Zdravím, Informativně, kolik je cca výše depositu, který je zadržován na credit card při cca třítýdenním půjčení auta kategorie SUV v USA? Půjčení řeším přes RentalCars.com, záloha zaplacena, jen si chci být jistý, že bude stačit limit kreditky. Díky za info, S pozdravem, LZ .

Výše depositu pro auto na cca 3 týdny

Založil ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Zdravím,

Informativně, kolik je cca výše depositu, který je zadržován na credit card při cca třítýdenním půjčení auta kategorie SUV v USA? Půjčení řeším přes RentalCars.com, záloha zaplacena, jen si chci být jistý, že bude stačit limit kreditky.

Díky za info,

S pozdravem,

LZ

0

To je otázka položená asi jako kolik stojí letenka do USA? Limituje to zásadně půjčovna jako taková v souvislosti s pojištěním, které si od ní koupíš.

edit: Nicméně limit kreditky bude určo stačit:-)

0 Citovat

Najdeš to uvedeno v podmínkách na RentalCars k Tvé konkrétní rezervaci.

0 Citovat

Jak bylo uvedeno výše, záleží jaké pojištění si k autu pořídíš, bez pojištění nejsou depozity nejmenší. Osobně si auto půjčuji u SIXT, včetně pojištění (CDW) a deposit jsem měl vždy max. 300USD.

0 Citovat

Díky za rady kluci, nicméně v kontraktu právě není uvedená přesná částka, tam už jsem se díval: "Karta musí obsahovat dostatek prostředků k pokrytí spoluúčasti / depozitu (který bude blokován na Kreditní Kartě po dobu pronájmu". Hledám někoho s konkrétní zkušeností... např. byli jsme na jihozápadě na tři týdny s full size car byl deposit tolik a tolik...spekulace jsou k ničemu, ale díky

0 Citovat

Díky Ondro, víc takových odpovědí.. pojištění v tom máme více druhů, takže tam to snad nebudou šponovat

Finanční krytí pro případ nehody (CDW)

Pojištění odpovědnosti vůči třetím osobám (TPL)

Krytí odpovědnosti za odcizení (TP)

Doplňkové pojištění odpovědnosti (SLI)

Pojištění ochrany proti nepojištěným řidičům (UMP)

0 Citovat

Pokud bych se přesně nedozvěděl, kolik bude desposit za předpokladu XY, tak bych si vybral jinou půjčovnu. Hlavně se ten deposit strhává před samotným zapůjčením, takže aby ti pak neřekli, že je deposit třeba 5 000USD....

0 Citovat

3x půjčeno přes Rentalcars ( přes Alamo ) a ani jednou si nezablokovali nic. Měli jsme Minivan i SUV. Platila jsem teda ne zálohově, ale celou částku předem ( vliv spíš na storno ) a měli jsme vždy pojištění s nulovou spoluúčastí - což je uvedeno ve smouvě

0 Citovat

Je ti elementárně jasné, proč ten depozit je? Jasně jsem psal, že to zásadně ovlivňuje pojištění, hlavně případná spoluúčast. Pokud si zakoupíš (drahé) pojištění přímo od půjčovny, pak bude depozit minimální, ve zvláštních případech i žádný. Pokud ne, nebo bude sice nulová spoluúčast, ale pojištěním třetí strany, pak se to liší v konkrétním případě podle několika parametrů. Konkrétně naposled 7/16 Alamo FCAR v LAS s běžným pojištěním 400,-USD. Kapišto?:-)

0 Citovat

Jinak ještě doplním jednu věc, která se mi stává celkem pravidelně, a mohla by se někomu hodit. Krom jednoho případu, pokaždé když jsem auto vrátil, tak zůstala záloha stále alokovaná jako nezaúčtovaná transakce, nikdo neřešil, že by jí měl uvolnit. Pokud ji obchodník nestrhne, tak se sama odblokuje, myslím že za 2 měsíce. Nicméně na dotaz v bance, jestli by to nešlo urychlit, mi bylo doporučeno, ať jim pošlu oskenovaný doklad o zaplacení a platbu odblokují, a také se tak stalo (celkem 5x), jednalo se u Fio Banku. V případě Rajfky řekli, že s tím nemůžou nic dělat a musím čekat, než se to samo uvolní, a kdyby to strhli, mám poslat doklad o platbě a zadat reklamaci...

0 Citovat

@Cali je mi jasné jak a proč to funguje, měl jsem už ve státech auto půjčené cca 4-5 krát, jen jsme měli trochu jinou sklatbu kreditek v rodině a já si ani zaboha nepamatuju, kolik si strhávali, shodli jsme se s přítelkyní že za poslední pobyt na jihozápadě za full size car na 18 dní to bylo asi cca 300-400 USD,- radši jsem chtěl ale informaci ověřit, protože kdo je připraven, není překvapen, víš jak... a není to jen auto, co bude v tu chvíli blokované. Dělám si prostě takový cross check, takže jestli napíše ještě někdo konkrétní případ, budu rád. Díky L.

0 Citovat

No tak mě se nikdy nestalo, že by mi to tam viselo dýl než 10 dní. 2 měsíce jsou podle mě nesmysl, bude to max. 14 dní.

0 Citovat

V USA se depozit pohybuje do těch $400. Ještě se mi nestalo, že by si blokovali více. Oproti evropským pobočkám je to mnohem lepší. Samozřejmě půjčovny často něčím překvapí, ale přijde mi, že USA je v tom nejférovější.

0 Citovat

Já měl minulý rok přes rentalcars fullsize na Floride na 14 dnů u Alamo (plné pojištění, nulová spoluúčast, placeno předem) a deposit byl asi 5 Kč, takže pár centů jen na ověření, že kreditka je aktivní. Stejný přístup letos na Oahu a Mauii přes Dollar (bookováno přes billigermietwagen, opět fullsize), v obou případech deposit cca 1 USD.

0 Citovat

takisto ako LukasAK - CDW+ zero deductible extra poistenie na 3 auta znamenalo 3x nulovy depozit

0 Citovat

Tak dnes přišla i oficiální odpověď z Rental Cars, týka se zřejmě případu, kdy je před zápůjčkou uhrazena pouze záloha, nikoliv celá částka: "U pronájmů v USA lze očekávat depozit ve výši 250-600 USD". Uhradím však celý pronájem předem a po návratu napíšu, jak to bylo v mém případě. Díky za reakce, L.

0
15 reakcí