Zdravím všechny, byli jsme s manželkou vloni v létě v Itálii a půjčili jsme si u letiště v Bergamu auto v autopůjčovně Avis. Dnes (po roce a měsíc) jsme měli ve schránce dopis (přišel obyčejně, ne doporučeně), že jsme vjeli, kam jsme neměli bez povolení a že máme uhradit pokutu. Jak se k tomu máme postavit? Dopis je psaný v angličtině od Polizia Municipale - místní policie. Na netu jsme našli nějaké informace, ale třeba má někdo osobní zkušenost. O přestupku jsme samozřejmě nevěděli a nikdo nás v Itálii nechytil, ani na nic neupozornil. Předem díky. .

Pokuta z Itálie

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

peeterman napsal(a):

Tak se bohužel taky musím podělit o zkušenost. Byli jsme v létě na dovolené v Itálii a půjčili jsme si auto v půjčovně Interrent na letišti Bergamo. Teď při kontrole kreditky, kterou standartně nepoužívám, jsem zjistil, že mi bylo strhnuto 6x45 EUR jen jako administrativní poplatek a pravděpodobně dorazí ještě pokuty poštou. Všechny údajné pokuty jsou za vjezd do centra města, i když jsme se snažili auto vždy nechávat někde na okraji města a popravdě jsme si těch značek, které vjezd zakazovaly/omezovaly, vůbec nevšimli. Uvažuji o tom, že bych tyto pokuty, pokud přijdou, neplatil.

Ahoj peeterman, jak to vše dopadlo? Já byl v It v létě 2015, auto z půjčovny a po půl roce 3x pokuty. Vůbec o ničem nevím, kde by mě cvakli. V jednom mi dokonce poslali italskou složenku. Jediné platby byly z autopůjčovny, kde si vzali z účtu 3x 3000,- cca. Ale osobně jsem nic neplatil.

0 Citovat

Myslím, že pokutu 40 Euro není problém zaplatit. Teď jsem někde četl, že v ČR může za jízdu bez známky po dálnici být až 100 000 Kč. Takže bych si dával doma pozor. ( pro zajímavost bylo to na https://autotrip.cz/dalnicni-zna...republika/ )

0 Citovat

Pokud bliknou s CZ spz - ne vždy to znamená, že dopis nedojde. Může, kamaráda takhle blejskli v Italii na motorce, a normálně mu ten dopis přišel.

Když ale zastaví policajti osobně, tak to lze snížit nebo překecat je - třeba, když je dopravní značka není vidět (kvůli různým podmínkám - http://www.dopravniznaceni.com/z...neni-videt)

0 Citovat

Dobrý den,


Přišla mé ženě pokuta za rychlost z Itálie, auto bylo z půjčovny  a oni jim asi na žádost dali naší adresu a jméno, došla snížena pokuta o 30 % jestli to chápu dobře tak pokud to zaplatíme do pěti dnů. na obálce je razítko na míst známky swiss a uvnitř list s pokutou kdy kde v kolik apd. žádná fotka a je to už téměř dva roky ... otázka zní zda a kdy je to promlčené a nebo zda můžou nějak ženu při kontrole odchytit když spz. vozu bylo z půjčovny a příjmení má žena už jiné...než-li před dvěm lety,  tak pokud nemají extra vstup z databáze pčr. kde byla s dřívějším jménem a dnes s novým...no tak či tak by mě zajímalo kdy je pokuta v It. promlčená.... děkuji 

0 Citovat

Ten příspěvek nedává úplně smysl (došla snížena pokuta o 30%?), nicméně obecně nejprve přichází dopis z autopůjčovny, která si strhne poplatek za poskytnutí údajů policii (to se v současné době může pohybovat kolem 50 eur). Až poté přijde dopis přímo od policie s vlastní pokutou. Její součástí je poučení, že se proti pokutě lze odvolat, ale odvolání musí být zasláno v italštině a v případě zamítnutí se pokuta zdvojnásobuje.

0 Citovat

Je to z místa, kde jste projížděli? Je uvedený účet italský? Patří městu? Zkusil jsi zadat pár klíčových slov a čísel z dopisu do Googlu? 

0