Ahoj, nepůjčoval si někdo auto poslední dobou v Cancunu? Na rentalcars mi to najde velice levné pronájmy (klidně kolem 300 CZK/den) od America Car Rental. Samozřejmě jsem v tom hned hledal nějaké chybějící pojištění oproti ostatním půjčovnám, které po mně pak budou chtít při vyzvednutí auta. Ale podmínky smlouvy říkají, že by tam mělo být všechno důležité - CDW, TW (klasicky se spoluúčastí), pojištění odpovědnosti vůči třetím stranám. Nějaké zkušenosti? Je v tom nějaký háček nebo je to opravdu tak levné? .

Půjčení auta - Cancun

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Aktuálne pred odchodom na Yucatan som riešil požičanie auta, takže pripájam moje skúsenosti:

Dopyt: malé vozidlo economy trieda - zapožičanie od 10.2. na 8dní prebratie aj odovzdanie Cancun alebo Playa del Carmen (preferoval som PDC, keďže po odovzdaní vozidla plánujeme trajektom na Conzumel z PDC a pred požičaním prídeme busom z Holboxu)

Kontaktoval som 4 spoločnosti, snažil som sa lokálne mexické a v španielčine (niekde som čítal, že by mohli dať lepšie ceny :- ?) Aj keď som ich prvotne kontaktoval e-mailom alebo na stránke spoločnosti, prešlo to na komunikáciu WhatsAppom (mexičania ju nejak obľubujú)

Nakoniec som zarezervoval v: PRICE CAR Rentals (pobočka PDC, ale sú aj v Cancune a Tulum) - najvýhodnejšia cena a najlepšia komunikácia. 

Výsledná cena vyšla 630 pesos/deň (základná cena 721/deň mínus jeden deň zdarma) s plným poistením,  spoluúčasť 0%, druhý vodič zdarma, kaucia z kreditky 5 000 pesos. Majú aj veľmi dobré recenzie, takže dúfam, že nesklamú. Zaplatil som vopred na základe e-mailového potvrdenia rezervácie. Nakoniec sme ale zobrali automat, čo vyšlo len o 44 pesos/deň viac.

Bola aj lacnejšia ponuka: EMPORIO Car Rental: 600 pesos/deň, ale spoluúčasť 10%, pobočka len v Cancune a hlavne možnosť cestovať vozidlom len v štátoch Quintana Roo a Yucatan. My ideme aj do Campeche, takže pre nás nepoužiteľná.

ďalšie ponuky: 

- MiRaite Car Rental: 699 pesos/deň + 500 pesos paušálny servisný poplatok, kaucia 4 000 pesos

- EASY WAY Rent a car: 765 pesos/deň 

0 Citovat

Ja bych touto cestou chtela podekovat vsem za doporuceni Easy Way! Vraceni i s cestou pred terminal trvalo 7 minut, pristaveni pred hotel na minutu presne, komunikace pres WA rychla a srozumitelna, vyrazna sleva pri platbe v dolarech hotove. Muck!;)

0 Citovat

Vidim ze vyrazi na yucatan poměrně hodně lidí... jako takto.. je tam bezpecno? Jen ze jsem tam chtěl jet, pak jsem se ze 3 nezávislých zdrojů co tam byli doslechl, ze se tam obcas docela i střílí a na individuální cestování po zemi to vůbec není :D tak jsem začal hledat náhradní destinaci

0 Citovat

Občas se tam střílí, ale jinak je tam na mexické poměry celkem bezpečno. Chlapci z gangů mají teritorium rozdělené mezi sebou a občas se nepohodnou. Pokud tam nemáš územní ambice, měl bys přežít. Snad jen zbloudilá kulka, ale tu může vypálit i někdo z armády, která tam dohlíží na to, aby byznys probíhal v klidu. Narcos Mexico jsi asi viděl...

Minulý týden dva zastřelení kanadští turisté v Playa del Carmen.

1 Citovat

@AlejandraS - Jak moc velká byla ta sleva? Asi jsi netrvala na mexické faktuře tím pádem? :)

Jinak Yucatán je dost širokej pojem, většina problémů z poslední doby se odehrává hlavně ve státě Quintana Roo, protože je tam nejvíc turistů a tím pádem největší trh. Třeba stát Yucatán je v rámci Mexika jeden z nejbezpečnějších. Netuším, jaký máš zdroje Peetee, ale při elementární obezřetnosti a zdravém rozumu (myšleno například nekupovat ty drogy) bys musel mít obrovskou smůlu, aby se ti něco stalo. Tu šanci můžeš ještě velmi snížit, pokud se vyhneš Tulumu, PdC a dalším odbytištím. Jinak zrovna tahle část Mexima na individuální cestování po zemi určitě je a je nádherá a jestli jsi chtěl jet, tak jeď a těma zdrojema se nenech odradit.

3 Citovat

Nepujcoval nekdo v posledni dobe auto v Cancunu? Vybiram auto (maly automat) na tyden v unoru a snazim se rozklicovat, co je finalni cena a co neni...

  • U easyway jsem dle jejich webu na 488 USD
  • u price car rentals jsem na 291 USD
  • Ostatni pujcovny jsem zatim moc neresil, bud jsou to typicke velke chains s nesmyslnymi cenami (napr enterprise 1500 USD) nebo maji velmi nizke hodnoceni (mex)

Moc nechapu, v cem je ten rozdil, obe pujcovny by meli mit v cene CDW, PAI, PLI a dane

0 Citovat

My půjčujeme u Avant, podmínky mi přišly přehledné, ale dám kdyžtak vědět, až si to auto za pár dní vyzvedneme :)

0 Citovat

Diky, to by bylo super, Avant mi vychazi na cca 330 USD za manual coz je ok, automat o cca 100 USD vyse.

0 Citovat

Deny napsal(a):

My půjčujeme u Avant, podmínky mi přišly přehledné, ale dám kdyžtak vědět, až si to auto za pár dní vyzvedneme :)

Jaká nakonec byla zkušenost s Avantem?

0 Citovat

už jsme doma. Úplně bez problémů a žádný nepříjemný překvapení. Jejich pojištění se teda nevztahovalo na různý ťukance na parkovišti, nabízeli připojištění, ale sami říkali, ať na to kašlem a případně ať si zařídíme pojištění vlastní. Což jsme neudělali. Auto jsme teda vrátii šíleně zaprasený, styděla jsem se, ale muž byl neoblomný, že si to umejou sami, tak by případné škrábance stejně ani neviděli

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):  Vidim ze vyrazi na yucatan poměrně hodně lidí... jako takto.. je tam bezpecno? Jen ze jsem tam chtěl jet, pak jsem se ze 3 nezávislých zdrojů co tam byli doslechl, ze se tam obcas docela i střílí a na individuální cestování po zemi to vůbec není :D tak jsem začal hledat náhradní destinaci. 
Byl jsem tam s patnáctiletou dcerou a vůbec jsem se o ní nebál. Půjčili jsme si auto (v Cancúnu) a projeli kus Mexika, až někam jižně pod San Francisco de Campeche.

Mimochodem, nevíte, jestli něco lítá z Evropy přímo do Cancúnu? Linka myslím, nikoliv charter.

0 Citovat

Zpaměti lítají TAP, AF / KLM, BA / Iberia, LH group, snad i LOT. De facto skoro každej trochu větší :)

0 Citovat

Je to tak. My s Tapem BER-LIS-CUN, jinak z Prahy jsou populární Turkish

0 Citovat

jokker napsal(a):

Mimochodem, nevíte, jestli něco lítá z Evropy přímo do Cancúnu? Linka myslím, nikoliv charter.

Air Europa z Mnichova přes Madrid měla před vánoci termíny na jaro ceny kolem 18 tis.Kč,  čas 15-20 hodin to bylo super ráno odlet, přílet pozdě večer. Šlo si taky za ty stejné peníze koupit Havanu a zpět z Cancúnu, přikoupí se samostatně vivoaerobus přímý let Hav-Cun, drahé to není.

0 Citovat

Jsme tady přímým letem s Austrian z Vídně. Vyšlo to lehce přes 13 tis, kupováno dost předem. 

0 Citovat

Ahoj! Čerstvá zkušenost - půjčení auta v Cancunu od půjčovny Emporio Car Rental (https://emporiocarrental.com/). 

Vše vyřízeno dopředu přes Whatsapp (+52 984 316 5772), za použití chabých základů španělštiny a google translatoru. Půjčeno auto pro 7 osob Suzuki Ertiga. Na střeše zahrádka pro extra kufry, které tam seňor přivázal provázkem. Na letišti nás vyzvedli, odvezli do půjčovny (kousek u letiště), dostali jsme auto a odjeli. 

1100 pesos za den za auto pro 7 osob, nebo 650 pesos za den za menší auto. Záloha dopředu 1000 pesos přes paypal.  Celkem za 14 dní tedy 15400 pesos (čekal jsem to levnější, ale auto bylo celkem velké).

Vracel jsem to čisté (vevnitř) a pochopil jsem, že to chcou vrátit čisté, tak jsem to nechal vyčistit za 110 pesos na dvorku chlapíka (čističi jsou všude). 

Vratná záloha zaplacena 4000 pesos z kreditky (chcou kreditku nebo cash, debit neakceptují). Spoluúčast při havárce je 10 procent, pořizovací cena té Ertigy je cca 400 tisíc korun, tak to celkem jde. Jiné pojištění nenabízí.

Auto vráceno během asi 15 minut, žádný problém s ničím, záloha vrácena,  odvezli nás zpět na letiště. Mohu pouze doporučit! Šéf půjčovný mluví velmi dobře anglicky.

Kdyžtak napište, poradím.

0