrácení nikdo nezkoušel, že to poškození tam nebylo atd. atd. 
Při čtení recenzí jiných tamních půjčoven, že jim chyběla RZ, že po nich chtěli další pojištění, přes to, že měli přes prostředníka sjednané celé atd. atd. jsem si vybral tuto, jsem spokojený a pokud bude příště, tak si ji klidně vezmu zas.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

Zrovna o této půjčovně tu osobních zkušeností je asi nejvíce... 

0