Nasel jsem stara vlakna a i novejsi diskuzi , ale porad jsou rozporuplne informace ,,chci si pujcit auto v Dubai a jet s nim do Omanu .. udajne ne vsechny pujcovny toto umoznuji , je pry treba mit vyslovene od pujcovny razitko, extra pojisteni, jinak na hranicich neumozni vjezd do Omanu .. Zajima me kolik tedy je to pojisteni na tyden , cetl jsem, ze Dollar cestu umoznuje , ale u Dollaru mi prijdou ceny pujcovneho vysoke, Letecky jsem nasel swiss air ale v spatny cas ,,fly dubai mi preide drahe na hodinovy let Absolvoval tuhle trasu nekdo autobusem ? za kolik a jake to bylo ? .

Dubai - Oman

Založil ve fóru Půjčení auta

Půjčoval jsem si vždy auta s klasickou debetní kartou 10x - 12x nikdy nebyl problém.

Dubaj- (auto na sedm dní, dotaz spěchá, letíme v pondělí)
Udělal jsem rezervaci na ( http://www.akcniletenky.com/pujcovny-aut.htm ) v podmínkách pouze kreditní nikoliv debetní karta. Zkusil jsem v rámci změny rezervace i levnější auta, ale podmínka stále stejná. Musel jsem proto rezervaci zrušit.

Nechal jsem si poradit zde v diskusi na doporučení http://www.billiger-mietwagen.de
Tak jsem si udělal teď rezervaci, vybral jsem levnější auto a AVIS, zaplatil to lepší pojištění (chtěli jen cca 23euro)
Avis jsem měl několikrát v jiných zemích a teď opět v potvrzení vyžadují kreditky.
Jedeme v pondělí tak jsem z toho špatnej co teď dělat?

V Dubaji jsme měli auto 1x u Dollar asi před rokem a půl, přímo na jejich stránkách jsou auta ale dražší.
Toto mají oni na stánkách.
Method of Payment - We accept all major Credit Cards (MASTER, VISA, JCB, DINERS and AMERICAN EXPRESS). Credit card should be valid for a minimum of 3 months from the day of rental and must be physically available at time of vehicle collection.)
To znamená, že chtějí teď (před rokem jim stačila mije VISA debetní) také pouze kreditku?


Co poradíte? (kreditku nemám)
Je možné v Dubaji půjčit auto na klasickou kartu? Dostatečný zůstatkem na účtu, to problém není.

0 Citovat

To byl můj příspěvek o půjčení auta v hotelu.Původně by mě to ani nenapadlo,ale když jsem obešel místní půjčovny v okolí hotelu,tak jsem zjistil,že sice mají nízké ceny,ale auta půjčují jen rezidentům(pro ujasnění,byly to pro mě no name půjčovny.Ty " značkové" byly ale cenově o dost výš,takže jsem se ani dál neptal).Tak jsem se zeptal na hotelu a světe div se,cena stejná,žádný mez.řidičák ani kreditní kartu nechtěli...

0 Citovat

Většinou je problém najít autopůjčovnu, která má v podmínkách napsaný, že berou debetky. Ale obecně oni ty karty moc nezkoumají. Pokud na ty kartě vyloženě nemáš napsaný, že je to debetní karta tak by to neměl být problém. Když budou chtít, kreditku tak jim sebejistě dej svojí kartu a dost pravděpodobně se nic nestane.
Pochybuju, že si obsluha na přepážce na DBX bude pamatovat všechny možný kombinace čísel různých karetních společností aby poznaly, jestli je to debetka nebo kreditka smiley

0 Citovat

POZOR v Dubaji na letišti bez kreditní karty vyhoříte. Letěli jsme cca 3 roky zpátky do Dubaje a předem si vyřídili u Dollaru půjčení auta přes voucher s možností vyjet do Omanu a na letišti mi auto odmítli na debetní kartu vydat!!! Takže Oman tím pádem padl.
Naštěstí nám ochotný zaměstnanec s Hertz dohodil známého, který půjčoval auta i na deposit v hotovosti. Takže se případně zkuste poptat. Již si ceny přesně nepamatuji, ale za týden nějaké Toyoty zhruba o velikosti Superbu jsme zaplatili (a zaplakali) cca 15-20K Kč.
Takže od té doby mám socka kreditku od mBank a mám klid.

0 Citovat

Znovu bych se rad zeptal na pujceni auta v Omanu ,,, mezinarodni ridicak uz jsem si zaridil , dokonce oba dva smiley kreditni kartu mam ,,,ale porad nemuzu najit autopujcovnu, ktera nebude pozadovat depozit ( pripadne jen treba depozit na obsah nadrze jako na Kanarech Cicar )
Otevrel jsem Dolar a maji tam ze budou 15 dnu drzet 125 RO pro pripadnou pokutu ,,auto chci na 3-4 dny a budou mi drzet 15 dnu cca 7500 Kc ? to at jdou do pr.,,Six chce pin .. Budget taky neco ,,, Enterpreis chtel i v Recku po me 600 euro ,... kdyz to zkousim pres EconomyCars taky zminka o depozitu, zkousel jsem jine pujcovny bud drahe, nebo nevyhovujici podminky,,
Muze nekdo doporucit nejakou mistni pujcovnu ,, pred casem tu byla poznamka o tom ze pujcuji jen mistnim ,,jedna hlaska tu byla o zapujceni pres hotel ..kdyby to nebylo v dobe mezi svatky tak bych to asi risknul a nechal na ten hotel ale protoze to je prave v pretizeny termin, tak bych to radeji bral dopredu , leda zkusit napsat ...nezna nekdo abc , oman rental ,speedy Proste jine nez ty zname co maji budky na letist,,,nikdy jsem tak dlouho pujceni auta neresil zlate Kanarske .,...i v Recku na ostrovech to slo hladce

0