Zdravím, rád by som sa spýtal, či nemáte niekto skúsenosti s platením u Rentalcars debetnou kartou. V podmienkach majú debetky, ale čítal som od niektorých ľudí, že im zobrali aj debetky. Konkrétne som zatiaľ rezervoval auto cez Firefly na Sicília. Ak má niekto skúsenosť aj s touto firmou, tiež uvítam. Kreditnú kartu nemám a keďže som od nového roka živnostník, banka mi ju nechce vydať, pretože som na živnosti príliš krátko a nemám za sebou ešte daňové priznanie, podľa ktorého by mi to odobrila. .

Rentalcars s debetnou kartou

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Zdravím,

rád by som sa spýtal, či nemáte niekto skúsenosti s platením u Rentalcars debetnou kartou. V podmienkach majú debetky, ale čítal som od niektorých ľudí, že im zobrali aj debetky. Konkrétne som zatiaľ rezervoval auto cez Firefly na Sicília. Ak má niekto skúsenosť aj s touto firmou, tiež uvítam. Kreditnú kartu nemám a keďže som od nového roka živnostník, banka mi ju nechce vydať, pretože som na živnosti príliš krátko a nemám za sebou ešte daňové priznanie, podľa ktorého by mi to odobrila.

0

Rentalcars s tým vpodstate nemá nič spoločné - oni sú len sprostredkovateľ a im je jedno čím im zaplatíš. Všade majú ale pre istotu napísané že debetky neberú (aj keď to niekedy nie je pravda).

Záleží na požičovni, či je ochotná zobrať zálohu aj na debetku. Väčšinou ťa tým ale donútia zobrať si od nich maximálnu možnú poistku - nulová spoluúčasť, pripoistenie podvozku, skiel a pneumatík a podobné hlúposti. Tiež niekedy chcú šialené blokácie vo výške niekoľko tisíc eur. Poistenie od tretej strany vtedy zobrať nechcú.

Napríklad v Dubline nás všetky veľké požičovne (Hertz, Avis, Sixt, Europcar) úplne odmietli a požičala nám len lokálna požičovňa Easirent, kde sme ale zaplatili dosť veľa za full coverage. Treba teda napísať rovno do požičovne či budú ochotní a za akých podmienok. Tiež bacha na to že niektoré požičovne síce berú debetky, ale nie neembosovanú Visa Electron (čo je v ČR/SR veľmi populárna karta)!

0 Citovat

Ja som si zobral aj to full poistenie pri objednávke, cez rentalcars. Myslíš, že je to práve to, čo poskytujú autopožičovne, ktoré to zgrupuje? Ako v mojom prípade Firefly? Alebo to je nejaký ich produkt? Tým pádom by som splnil tú podmienku, mať full poistenie. Síce to stálo cca 80€ na 7 dní, ale Sicília je miesto, kde si myslím, že sa to naozaj oplatí, podľa toho čo som počul a čítal. Embosovaná ak si dobre pamätám, je tá s vystúpeným písmom, tú mám.

0 Citovat

To máš pojistku přes brokera, takže stále je potřeba složit deposit u autopůjčovny. Nejedná se tedy o to samé co nabízejí na letišti přímo půjčovny.

0 Citovat

Vďaka za info, takže to bude asi veľmi ťažké ich presvečiť, aby nám to dali na debetku a bez ich poistenia. A platiť poistku aj u nich aj u Rentalcars je nezmysel. Fakt neviem ako túto situáciu vyriešim.

0 Citovat

Myslím, že si pleteš dvě věci. Pojištění, které tobě zajistí nulovou nebo alespoň minimální spoluúčast- to je na tobě, jestli si takový produkt pořídíš a deposit, který si vezme autopůjčovna. Tomu se nevyhneš. A to je také důvod, proč chtějí většinou kreditní karty, mají jistotu, že tam peníze budou.

0 Citovat

Práveže som čítal, že sa pri plnom poistení vedia dohodnúť aj na debetnej karte, ak je to poistenie brané cez nich.

0 Citovat

Možná by jim stačila kreditka Diners, tu dostane zdarma každý, zkus se zeptat, jestli ji přijímají. A taky bych si přečetla recenze na Firefly, jestli to nejsou takoví ti místní odírači, co se snaží naúčtovat každé škrábnutí (zejména to, co sis sám nezpůsobil a při přebírání auta si ho nevšiml;-)). Na Sicílii fakt není problém k nějakému škrábnutí přijít, mimochodem. Někde to není třeba řešit, ale tam konkrétně jsme si raději půjčovali od renomované půjčovny (myslím, že od Hertz), kde je riziko takových praktik přeci jen menší.

0 Citovat

U všech brokerů to bude stejné víceméně. Oni to stejně jen přeposílají dále a řešení depozitu už je pak s konkrétní půjčovnou.

0 Citovat

Vedia oni vôbec nejako rozoznať, či sa jedná o kreditnú alebo debetnú kartu? Lebo teraz som čítal aj taký prípad, že niekto vydával debetnú kartu za kreditnú a prešlo mu to. Ale nechce sa mi veriť, že by to bolo také jednoduché.

0 Citovat

moze ssi skontrolovat:
https://binlists.com/
niektore karty sa tvarili credit/debit, ale toto je nekonecna diskusia, niekotrym to preslo (debitka s plnymi limitmi a kopec peniazmi na ucete a pod.)...chapem tvoju situaciu ze si zivnostnik, ale treba vyskusat, ci by aspon s minimalnym uverom dali kreditku. A skus vyplmit ziadost ohladom tej Diners, nikdy nevies.

0 Citovat

Tak ja som si istý, že mám debetku. To som len chcel vedieť, či si to oni vedia overiť. Kreditku mi určite nedajú, skúšal som v svojej banke (mBank) a následne som skúsil ísť aj do inej (Unicredit) a povedali mi presne to isté. Jednoducho potrebujú to daňové priznanie a aj keď paradoxne zarábam viac ako predtým na TPP, som pre nich nezaujímavý. Pozerám podmienky Rentalcars a berú tam len karty Visa, Mastercard a American Expres.

0 Citovat

neviem ci v Cesku funguju take tie divoke kreditky od pozickarni, ako nejake Tesco Financne Sluzby, Cetelem, Quatro, Home Credit...teoreticky tam by mohli byt ustretovejsi. Nejake RPMN ta nemusi zaujimat, kedze to je len na blokaciu.

0 Citovat

Tak už jen te první věta, že Rentalcars refunduje je jasná známka toho, že je to od brookera a půjčovnu tohle nezajímá a pokud tam přijdeš s debitkou a pokud budou vůbec ochotni se o tom bavit, že Ti ji vezmou, tak si budeš muset, jak už tady bylo napsáno výše, vzít od půjčovny plné krytí a to bude stát klidně i víc než půjčovné.

0 Citovat

Tak vsak.moze par korun otocit:)

0 Citovat

Nezjišťuj co za karty bere rentalcars, ale konkrétní půjčovna, protože depozit budeš skládat tam. Pokud si u nějaké banky již dlouho, tak většinou je možnost karty bez dokazování příjmu. Úplně bezproblému jsem takhle dostal kreditku u KB, kde mi ji dali vysloveně na dobré slovo.

https://binlists.com/ - není úplně 100%. Mojí KB Mastercard Credit tam ukazuje jako VISA Plus Debit smiley

0 Citovat

Vieš mi odporučiť nejaké iné overené spoločnosti? Padol tu Hertz. Pri vyhľadávaní sa mi tam objavujú Europcar, Keddy, Rhodis, Rhodium, Avis a Budget. Tam už ako som spomínal, ma to ale výjde aj o 200€ viac ak zarátam príplatok za vek vodiča a príplatok za ďalšieho vodiča.

Banka mi práveže kreditku dať nechcela, včera som sa bol pýtať. Povedal, že to ide na schválenie a tieto údaje sa vždy posudzujú, takže by to neprešlo.

0 Citovat

Zkusila bych oslovit více bank. Jsem taky OSVČ a třeba v Unicredit po mně kvůli kreditky chtěli daňové přiznání, ale v ČSOB vůbec.

0 Citovat

Odrbat Vás může každá půjčovna. Velké řetězce jsou jistější. Samozřejmě společnosti si u firemních klientů a různých statusových zákazníku tolik nedovolí. U klasických zákazníků je to vždy individuální a loterie.

0 Citovat

a keby si mal tu kreditku o ktoru sa nemusis starat a pouzijes ju len v pripade potreby, prip. tam mas aj vstupy do salonikov, tak okrem dovodu (další karta, další starosti - né, děkuji) existuje aj vobec iny? lebo takto si komplikovat zivot a castokrat to aj prepalcat na drahsich pozicovniach, ktore beru aj debitky...neviem, neviem.

0 Citovat

Chápeš to dobře.
Jinak k té kreditce, je to marný a pořád dokola.... Kdyby jsi měl kreditku (ano jak píše tonic dá se pořídit taková, která Tě nic nestojí a pokud cestuješ, tak je to maximálně praktická věc), tak nepotřebuješ mít na účtu přes 70 tisíc na deposit, ale proti gustu....

0 Citovat

tak poraďte, jaká je to kreditka?

0 Citovat

najjednoduchsie je ist do Diners Pure, len nie vsade je akceptuju. a potom ako pozeram, tak aj v Cesku klasika mKreditka a na saloniky mKreditka Plus co su Mastercard. Na poziciavanie aut ti staci najnizsi uverovy ramec, ja mam napr. na Diners 1200 euro.

0 Citovat

mám AIRBANK a EQUABANK . Jediné 2 banky, které v současné době kreditní karty nenabízí smiley
Aspoň podle tohodle seznamu, co jsem narychlo vygúglil: http://www.skrblik.cz/uvery/kreditni-ka ... ich-karet/

0 Citovat

Tak třeba z těch nízkonákladových bank má třeba kreditku mbank, tam je účet zdrama a ta kreditka, pokud s ní zaplatíš 500, respektive 4000 u té plus za měsíc, tak je vedení zdarma. Zkus na to kouknout. Zuno bohužel končí.

0