Ahoj, omlouvam se, jestli zde jiz podobne tema je, ale v novem foru jsem to jaksi nenasel.Rad bych se zeptal, jak resite zdravotni / urazove pojisteni v pripade pujceni auta. Protoze CDW, SLI a ani cestovni pojisteni se nevztahuje na zraneni zpusobene pri dopravni nehode. Spolehate se na to, ze ten kdo vas naboural ma SLI, ktere pokryje naklady? Dokupujete pojisteni u pujcovny (na kolik to vyjde), nebo to vubec neresite?  .

Pojisteni vs pujceni auta

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

 Ahoj, omlouvam se, jestli zde jiz podobne tema je, ale v novem foru jsem to jaksi nenasel.

Rad bych se zeptal, jak resite zdravotni / urazove pojisteni v pripade pujceni auta. Protoze CDW, SLI a ani cestovni pojisteni se nevztahuje na zraneni zpusobene pri dopravni nehode. Spolehate se na to, ze ten kdo vas naboural ma SLI, ktere pokryje naklady? Dokupujete pojisteni u pujcovny (na kolik to vyjde), nebo to vubec neresite? 

0

"... a ani cestovni pojisteni se nevztahuje na zraneni zpusobene pri dopravni nehode."

To přece není pravda.

0 Citovat

Keďže ma to zaujalo, skontroloval som si svoje poistné podmienky pre ročné cestovné poistenie a nie je tam žiadna zmienka o tom, že by neplatilo pri nehode spôsobenej pri šoférovaní požičaného auta. Ale nekryje ma pred sexuálne prenosnými chorobami :(( Samozrejme sú tam výňatky pri požití alkoholu/drog alebo šoférovaní bez vodičáku. A to mám lacné poistenie k študentskej karte, nevidím dôvod aby bolo pri drahších komerčných poisteniach šoférovanie mimo podmienok.

Je tam akurát zmienka o tom, že poistenie spôsobenej škody (bonus k cestovnému poisteniu) nekryje škody spôsobené vozidlom inej osobe alebo majetku. To je ale samozrejme logické, na to je SLI.

0 Citovat

treba tento odstavec z podminek pojistovny AIG

Oddíl E – Povinnost k náhradě újmy:
Na co se pojištění nevztahuje
...
3. Jakékoli újmy způsobené přímo nebo nepřímo tělesným
poškozením, ztrátou nebo újmou, která vyplývá z:
i) vlastnictví nebo užití letadla, koňmi taženého
nebo mechanického/ motorového dopravního
prostředku, vodního plavidla (jiného než člunu
s vesly nebo kánoe), zvířat, zbraní nebo
střelných zbraní;

po mem dotazu, zda tohle znamena rizeni motoroveho vozidla mi bylo receno, ze podobny odstavec maji v podminkach vsechny pojistovny.

zdroj: https://www.top-pojisteni.cz/public/uploads/documents/travel/aig/aigvpp2014.pdf

Nebo to spatne chapu?

0 Citovat

Asi mate pravdu, tohle se bude tykat pouze toho pripojisteni nahrady ujmy (Pojištění odpovědnosti). Tudiz pripadu, kdy ja zpusobim ujmu nekomu jinemu rizenim motoroveho vozidla. Coz tedy kryje SLI.

Je pravda, ze v casti tykajici se samotneho zivotniho pojisteni (Léčebné a jiné výlohy) zadna takova podminka neni.

0 Citovat

Když nabourám a zraním sebe, tak to určitě kryje běžné cestovní pojistění. Pojištění od půjčoven kryje to, když já někoho nabourám a ten se zraní (pojištění odpovědnosti).

0 Citovat

Ahoj, nenašla jsem zde příhodné téma, proto zkouším tady. Měla jsem přes společnost Dollars v Panamě půjčené auto, kde jsem měla pojištění finanční krytí pro případ nehody se spoluúčastí (CDW) a depozit 2000 US. Samozřejmě poslední den pronájmu, mě tam narval týpek z vedlejší ulice a auto to bohužel odneslo dost na předku. Nemáte s tím někdo zkušenosti, depozit mi samozřejmě drží a mám pocit, že to nebude jednoduchá domluva s čímkoli. Přesto, že to nebyla má vina, zavolala jsem policii se kterou jsem sepsala vše potřebné, mohou mi deposit ztopit? Neví někdo? S tím se nehodlám smířit. Dollars zatím nic neříká, dokud to nebude vše vyřízeno, ale mám z toho trošku nervy. beru z hlediska jak je to u nás, proč bych měla platit já, když to má jít z pojistky viníka? Třeba budu mít štěstí a někdo mě tu trošku uklidní. 

0 Citovat

Pokiaľ vznikne na požičanom aute poškodenie, tak má požičovňa nárok na to, uplatniť si to u vás do výšky spoluúčasti.

Ak ste mali napr. spoluúčasť 2000 USD a škoda je vo výške 500 USD, tak si stiahne 500 USD.

Ak ste mali spoluúčasť 2000 USD a škoda je vo výške 5000 USD, tak si stiahne 2000 USD.

atd.

Neplatili by ste nič, len ak by ste mali auto poistené v požičovni na nulový excess.

Pokiaľ máte poistenie u tretej strany, následne si uplatnite strhnutú čiastku (aj s dokladmi) tam.

Kto je vinníkom je absolútne irelevantné, kým ste mali auto požičané bola na ňom spôsobená škoda. Pre požičovňu je oveľa jednoduchšie siahnuť na váš depozit, ako riešiť s vinníkom nejakú náhradu.

Prípadne si môžete uplatniť škodu (to čo vám strhne požičovňa z depozitu) u poisťovne toho, kto nehodu spôsobil. Ale samozrejme je mi jasné, že v prípade škody niekde v strednej Amerike je to len teoretická možnosť....

0
7 reakcí