Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Na jednodenní víkendový výlet pro 2 osoby (+ až 3 děti) dle vlastního výběru v listopadu, lze pomocí následujícího odkazu vygenerovat voucher na celostátní skupinovou víkendovou jízdenku. Na jízdenku lze cestovat daný den neomezeně po celé ČR, cena po slevě je 340Kč, ve 2 dospělích to vychází na krásných 85Kč za jeden směr a jednu osobu.

http://kupony.svetodmen.cz/cd

0 Citovat

V lednu lze opět využít 50% slevu na celostání víkendovou jízdenku. Vouchery zde:

http://kupony.svetodmen.cz/cd

0 Citovat

Od dnešního dne došlo ke snížení cen na trase Praha - Brno na čásku od 119/109Kč.

0 Citovat

SDAN napsal(a):

Od dnešního dne došlo ke snížení cen na trase Praha - Brno na čásku od 119/109Kč.

Diky Vam jsem prave usetril 200 Kc (vymenil jsem 4 jizdenky Brno-Praha) :)

0 Citovat

Jen pozor, že nejlevnější jízdenky (Super akční) jsou vázány na konkrétní vlak.

0 Citovat

To jsem si vsiml, ale vzhledem k tomu, ze vim, kterym vlakem na 99% pojedu, tak je to v pohode. Cena je vazne dobra a jak nemam rad Jancuru (tluchubu) ze student agency, tak za tohle zlevneni muze on. Ma maly plus bod :)

0 Citovat

Nejde mi založit nové forum, tak tady. Jak co nejlíp nakombinovat cestu pro 4-5 dospělých do Tater? Jsme cca 35 km od hranic se SR. Bohužel příhraniční styk, či jak, nesplňujeme. Z Prahy jezdí levné spoje, ale pro nás to znamená hodinu do Hranic na Moravě směrem na západ a pak zase opačným směrem SR. Nebo se nějak vyplatí koupit jízdenku na nejbližší větší slovenské nádraží (Půchov?) a z tama už normálně slovenské dráhy? Jedeme v červenci.

0 Citovat

City star spiatocne listky by nesli kupit na vasu trasu?

0 Citovat

5 lidí je akorát na jedno auto. Nastoupit dva dopředu, tři dozadu a pokud máte smartphone, zadejte do navigace Tatry a ono vás to navede. 

Tipovací soutěž: co je 35km od hranic a asi hodinu cesty do Hranic ? ;-)

0 Citovat

Patrně nejlevnější bude koupit Včasné jízdenky za 233Kč/os/jednosměrně na https://www.cd.cz/eshop/

. Pozor však, že je jízdenka vázána na vybraný vlak. Flexibilní zpáteční jízdenka s rozdělěním na hranicích vyjde zhruba na 550Kč na osobu a není ji potřeba kupovat dopředu.
0 Citovat

rsaf napsal(a):

5 lidí je akorát na jedno auto. Nastoupit dva dopředu, tři dozadu a pokud máte smartphone, zadejte do navigace Tatry a ono vás to navede. 

Tipovací soutěž: co je 35km od hranic a asi hodinu cesty do Hranic ? ;-)

Tipovací soutěž vesnice neuhodnete, takže jako město uvádím Vsetín, když už je to nutné :) Pět lidí na auto pro nás opravdu není, minimálně tři máme okolo metráku a to fakt pohodlnou cestu neslibuje, vyzkoušeno.

0 Citovat

A cílová stanice? Štrba, Poprad?

0 Citovat

To ještě nevíme.

0 Citovat

Včasná jízdenka vázaná na konkrétní vlak Vsetín - Štrba nebo Poprad 466Kč/os.

Plně flexibilní zpáteční jízdenka Citystar Vsetín - Štrba 497Kč, Poprad 560Kč/os, lze zakoupit i těsně před odjezdem.
Kombinace klasické vnitrostátní jízdenky Vsetín - H. Lideč Gr a zpáteční jízdenky Citystar H. Lideč Gr - Štrba 477Kč, Poprad 539Kč.
Jízdenky na TEŽ a OŽ lze koupit až na Slovensku.

0 Citovat

Díky, jako vždy vyčerpávající odpověď :)

0 Citovat

Z Ostravy do Ziliny/Vrutok Leo Express s predstihem prodaje jizdenky od 49 Kc. Stejne na usek od Ziliny do Tater. 

2x49 CZK je nesrovnatelnych 98 korun v jednem smeru

Nalezt lze taky celek od 149 CZK, ale ty jizdenky rychlej se vyprodaji :P

0 Citovat

Otazkou byla ale cesta ze Vsetina, nikoliv z Ostravy.

0 Citovat

A z ktere ulice presne? Tohle stejne jsem nuceny uvest, kteru linku ma Karel jet na nadrazi? :D

Pak do Vsetina Leo este ne zajizdi :P  a vidim ne chapes, ze je nutne prestupit v Ostrave z vlastni dopravy na vlak LE.

Urcite lze vyuzit spojeni, ktere nabizi CD, rychle a... drazsi. Lezi to na Karelu.


Od Uherskeho Hradiste pak stejne je levne od 147 Kc, toto spojeni ale uz nebude rychle :P

0 Citovat

Pomineme-li nutnost se nejak priblizit do mist, kde zastavuje Leo, coz stoji cas i penize navic, navic docela nevhodne prijezdy do Tater - relativne pozde vecer a hluboko v noc, tak kolik mist Leo nabizi za uvadenou cenu? Je realna sance, aby za tuto cenu cestovalo 5 lidi?

0 Citovat

od konce: 1) ano, pokud ty jizdenky koupi spolu (jsem prave pred tydnem skusil tyto moznist na jinem useku, jedna jizdenka stala kolem 400 Kc, druha pak uz nad 600 Kc. Pokud ale jsem zvolil 4 cestujicich tak , a nadto nad 4 lidi plati taky 20% slevy stejne pak na zpatecni jizdenky u leo. Prijezd "v noc" kolem 4 (Poprad) je opravdu tezky. A pres to lze usterit ubytko,ktere stoji vic. 2) mist je nekdy na slovenskych usekach hodne z duvodu ze vnutrostatni cesty po SK opravdu ne vychovuji vela cestujicich. Pozdej Trinec - Ostrava plati na kazdy spoj jinej pocet promo jizdenek a cenovych pruhu. 3)odchod zpet je uz ale moc vyhodny, kolem 24. Do St.Mesta u UH nebo Zlina neni az tak dlouha cesta a uspora stoji za to :)

0 Citovat

Nemyslím, že je rozumné vystúpiť v Štrbe o 2:40 alebo v Poprade o 2:59 (časy podľa cp.hnonline.sk), čakať na stanici na prvý vlak do hôr a unavení a nevyspatí nastúpiť na túru. Naozaj neviem, či im to za pár ušetrených eur stojí.

0 Citovat

Dobre, moje chyba ze jsem ne vyhledal spojeni, kazdopadne zpet je to v pohode myslim.... 


A na nadrazi v Strbe lze uplne pohodlne se prespat, dolu (cast pre vlaky ZSSK) je teplo a nic moc lidi bezne... Jen 1-2 hodinnu prestavku /pokud spravne sem to zapsal pres noc maji.


Konecne taky muzu doporucit penzion oproti stanici v Strbe, ~3 domov na ulice vedouci od/na nadrazi. 10-12€/noc a horrrrka voda, jste hlavne jedninecni doma (krome hospodyne) a mate v izbe taky TV.


Vic pro dojezd na Slovensko (sice pokud ne mluvime o lidech do 26 let a studentov nebo nad 62 let - jinak urcite vyplati se prukaz na cestovani zdarma ;) )  

0 Citovat

https://zdopravy.cz/cd-zavadi-vc...-kc-12087/
Cena sice není žádná pecka, ale vzhledem k cenové hladině ve Švýcarsku, by se to mohlo někomu hodit. Reálné využití je spíše pro cesty mimo Curych nebo jako zážitková cesta, protože vlak již v Rakousku projíždí opravdu krásnou krajinou.

0 Citovat

Zdravím,
chci se zeptat kam a jestli někam budou vypraveny sezonní, zahraniční spoje s přímými lehátkovými/lůžkovými vagóny.

0 Citovat

Sezónní spoje letos moc nebudou, snad jen Bohumín - Hel, viz:

https://www.cd.cz/assets/dalsi-s...ku-_1_.pdf



0