Plné pojištění půjčeného auta
Uvažoval jsem zkusit cover4rentals, jen mi trochu vadí, že max. stáří auta omezují na 10 let. V 99 % případů to nebude problém, ale loni jsem měl z lokální půjčovny Nissan Note a ten vypadal tak a měl najeto tolik, že měl dost možná 10+ let... worldwideinsure i defend-online mají hranici 20 let.
hlásím další z mnoha pozitivních referencí na WWI, bez problémů proplaceno, jen jsem narazil na limit pro admin fee (50GBP=59EUR), hodně půjčoven už to má za 75€, takže mi tam zůstalo 15 EUR bokem.
Jako fakt za 75 euro? A mají to i seriózní půjčovny tuhle cenovku nebo jen ty, které mají levné půjčení, aby se dostali na první místo agregátorů a pak se platí doslova i dýchání v autě?
Já měl letos v dubnu plnění od C4R za auto půjčené v Catanii a půjčovna měla admin fee max do 40 Euro, proto jsem celkem v šoku...
goro napsal(a):Poistné podmienky som nepozeral (aktuálne mám defend), len mi to prišlo do mailu ako informácia, tak som ju posunul ďalej.jery: akorát k tomu pojištění spoluúčasti na půjčeném vozidle chtějí ve všech případech zprávu od policie. tj. v praxi nepoužitelné...
Mimochodom, to s policajnou správou má v podmienkach aj AXA, v praxi to ale pri škrabancoch nechce. Ale jasné, až mi skončí defend a budem uvažovať ako ďalej, tá policajná správa v VPP je výrazné mínus.
Nedávno jsem potřeboval rychle před cestu roční pojištění spolúčasti a zvolil jsem Cover4rentals. Někde jsem v podmínkách viděl výluku pro společnosti Green motion a Wheego. Nevím jestli jsem v rychlosti dobře přečetl, ale u GM jsem půjčoval bez problémů.
Neviem ako je to teraz, ale pár rokov nazad mali viaceré UK poisťovne poskytujúce poistenie excessu vo výlukách GreenMotion (t. j. pri požičaní auta od GM vám poistenie excessu neplatilo).
Společnost top rent palanga Litva naúčtovala zákazníkovi 60 euro za nenahlášení poškození čelního skla přičemž měl plné pojištění od půjčovny. Ta odpovědi na recenzi uvedla že dle litevských nařízení musí Škoda být nahlášená i V případě plného pojištění spoluúčasti poskytnutého půjčovnou. Tak to je poprvé co jsem se s něčím takovým setkal.
Ahoj, doporučíte někdo půjčovnu na Mallorce (Cala Millor), optimálně s plným pojištěním bez kreditky? Vzhledem k nejvyšší sezóně (srpen) počítáme s půjčením jen na 2-3 dny.
sali napsal(a):Společnost top rent palanga Litva naúčtovala zákazníkovi 60 euro za nenahlášení poškození čelního skla přičemž měl plné pojištění od půjčovny. Ta odpovědi na recenzi uvedla že dle litevských nařízení musí Škoda být nahlášená i V případě plného pojištění spoluúčasti poskytnutého půjčovnou. Tak to je poprvé co jsem se s něčím takovým setkal.
Ja som si niečo podobné všimol minulý rok na jar v Čiernej Hore. Keď som hľadal požičovňu, všimol som si, že pomerne dosť miestnych požičovní, čo ponúkali tiež aj plnú poistku za relatívne prijateľné ceny mali na webe zopár nahnevaných recenzií od klientov, ktorým neuznali plnú poistku, lebo nemali potvrdenie od polície o poškodení. Keď som si pozrel ich T&C, fakt tam mali uvedené, že škoda na aute musí byť nahlásená polícii, inak poistenie neplatí.
(tak som potom radšej nevymýšľal s plným poistením od požičovne a klasicky som mal WWI... nič sa s autom našťastie nestalo).
jery napsal(a):Poistné podmienky som nepozeral (aktuálne mám defend), len mi to prišlo do mailu ako informácia, tak som ju posunul ďalej.[citace="goro "]
jery: akorát k tomu pojištění spoluúčasti na půjčeném vozidle chtějí ve všech případech zprávu od policie. tj. v praxi nepoužitelné...
Mimochodom, to s policajnou správou má v podmienkach aj AXA, v praxi to ale pri škrabancoch nechce. Ale jasné, až mi skončí defend a budem uvažovať ako ďalej, tá policajná správa v VPP je výrazné mínus.
[/citace]
Mám z poslední doby tuším 2-3 zkušenosti s nárokováním od Axy a tu policejní zprávu po mně nikdy nechtěli. V jednom případě to byla částka okolo 6t za poškozený přední nárazník a stačil doklad z půjčovny za platbu té škody + printscreen z bankovnictví o stržení dané částky. Zbytek nějaký drobnosti třeba do 50 EUR. Peníze ve všech případech do pár dní na účtě. Je tu vůbec někdo z poslední doby, po kom reálně tu policejní zprávu chtěli a bez ní odmítli plnit?
Váhám mezi ročním WWI a C4R pro Evropu. Byl jsem rozhodnutej pro C4R až do podmínky 10 let stáří vozu. Projel jsem moje půjčení za poslední 3 roky a pravděpodobně jen 1x jsem měl auto starý +- 10 let a sice Chevrolet Spark v roce 2023.
Setkáváte se v Evropě se staršími auty? Při ročním plánu hledám auta pouze přes Skyscanner, kde mám teorii, že jsou pouze větší půjčovny s novějšími auty na rozdíl od lokálních, kde se mohou vyskytnout i starší. Za mě by teda limit 10 let měl stačit.
Já vždycky beru to nejlevnější a docela často jsme měli fakt starou plečku, rozhodně 2x na Korfu, v Jordánsku, Makedonii, asi i na Madeiře, přesně si to nepamatuju, protože to moc neřeším dokud to auto jede.
Ridder napsal(a):Váhám mezi ročním WWI a C4R pro Evropu. Byl jsem rozhodnutej pro C4R až do podmínky 10 let stáří vozu. ...
....
Setkáváte se v Evropě se staršími auty? Při ročním plánu hledám auta pouze přes Skyscanner, kde mám teorii, že jsou pouze větší půjčovny s novějšími auty
Toto som riešil 2 roky dozadu, keď som sa rozhodoval medzi WWI a defend, ktorý v tom čase mal tiež 10-ročnú podmienku (a aj normálne ceny).
Ak riešiš len Európu, tak staršie auto ako 10 rokov z tých pár desiatok požičaní som mal presne jedenkrát v Albánsku (a bolo to cez skyscanner a brokera :) ). Ale je to malá pravdepodobnosť, ak ti viac vyhovuje C4R, ja by som do toho išiel.
Len tak uvažujem - súčasné ceny Defend:
ročná poistka svet 8987 CZK / 388 eur
ročná poistka Európa 5799 CZK / 250 eur
jeden deň Európa 491 CZK / 21 eur
jeden deň svet 761 CZK / 33 eur
To skutočne niekto kúpi? Však za tú cenu plus mínus mám plnú poistku priamo od požičovne a v prípade poškodenia auta nemusím nič riešiť s treťou stranou.
(a to, že WWI ako priama konkurencia má ceny na tretinovej/Európa/, resp. štvrtinovej/svet/ úrovni teraz ani nespomínam...)
Chápem že Defend je súkromná firma a môže si nastaviť ceny ako chce, ale nerozumiem, na akého potencionálneho zákazníka týmto cielia, kto to bude kupovať. Poistku od tretej strany väčšinou kupujú ľudia, čo už majú aký taký prehľad ohľadom požičania auta a neverím že niekto z nich bude ochotný toto zaplatiť.
Tak hlavní je to, že Defend není žádná pojišťovna, ale dle § 88 zákona č. 170/2018 Sb. jen samostatný zprostředkovatel, který (v tomto případě) prodává pojištění maltské pobočky Fortegra Europe Insurance Company... A navíc tohle pro ně byl naprosto okrajový produkt, myslím, že většinu obratu u nás mají na pojištění prodloužení záruk aut, GAP atd. Tedy tím chci říct, že Defend má na pojistné velmi malý vliv.