Ahoj. Mel bych dotaz. Pokud budu rezervovat auto pres tuto spolecnost, postrebuju si zaridit kreditni kartu a ne jen tu co mam k memu uctu (airbank)? A jaky je vlastne postup pokud bych uspesne rezervoval auto? Kolik mi asi na ucte bloknou penez pokud budu mit: Vollkasko ohne Selbstbeteiligung Diebstahl ohne Selbstbeteiligung Haftpflicht 100.000.000 € Glas / Reifen dik .

billiger-mietwagen

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ahoj.
Mel bych dotaz.
Pokud budu rezervovat auto pres tuto spolecnost, postrebuju si zaridit kreditni kartu a ne jen tu co mam k memu uctu (airbank)?
A jaky je vlastne postup pokud bych uspesne rezervoval auto? Kolik mi asi na ucte bloknou penez pokud budu mit:
Vollkasko ohne Selbstbeteiligung
Diebstahl ohne Selbstbeteiligung
Haftpflicht 100.000.000 €
Glas / Reifen

dik

0

Tak zaprvé, billiger-mietwagen.de je internetový prodejce, jemu zaplatíš půjčovné, ale oni ti žádný depozit blokovat nebudou...
Blokaci ti eventuálně provede konkrétní lokální partner/půjčovna, od které si auto budeš půjčovat.
Sám jsem od nich měl půjčené auto v US, kde jim ještě před pár lety stačila debetní MC a nehnuli ani brvou. Samozřejmě musíš mít na účtu dost cashe.
A otázka blokovaného depozitu, záleží to na konkrétní zemi i půjčovně. Třeba loni SAE 1000,-AED = ca. 6.500,-Kč (Dollar), ale třeba Makedonie 31.000,- MKD = 13.300,-Kč (Enterprise). Vždy s plným pojištěním.

0 Citovat

Jen doplním, že u billiger-mietwagen je vždy u každého auta který nabízejí možné také rozklinout veškeré podmínky dané půjčovny, včetně výše depositu ke konkrétnímu autu.

0 Citovat

pojisteni si tedy zaridim az na miste u pujcovatele?

0 Citovat

Zařídíš ho samozřejmě předem a je to levnější a přehlednější. Prostě vyber auto, dle uvážení dej pojištění bez spoluúčasti, zkontroluj jen výši zákonného odpovědnostního pojištění (někde a někdy je nastaveno na ten nejnižší zákonný limit), případně přidej pojištění skel, kol a podvozku, koukni na fuel policy a enjoy! Dostaneš zpravidla i tištěnou informaci pro lokálního partnera v místním jazyce s tím, jaké máš pojištění a že si mají trhnout nohou a nic ti necpat navíc smiley Mám teď aktuálně portugalsky. Kapišto?

0 Citovat

super dik
pujcil jsem si https://www.billiger-mietwagen.de/booki ... 25c8822a32
ale nemuzu se docist kolik si pak budou chtit bloknout na karte. Dik

0 Citovat

Všechno máš v podmínkách zápůjčky, máš tam i odkaz - Mietbedingungen. Pojištění spoluúčasti je prostřednictvím třetí strany, v tvém případě Atlasoption, což lokální půjčovny zpravidla moc neuznávají a pak ti zablokují depozit ve výši spoluúčasti, v tvém případě vzhledem ke kategorii auta odhaduji 850,- EUR.

0 Citovat

jasny chapu a kdybych si vzal auto tohle tak pojisteni neni z treti strany a vzali by mi mensi depozit?
https://www.billiger-mietwagen.de/booki ... ce8b238e6f

dik

0 Citovat

To je snad ještě horší...Čteš vůbec ty podmínky půjčení?? Prostě buď máš levnější půjčení se spoluúčastí a s případným pojištěním od brokera nebo třetí strany a tedy vždy s depozitem a spíš vyšším, nebo si sjednáš půjčení s daleko dražším pojištěním přímo od půjčovny a pak máš nižší depozit třeba jen na palivo atd. Trochu to zjednodušuji, ale princip je takový. Nebo si půjčíš v lokální "no name" půjčovny od místního Mustafy, podepíšeš mu papír ve francouzštině, kterému nebudeš rozumět a budeš spoléhat, že se nic nestane. Zbytečně v tom hledáš vědu smiley

0 Citovat

jen je to moje prvni pujceni, tak abych neudelal nekde nejakou kravinu a chtel jsem pouzit billiger-mietwagen, kdyz tady o tom tady tak vsichni basni smiley
Je to teda jedno jestli AVIS, Budget atd...? Proste potrebuju vzdy mit prachy na karte pro depozit.

0 Citovat

Já teda nevím, ale mám pocit, že se ptáš pořád na to samý dokola, i když Ti už bylo několikrát polopaticky odpovězeno. Zaprvé, pokud nemumíš německy a nejsi schopen si zajistit překlad podmínek a hodláš v tom stále hledat vědu a chtít všechno vědět, tak prostě nemůžeš použít b-m. Zadruhé ano, tak funguje půjčení auta, vždy si zablokují depozit (jede jen o to, kolik) na KREDITNÍ kartě, na to bacha, vždy chtějí kreditku, někde vezmou i debitku, ale je třeba ověřit dopředu a spíše je to výjimka.

0 Citovat

Tak bohužel první nepříjemná zkušenost s billieger-mietwagen.de. Tedy spíše jednoho z prostředkovatelů a to konkrétně CarDelMar/Dollar. Už mám za sebou cca dvě desítky bezproblémových půjčení a většinu právě přes billiger. I pojistné události řeší bezproblémů. Říkal jsem si, že už mě nic moc nemůže nepřekvapit, ale přece jenom to přišlo.

Měl jsem objednaný kabriolet v Las Vegas s vrácením v San Franciscu. Výrazně nejlépe to vycházelo přes Dollar a na pobočce v hotelu Treasure Island. Čas vyzvednutí jsem směroval, tak ať to nejlépe vychází s vrácením auta a následným odletem. Tedy v 16:00 v Las Vegas. Rezervace proběhla bezproblémů a obdržel jsem klasický voucher na vyzvednutí. Příjezd do LV jsme měli trochu pozdější, ale na voucheru byla otevírací doba 7:30-23:45. Po příchodu k přepážce jsem zjístil, že půjčovna zavírala v 17:00. Na voucheru dvě telefonní čísla. V Dollaru to nikdo nebral a CarDelMar nemá 24/7 linku a tedy pro zákazníky v USA nefunkční. Navíc začínající velikonoční svátky, takže ve čtvrtek místního času to znamenalo nefunknčí linku CalDerMar až do úterý. Při příchodu do autopůjčovny druhý den ráno mi obsluha oznámila, že rezervace byla stornovaná z důvodu nevyzvednutí (no-show). Něchtěli to nijak řešit a mám kontaktovat zákaznickou linku CarDelMar (skvělá situace, když nefunguje). Takže bez auta a možného řešení.

Kontaktoval jsem hned billiger-mietwagen přes email a oni předali stížnost v útery CarDelMar, že jsou jen srovnávač a mám to řešit s něma. Opakovanou odpovědi mi bylo sděleno, že auto bylo objednáno na 16:00 a nemám nárok na nic. Řešení z jejich strany nulové. Takže mě čeká reklamace platby v bance a jsem zvědav jak to dopadne.

0 Citovat

Blbá souhra okolností a dost nepříjemný následek. Osobně si vždycky ještě dopředu kontroluju otvírací dobu pobočky přímo na stránkách společnosti, abych měl jistotu, už se mi stalo něco podobného, naštěstí jsem se jim dovolal a auto dostal.
Ať to vyjde s reklamací a je to pro Tebe jen zkušenost do budoucna.

0 Citovat

Jen otázka na tu reklamaci v bance. Jakým způsobem jim argumentuješ, aby jsi dostal peníze zpátky? Já jsem to pochopil tak, že sis objednal službu za kterou si zaplatil a díky souhře různých okolností to nevyšlo, ale nikde nevidím prostor pro tu reklamaci přímo u banky. Nemyslím to nijak zle, jen mě to zajímá, kdybych se náhodou ocitl v podobné situaci, tak jak se to dá řešit.

0 Citovat

Mě upřímně zaráží fakt, že když si nevyzvedneš auto tentýž den, tak je no-show a zrušení bez nároku na další vypůjčení.

0 Citovat

Myslím si, že billiger-mietwagen.de je bez viny. Jednak fakticky, ale i formálně, stačí si přečíst jejich AGB. Nota bene, v každém voucheru, který jsem od libovolného brokera dostal je klauzule o no show a o tom, že je nutno je o případném zpoždění telefonicky informovat. A tady vidím jedinou možnost, jak to uhrát. Tvrdit, že jsi volal, ale že prostě zákaznická linka nefungovala, což ty jsi nemohl vědět a že tedy chceš refundaci výdajů po nich. Jistě mají nejen pro podobné účely pojištění odpovědnosti a toto je myslím vcelku likvidní případ. S bankou tomu moc nevěřím, službu jsi koupil...

0 Citovat

S tou reklamací přes banku jsem zvědav jak to dopadne. Zkoušel jsem to v případě bookingu hotelu v Indii. Když jsem přijeli na hotel s tím, že máme rezervaci, tak nám manager oznámil, že nemají s expedií smlouvu a že nás tedy neubytují. Případně ubytují, ale zaplatíme to v hotovosti a to cca 2x tolik. Na což jsem se vykašlal, booknul jsem si hned jiný hotel nedaleko. Ještě mi i volali ze zákaznické podpory, že mám 2 bookingy na stejný den. Snažil jsem se jim situaci vysvětlit.Dohodli jsme se,že to dořešíme po návratu. Že mám poslat mail. Což jsem udělal, a když se dlouho nic nedělo, zkusil jsem reklamovat přes banku (Erste premier). Ti mi zavolali,že s tímto nic nedokážou, že platbu jsem provedl já. Nakonec mi ale platbu vrátili s tím,že hotel jim potvrdil že mne neubytoval.

0 Citovat

Vím, že billiger to má ošetřené, ale zase by jako "prodejce" mohl taky nějak pomoci. Co se týče reklamace platby, tak to beru jako první krok. Uvidíme jak to dopadne. Beru to jako nedodání objednané služby. Kdyby měli tu otevírací dobu uvedenu dobře, tak to beru a má vina. Sice s politikou no-show v rámci nějakých 24 hodin nesouhlasím, ale prostě to tak je a nejde s tím moc dělat.

Každopádně je to nová zkušenost, protože vždy jsem auto objednával orientačně a skoro nikdy nebyl v půjčovně v přesný čas. Člověk se zdrží na pasovce, let má zpoždění... Nikdy to nebyl sebemenší problém. Teda krom jednoho případu, kdy jsem přišel o 30 minut dříve a chtěli mi naúčtovat poplatek za brzké pujčení.

0 Citovat

Jasně, pokud ti uvedli CarDelMar na voucheru špatný čas pracovní doby pobočky, tak s tím bych hlavně operoval a chtěl po nich uhradit vzniklou škodu. Na druhou stranu tam máš jasně napsané, že máš v případě zpoždění kontaktovat pobočku. Kolik byl ten časový rozdíl, 2 hodiny? Já si tedy toto vždy checkuji od doby, kdy na voucheru byla také blbě doba otevření a málem mně kvůli vrácení auta uletěl spoj. Držím palce!

0 Citovat

Dorazil jsem tam něco před šestou a přepážka zavřená. Já věděl, že mám auto řešit s vyzvednutím na letišti, tak jako vždy a bylo by po problémech. Je tam nonstop a větší výběr. Bohužel pro daný termín byla cena výrazně lepší z toho Dollaru.

0 Citovat

Já bych v tvé situaci asi sjel na letiště, který je od centra kousek, a zkusil je ukecat tam.. Ale jak se říká, po bitvě každý generál :) Jinak pobočkám mimo letiště se taky snažím většinou radši vyhýbat.

0 Citovat

Včera mě konečně kontaktovala banka přes email a chtěli ještě doplnit nějaké informace. Zároveň mi zaslali podklady, které jim poslala protistrana - výpis, obchodní podmínky, účet a voucher. Vesměs vše v němčině, takže jsem to ještě nějak nestudoval, ale zarazila mě však hned jedna věc. Jeden z naskenovaných listů byl "Prepaid voucher". No a samozřejmě otevírací doby si z něho odmazali :-D. Takže jsem bance doložil svůj voucher a uvidíme co se bude dít. Navíc jde stále stáhnout i z jejich webu v původní podobě s otevíracíma hodinama. Takže doufám, že tímhle krokem si lehce naběhli. Uvidíme jak to bude pokračovat.

0 Citovat

Nakonec peníze vráceny pro nečinost protější banky. Po čtyřech měsících tedy úspěšně dořešeno. Sice komplikace okolo, ale aspoň mám peníze zpět.

0 Citovat

Ono to půjčování s billiger-mietwagen většinou není žádná výhra. Informace jsou od půjčovny přes bokera k b-m, často se to překládá, takže jsou informace nepřesné a neaktuální. Levné nabídky s pojištěním bez spoluúčasti bývají pojištěné separátní pojistkou (pojištění neposkytuje přímo půjčovna), takže půjčovna pak chce depozit, v případe škody chce vše zaplatit a zákazník si to potom musí z pojišťovny vypáčit sám, v tom vztahu figuruje příliš mnoho subjektů.

Již několikrát se mi vyplatilo použít b-m jen jako vyhledávač a k jimi nabízené ceně se dopracovat jinak.

V Norsku b-m našel u německého brokera atlasoption, nakonec jsem zerezvoval za v podstatě stejnou cenu na anglické mutaci atlaschoice s podmínkami v angličtině...

Na Zélandu b-m našel slušnou nabídku od nějaké menší půjčovny (opět ještě přes brokera), půjčovna měla na webu reklamu, že "beatne" o 20% každou nabídku konkurenční půjčovny. Drze jsem jim poslal jejich nabídku přes b-m a jakože aby ji teda beatli. Sice ji jen dorovnali, ale zase s plným pojištěním přímo od nich (takže bez depositu) a ještě s platbou až na místě...

Vůbec plné pojištění přímo od půjčovny má své výhody. Na Zélandu jsme při převzetí auto v podstatě ani nekontrolovali, při vrácení si všimli ťukance na předním okně ale v okamžiku kdy zjistili, že máme plné pojištění tak jen mávli rukou

Když jsem půjčoval auto v Malajsii (plné pojištění jsem bral proto, že jsem auto vracel v noci a klíče házel do deposit boxu, takže jsem nechtěl riskovat, že si ráno vymyslí nějaké poškození) tak mi říkali, že mám to full pojištění, takže stačí když donesu třeba jen volant...

U b-m je velmi často chaos v otevíračce půjčovny. Buďto napíšou, že je otevřeno do 17:00, jenomže pak nejde naklikat pozdější vrácení i když má půjčovna deposit box. Anebo napíšou otevíčačku do půlnoci, ale není tam ani noha... Je třeba to ověřovat :|

1 Citovat

Ahoj, sháním auto (SUV pro 4 lidi) na cestování po Big Islandu na Havaji a přes Billiger-Mietwagen vychází cenově nejlépe (Toyota Rav4 za 253 Euro). Je to můj první pronájem auta, tak bych chtěla poradit jestli pojištění a vše odpovídá ceně (zdá se mi podezřelé že na ostatních serverech to vychází dráž). Díky za názory.


biliger.jpg

0