Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem. Jde o mé první zapůjčení vozu v zahraničí, přesněji ve Skotsku. Provedl jsem rezervaci přes internet. Zadal jsem číslo karty. Nicméně mně nedošlo, že pro platby po internetu používám tzv. e-card. Což je papírová platební karta určená na platby po internetu. Zatím mám částku v blokacích, takže nejsem schopen poznat, zda mi peníze ztrhnou, ale pokud ano, tak jak se to pak řeší na místě? Mám další klasickou debetní kartu na své jméno, ale je logicky odlišná od té původní, kterou jsem zadával při rezervaci. Mám tedy dvě otázky. Uznají mi platbu papírovou kartou e-card? A dále, mohu při vyzvednutí vozidla použít jinou (debetní) kartu, než tu, kterou jsem použil při rezervaci? Jde mi o tom, zda ty kartu musí být stejné, či nikoli. Děkuji za případně zkušenosti a rady. Milan .

Rozdílné druhy platebních karet při rezervaci automobilu

Založil ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem. Jde o mé první zapůjčení vozu v zahraničí, přesněji ve Skotsku. Provedl jsem rezervaci přes internet. Zadal jsem číslo karty. Nicméně mně nedošlo, že pro platby po internetu používám tzv. e-card. Což je papírová platební karta určená na platby po internetu. Zatím mám částku v blokacích, takže nejsem schopen poznat, zda mi peníze ztrhnou, ale pokud ano, tak jak se to pak řeší na místě? Mám další klasickou debetní kartu na své jméno, ale je logicky odlišná od té původní, kterou jsem zadával při rezervaci. Mám tedy dvě otázky. Uznají mi platbu papírovou kartou e-card? A dále, mohu při vyzvednutí vozidla použít jinou (debetní) kartu, než tu, kterou jsem použil při rezervaci? Jde mi o tom, zda ty kartu musí být stejné, či nikoli. Děkuji za případně zkušenosti a rady. Milan

0

najlepsie kontaktovat pozicovnu...niekde vyzaduju presne tu istu kartu s ktorou sa uskutocnila rezervacia, niekde to je jedno. a este sa spytaj ci naozaj beru debtene karty...

0 Citovat

Právě, že jsem na půjčovnu napsal a dostalo se mi takové obecné odpovědi, která mi nic moc neřekla. Zkusím tedy napsat znovu. Nicméně, díky za zkušenost.

0 Citovat

hodim to sem ... ak nemate co robit a mate pevne nervy :D

tak si najdite na FB skupinu Cestovani, spolucestovani...

mozete sa dozvediet aj taketo perly :D


xz6zycv-1.png

0 Citovat

Myslím, že je to jedno, prostě chtějí peníze a je jim jedno odkud se vemou :) Co se týče debetních karet, tak mám tu zkušenost, že by na te kartě nemělo být přímo napsáno "Debit card", s tím mají problém, jinak používám při půjčení auta vždy debetku, kreditku nemám.

0 Citovat

Takze debata "kreditka" po xte.Jedno to neni,chteji kreditni kartu, casto opravdu projde i debitni, ale jednou se muze stat ze v te pujcovne zustanes stat jako jojo.

S tou papirovou kartou pochybuji,ze ti ji vezmu,kartu v pujcovne vzdycky chteji fyzicky videt.

0 Citovat

tonic napsal(a):

hodim to sem ... ak nemate co robit a mate pevne nervy :D

tak si najdite na FB skupinu Cestovani, spolucestovani...

mozete sa dozvediet aj taketo perly :D

neni nad takovou odbornou radu na fb :)

Btw nenasel jsi tam jeste nejakej chat o tom zda muzu nastoupit na let az tam, nebo vystoupit uz tady.....

0 Citovat

Půjčoval jsem si auto na debetní kartu v USA, JAR i Maroku a vždy měli v podmínkách napsáno, že půjčení je možné jen s kreditní kartou a prošlo to.

Ale spoléhat se na to nedá a pokud máš rezervaci přes internet zaručenou platební kartou, může se ti stát, že ti nejen auto nepůjčí, ale strhnou si i peníze.

0
7 reakcí