Rentalcars
Zapůjčení auta se zero deposit - no deposit required.
Není vyžadována záloha.
Jedná se o půjčení s prepaid (jiný způsob není) doplatek na pick up, kde by si mohli tímto udělat přístup na konto při doplatku kartou.
Bere si půjčovna údaje z nějaké karty (debet/kredit) a ty potom využije pro zaplacení případné spoluúčasti na poškození, když nevezmu plnou pojistku?
V části platební karty přitom uvádějí - budete potřebovat tento typ karty pro deposit:
a - debet
b- kredit
V případě debetky, bych ale mohl snížit zůstatek na účtu a vytvořit nedostatek financí pro případnou spoluúčast, nebo poškození.
Máte někdo zkušenost, jak to funguje?
Blokace požadované částky. Pokud nebude na kartě dost peněz, tak se nic nezablokuje a tudíž odejdeš bez auta.
Právě, že je tam možnost - no deposit required
https://www.discovercars.com/en/...5a7d045d63
Leda, že by se to vztahovalo na ten prepaid?
Ale je to v Refundable security deposit.
když je tam možnost bez kreditky a depozitu tak by to mělo jít., Já to tak mám skoro vždy, odmítám někomu dávat kreditku kde mám navíc blbý kurz.
Depozit jsem si nechal bloknout mám pocit jednou v životě ale to nebyla jiná možnost.
Mám sice pojistku gold u WWI, ale když bych se mohl vyhnout problémům se spoluúčasti, tak jenom dobře.
bugr napsal(a):když je tam možnost bez kreditky a depozitu tak by to mělo jít., Já to tak mám skoro vždy, odmítám někomu dávat kreditku kde mám navíc blbý kurz.
Depozit jsem si nechal bloknout mám pocit jednou v životě ale to nebyla jiná možnost.
Kreditky jsou jen kvůli depozitu. Vzhledem k tomu, že je předpoklad zrušení blokace, tak je kurz irelevantni.
Jj, ale jiz 2x se mi stalo, ze misto blokace, depozit stahli a pak zase vratili. Tam potom se hraje i o kurz. Nicmene na pujceni auta kreditka super. Nevidim duvod navysovat cenu vypujcky kvuli tomu, ze pouziju debetku a musim tudiz koupit jejich pojisteni (vetsinou to tak je, pokud vubec na debetku pujci - Kanary svetla vyjimka)
Standa 009 napsal(a):Kreditky jsou jen kvůli depozitu. Vzhledem k tomu, že je předpoklad zrušení blokace, tak je kurz irelevantni.
supr ty dvě srdíčka ale je to samozřejmě blbost, myslím, to, že je ten kurz jedno, Dost často to stáhnou a vrátí. Ale lidi rádi lajkují nesmysly.
Samozřejmě blokace by měla být neutrální ale zkušenost je jiná :(
Protože někteří tu blokaci neumí udělat. Místo blokace provedou platbu a tu pak vrací. Takže samozřejmě s kurzovým rozdílem.
Jinak kreditku chtějí půjčovny kvůli možnosti si stáhnout peníze i po vrácení. S debitkou mají při malém zůstatku smůlu.
Pokiaľ má k dispozícii všetky údaje, dokáže si tú sumu vybrať aj z prečerpanej kreditky (a majiteľ sa následne dostane do nepovoleného prečerpania, na ktoré mu banka nahodí sankčný úrok...).
bugr napsal(a):[citace="Standa 009"]
Kreditky jsou jen kvůli depozitu. Vzhledem k tomu, že je předpoklad zrušení blokace, tak je kurz irelevantni.
supr ty dvě srdíčka ale je to samozřejmě blbost, myslím, to, že je ten kurz jedno, Dost často to stáhnou a vrátí. Ale lidi rádi lajkují nesmysly.
Samozřejmě blokace by měla být neutrální ale zkušenost je jiná :(
[/citace]
Představ si, že lidi lajkují i podle vlastní zkušenosti. Třeba mně vždy depozit za auto na kreditce jen blokovali a akorát se mi jednou stalo, že mi Wiber v Malaze stáhnul depozit na nádrž paliva a pak vrátil, čímž jsem přišel o 79 Kč. Evidentně ta jiná zkušenost není tvá, když jsi před tím psal: "Depozit jsem si nechal bloknout mám pocit jednou v životě ale to nebyla jiná možnost."
Jinak dokonce i při půjčeních auta na debetní kartu, když jsem kreditku neměl, jsem neměl žádné kurzové ztráty, protože ty blokace zřejmě provedli jako platby, které byly nezaúčtované a po vrácení auta se odstranily.
Ale klidně si půjčuj bez kreditky, abys zabránil tomuto méně pravděpodobnému riziku kurzové ztráty, když ti nevadí obvyklá nutnost platby drahého pojištění na místě nebo omezení výběru půjčoven na ty, které půjčí bez kreditky. Nebo je taky možnost mít kreditku k eurovému účtu (a na něj si poslat eura směněná za výhodný kurz).
Všechny zdravím, nevyužívejte společnost Rental cars, k online pronájmu auta. Společnost Rental cars, nám doporučil Pelikán, při nákupu letenek. Když jsme si v Catanii přišli auto vyzvednout, tak jsme museli zaplatit znovu celou částku, dokonce i s pojištěním. Platbu za online rezervaci, jsme od společnosti Rental cars nedostali zpět a nedostali jsme ani pomoc od spol. Pelikán, která těmto online rezervacím dělá zprostředkovatele.
Nebyl tam nějaký jiný zádrhel? Měli jste kreditní kartu na jméno řidiče, neměl let zpoždění (no show), měli jste dostatečný kredit na kartě, apod?
Tipol by som to na tú chýbajúcu kreditku.
Btw, rentalcars je len broker, pokiaľ nenapíše o akú požičovňu v Catanii išlo a čo konkrétne bol na prepážke problém, je to len taký nič nehovoriaci výkrik do tmy...
Žádný výkřik do tmy, jednalo se o půjčovnu B-Rent v Catánii a je pravda, že jsme měli problém s kartou. Chci hlavně poukázat na to, že pokud se stane nějaký problém, online rezervace je vám k ničemu, protože Rentalcars vám s problémem nepomůže, nic s autopůjčovnou nevyřeší, pokoušeli jsme se dovolat. Takže v tu chvíli už u Rentalcars není možné rezervaci zrušit a musíte zaplatit autopujčovně vše znovu. Příště sjednám půjčení auta přímo v autopujčovně, přes Rentalcars nikdy víc. Btw. nebyli jsme sami, stejnou situaci tam s námi řešila ještě jedna rodinka.
Tak pokud jste nesplnila podmínky které půjčovna požaduje (a které jsou u rezervace ať už přes zprostředkovatele nebo přímo vždycky uvedeny) - například jste neměla kreditku nebo částka na ní nestačila na depozit, co byste chtěla s Rental Cars řešit? Nesplnění podmínek půjčovny je vaše chyba a zprostředkovatel s tím nic nenadělá. I kdybyste měla auto přímo od půjčovny a nesplnila podmínky, auto vám nepůjčí. Byl jsem třeba svědkem problému, kdy manželský pár chtěl složit depozit kartou manžela, ale smlouva byla psaná na manželku... takové věci zkrátka neprojdou.
B-rent jsme meli na Sardinii (Olbie) a problem zadny nebyl, nove auto, kreditka klasicky…..Ale, bude to asi i Vas pripad, kamaradka meli na kreditce maly uverovy ramec (20tis) a to samozrejme nestacilo, takze volali v noci asi ve 23h na asistenci do banky, ktera jim to povolila zvednout (nechapu jak se to povedlo) a pak karta prosla🤦♀️, nechteli jim samozrejme pujcit auto, ktere uz bylo taky placene. Ale povedlo se nakonec. Takze , jestli jste meli Vy podobny problem, nebo nemeli kreditku vubec, jde to za Vami, rentalcars s tim nema co spolecnyho.
Faktem je, ze nektere pujcovny nejsou z tech zprostredkovatelu stastny - musi tam bojovat cenou, vetsinou o dost nzisi nez maji na svem webu. Ale zase je to pro ne zakaznik, ktery by to jinak koupil jinde.
Treba RecordGo v Malaze mel (nekdo mi pak nekde psal ze o par mesicu pozdeji ne, ale moc tomu neverim) mel policy, ze zakaznici z jejich webu jsou VIP a maji absolutni prednost na prepazce pred temi od zrpostredkovatelu typu RC. Takze se pred Vami protoci x desitek lidi, kteri prileteli dalsimi lety a vy stale cekate..my nakonec asi 3 hodiny, nez zrovna nic nepriletalo..
Hana Dudeskova napsal(a):Žádný výkřik do tmy, jednalo se o půjčovnu B-Rent v Catánii a je pravda, že jsme měli problém s kartou. Chci hlavně poukázat na to, že pokud se stane nějaký problém, online rezervace je vám k ničemu, protože Rentalcars vám s problémem nepomůže, nic s autopůjčovnou nevyřeší, pokoušeli jsme se dovolat.
Stále nie je jasne uvedené čo je to "problém s kartou". Predpokladám, že ste buď nemali kreditku, alebo ste na nej mali nedostatočný limit.
Ak si urobím teraz rezerváciu u B-Rent v Catanii cez Rentalcars, jasne tam vidím:
"...Hlavní řidič musí vlastnit a předložit Kreditní Kartu na své jméno při vyzvednutí vozu. Kreditní Karta musí obsahovat dostatek prostředků k pokrytí spoluúčasti / depozitu (který bude blokován na Kreditní Kartě po dobu pronájmu). Kreditní Karta bude také potřeba k zaplacení lokálních poplatků, extra doplňků a čehokoliv dalšího zakoupeného u autopůjčovny..."
Depozit je 850 eur + záloha na benzín, čiže niečo cca do 1000 eur.
Keď si to tak zhrniem - objednali ste si auto cez brokera, ktorý v podmienkach jasne uviedol že je potrebné mať embosovanú kreditku na meno vodiča, aj výšku zálohy, po príchode na prepážku ste (zrejme) toto nesplnili.
Ak by ste sa aj na rentalcars dovolali, čo by ste od nich vlastne chceli? Ako ste očakávali, že vám rentalcars pomôže? Zabezpečí, aby B-rent začal prijímať aj debetky, znížil vám zálohu, alebo ako konkrétne?
Vloni jsem měl v Málaze půjčeno od RecordGo i od DelPasso (únor a prosinec) přes ECR a zcela bez problémů, bez čekání... resp. jen za těmi několika, co přišli přede mnou.
Na ty kreditky bacha. Už se mi taky stalo, že jsem si udělal půl roku dopředu rezervaci na auto, v podmínkách byla debetka a když jsem přijel do půjčovny, tak už v podmínkách měli jenom kreditky. A bylo to docela dost telefonátů, než tu debetku ve finále vzali.
Po zrušení rezervácie 2 hodiny pred prevzatím auta som na prekvapenie zistil, že rentalcars obratom vrátil na kartu platbu za poistenie v plnej výške.