Ahoj. Mel bych dotaz. Pokud budu rezervovat auto pres tuto spolecnost, postrebuju si zaridit kreditni kartu a ne jen tu co mam k memu uctu (airbank)? A jaky je vlastne postup pokud bych uspesne rezervoval auto? Kolik mi asi na ucte bloknou penez pokud budu mit: Vollkasko ohne Selbstbeteiligung Diebstahl ohne Selbstbeteiligung Haftpflicht 100.000.000 € Glas / Reifen dik .

billiger-mietwagen

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Slušná lumpárna, zpoplatnit příchozí SEPA platbu. Ale zase máš třeba něco zdarma:-)

0 Citovat

Leonard napsal(a):

Zajímavost: 5€ mi přišlo, ČS si ale vzala 80 % :D/

Na to jsou ale klienti ČS už zvyklí, ne?

0 Citovat

"Cashback 7% - code "MIETMICH.7" od 11.8. do 31.8. Je to cílená akce für Stammkunden, ale jde to normálně všem.

0 Citovat

Na Budget by nějaký code nebyl?

0 Citovat

Pokud půjčíš přes b-m, platí i na Budget...

0 Citovat

Jasně,ale přes izraelské stránky Budget to mám levnější,než přes b-m i s kuponem...

0 Citovat

Žida ještě nikdo neojebal;-) Vzpomeň si...

0 Citovat

:-) :-) :-)


0 Citovat

Ze neni web anglicky nejak s prekladacem zvladnu. Ale mate nekdo zkusenost s jejich supportem? Kdyz bude nejaky problem  je na infolince k dispozici nekdo s anglictinou?

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Ze neni web anglicky nejak s prekladacem zvladnu. Ale mate nekdo zkusenost s jejich supportem? Kdyz bude nejaky problem  je na infolince k dispozici nekdo s anglictinou?

V červnu jsem s nimi řešil claim - angličtina v mailu i po telefonu výborná. Na maily odpovídali velmi rychle, dokonce i o víkendu.

0 Citovat

Diky, myslel jsem si to. Ale zas kdyz maji web jen v nemcine.. asi jim nemecky trh staci :)

0 Citovat

superweb . napsal(a):

Diky, myslel jsem si to. Ale zas kdyz maji web jen v nemcine.. asi jim nemecky trh staci :)

No snad bych jen doplnil, že německy se mluví i v Rakousku a Švýcarsku. Ale máš pravdu. Asi jim to stačí :-) 

0 Citovat

Jakou kartou platíte na billiger-mietwagen? 

Včera jsem dělal rezervaci v Itálii - zkoušel jsem 2x kreditku (opravdu kreditku) Hello a 2x Moneta u obou mi to po platbě napsalo, buď  že auto není k dispozici, nebo, že platba se neuskutečnila. V bance nemají zaznamenaný ani pokus o platbu - limit na kartě  dostatečný, všechny typy plateb povolený.  Prošla mi až platba Mastercard Word Elite od ČSOB - že by půjčovna požadovala až tak prestižní kartu.... to by, ale toho asi moc nepůjčili... Nikdy jsem neměl v půjčovně problém, vždy jim stačilo, že je to kreditka a nic víc neřešili.


0 Citovat

Běžnou kartou MC (Fio EUR účet).

0 Citovat

vklatil: kreditkou Visa od mBank a bez problému

0 Citovat

Vybral jsem u BM dobrou pojistku, na seznamu to píše, že nejsou žádné excess poplatky: Vollkasko- und Diebstahlschutz ohne Selbstbeteiligung (durch Erstattung). Když si ale otevřu detailní podmínky, vidím: Selbstbeteiligung: = 700 Euro

Ausnahmen: EFMR = 900 Euro , CWMR, SFMR, CTMR, EDAR, PDAR, FDAR, SVMR , SXMR, LFMR , CDAI, LPXMR, LXMR = 1 700 - 1 800 Euro

Chápu to správně, že Billiger lže? Nebo je to blbý překlad Google Translate? Platit za škrábanec tisíc euro nechci.

0 Citovat

To tam máš jasně napsané "durch Erstattung", tedy daný broker, přes kterého si auto půjčuješ používá pojistky třetí strany (většinou jsem měl AXA nebo Europ Assistance). Tedy pokud je škoda do výše spoluúčasti, uplatní se tato pojistka třetí strany, tedy vlastně pojištění spoluúčasti. Tedy spoluúčast je vždy  správně uvedená, ale pokud si od nich kupuješ plné pojištění, je toto tvořeno zmíněným pojištěním spoluúčasti.

0 Citovat

Aha, takže klasika. Půjčovna má pojistku s vysokou spoluúčastí, ale v ceně billiger služby je pojistka od brokera, která tu spoluúčast kryje. Takže s tím sice bude nějaké papírování a chvíli to potrvá, ale finálně mě to bude stát jen kurzovou ztrátu. Správně? Díky.

0 Citovat

Billiger-mietwagen.de je jen srovnávač, pojistku spoluúčasti poskytuje konkrétní broker, přes kterého si auto půjčuješ... 

0 Citovat

Teď jsem našel na BW celkem zajímavou nabídku a prosím o pomoc s ověřením pojmů. Může to sloužit jako šablona pro budoucí cestovatele.

Zaplatím celkem 242€ jako pronájem a pojištění brokera. Při převzetí mi půjčovna zablokuje 850€ jako kauci. Pokud nabourám, nebo půjčovna najde (údajně) nový škrábanec, tak těch 850€ mi definitivně strhnou. Ale díky "Vollkasko- und Diebstahlschutz ohne Selbstbeteiligung (durch Erstattung)" mi pojišťovna brokera do několika měsíců vrátí kauci zpátky na můj účet. 

Správně? Děkuji


bw.png

0 Citovat

Melo by to tak byt, zatim nemam s nima pojistnou udalost. 

0 Citovat

Jen upozorňuji, přes b-m.de jsem měl určitě aspoň 20 výpůjček od Rumunska, po Emiráty nebo USA, vždy v pohodě a velká spokojenost. Ale v případě uplatnění pojistky brokera je to čistě na tobě a komunikaci s pojišťovnou, z jejich strany je podpora nulová. To nekritizuji, je to logické, jen upozorňuji... Řešil jsem ve 2017 v Marseille banální škodu (špička nárazníku, u nás by to byl rozstřik max. za 1500 Kč) na autě půjčené od Budget přes b-m.de, resp. Argus. To pojištění bylo u Interpartner, což je dceřinka AXA a tedy cvičili se mnou asi měsíc, kdy v jednu chvíli i trvali na poslání originálů dokladů poštou, z čehož jsem je vyléčil. Pak se najednou uvolnila blokace, co jsem měl na KK a cajk. Ono pokud není pojištění bez spoluúčasti přímo u půjčovny, tak to je vždycky trochu opruz.

0 Citovat

Ahoj, nenašel jsem tu konkrétní vysvětlení a německy umím maximálně Ja/nein, tak bych se chtěl zeptat:

1) Je nějaký rozdíl mezi "Vollkasko- und Diebstahlschutz ohne Selbstbeteiligung" a "Vollkasko- und Diebstahlschutz ohne Selbstbeteiligung (durch Erstattung)" ?

2) Pokud si objednám auto přes tento německý srovnávač, dostanu na konci rezervace i nějaké potvrzení v angličtině ? chci ho použít do JAR, kde německy nemluví, maximálně bych použil google překladač

Děkuji.

0 Citovat

1) (durch Erstattung) je vždy plné pojištění přes třetí stranu, tedy externí pojišťovnou, se všemi výhodami a nevýhodami. To první je plné pojištění přímo od půjčovny.

2) Potvrzení v AJ by se asi dalo vyžádat, ale v půjčovně je zajímá číslo voucheru, vše si dohledají. Měl jsem od b-m.de auta od USA, Francie, Itálie, Rumunska, Albánie atd. a nikde nebyl problém, že by si s voucherem nevěděli rady...

edit: V JAR jsem měl přes b-m auto od Avis a rezervaci jsem viděl normálně v Avis app. Podklady byly pravda v NJ. Nakonec mně zrušili letenky a tedy auto nebylo.


screenshot581.jpg

1 Citovat

Billigermietwagen - sleva 20 EUR v jejich appce (bližší podmínky jsem nečetla, neb aktuálně nic nepůjčuji) 

0