Půjčili jsme si na Sardinii od Europcar na týden auto a při přebírání ve tmě garáže zřejmě přehlédli povrchový šrám na předním nárazníku. Byli jsme tedy připraveni na nějaké vícenáklady, ale faktura nám vyrazila dech. Naúčtovali nám navíc EUR 309.4, tedy víc, než stálo půjčovné na celou dobu. Trvalo skoro šest týdnů, než nám poslali dokumentaci, a z ní vyplývá, že nechali vyměnit celý nárazník! Nutně si musím udělat závěr, že tato zdánlivě levná společnost využije každé příležitosti k účtování vícenákladů. V tomto případě jimi byla nejen položka EUR 91.50 označovaná jako administrativní poplatek za poškození, ale zřejmě i nějaká marže za dodáváme kšeftů místnímu autoservisu. Nikdy víc s touto společností! .

Europcar - otřesná zkušenost

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

7 reakcí

Půjčili jsme si na Sardinii od Europcar na týden auto a při přebírání ve tmě garáže zřejmě přehlédli povrchový šrám na předním nárazníku. Byli jsme tedy připraveni na nějaké vícenáklady, ale faktura nám vyrazila dech. Naúčtovali nám navíc EUR 309.4, tedy víc, než stálo půjčovné na celou dobu. Trvalo skoro šest týdnů, než nám poslali dokumentaci, a z ní vyplývá, že nechali vyměnit celý nárazník! Nutně si musím udělat závěr, že tato zdánlivě levná společnost využije každé příležitosti k účtování vícenákladů. V tomto případě jimi byla nejen položka EUR 91.50 označovaná jako administrativní poplatek za poškození, ale zřejmě i nějaká marže za dodáváme kšeftů místnímu autoservisu. Nikdy víc s touto společností!

0

Tak 309 eur je este v pohode... mne National v Kanade nauctoval za preliacinu na narazniku 1100 kanadskych dolarov :D esteze som mal externe poistenie ktore mi to vsetko preplatilo :)

0 Citovat

Tak to naserie. Ja tiež s nimi teraz riešim jeden, našťastie menší problém. V Ománe som si od nich požičal auto na dva a pol týždňa a naúčtovali si o jeden deň viac. Je to iba nejakých 20€ ale aj tak... Na prvý email odpísali ale teraz čakám na ďalšiu odpoveď už niekoľko dní :(

0 Citovat

pojištění, pojištění, pojištění,,,, aneb kdo šetří má za tři (pronájmy)

0 Citovat

Tak to naserie. Ja tiež s nimi teraz riešim jeden, našťastie menší problém.

0 Citovat

Snad to nekomu pomuze: Europcar nedoporucuji ani nahodou. Vypujcili jsme si od nich na 14 dni auto v Barcelone na letisti. Platili jsme 11 tisic rezervaci a pak po mne na miste chteli jeste 15 tisic (kdy mi anglicky rekli, ze to je "kauce" a budou z ni cerpat jen kdyby se s tim autem neco stalo). Po 14 dnech jsem auto vracel na severu Spanelska a bylo mi receno, ze auto je vporadku a do 10 pracovnich dnu mi vrati tu kauci na ucet. Po 5 dnech mi ale jeste strhli dalsich 15 tisic udajne za pojisteni vozu ci co. Resil jsem to s nimi osobne na pohocce vzal jsem si sebou i spanela a bylo mi receno, ze v te Barcelone mi lhali, ze jediny co mi prijde zpatky na ucet je 100 EUR. Marne jsem jim ukazoval papir, ze jsem auto vratil vporadku - rekli mi, ze to nehraje roli, ze tech 15 tisic bylo za pojisteni :-)

 

Takze uzranej cca 6 let starej Seat mne vysel na 14 dni na cca 1500 EUR.

0 Citovat

Tak snad k tomu půjčení máš nějakou smlouvu, kde je to specifikováno kolik a za co platíš ne?

Pokud tam je tam uvedeno, že to kauce a oni si to strhli jako pojištění, obrať se na banku a měl bys to dostat zpět.

0 Citovat

Našli hejla no. Asi jsi podcenil předletovou přípravu.

4
7 reakcí