Ahoj, vím že tu někdo zmiňoval, že jel vlakem s Basileje do Colmaru. Nějak jsem nepochopil ty jejich podmínky. Je to tak, že daná jízdenka platí na jakýkoliv vlak v ten daný den? Čili pokud mi ujede spoj na který mám zakoupenou jízdenku můžu jet jakýmkoliv dalším v ten den?Je po co cestě na co koukat? Nebo to prostě jede někde v polích? Stále přemýšlím, jestli připlatit cca 200 Kč osoba a jet raději vlakem než autobusem.  .

Vlak Basilej - Colmar

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

13 reakcí

Ahoj, vím že tu někdo zmiňoval, že jel vlakem s Basileje do Colmaru. Nějak jsem nepochopil ty jejich podmínky. Je to tak, že daná jízdenka platí na jakýkoliv vlak v ten daný den? Čili pokud mi ujede spoj na který mám zakoupenou jízdenku můžu jet jakýmkoliv dalším v ten den?

Je po co cestě na co koukat? Nebo to prostě jede někde v polích? Stále přemýšlím, jestli připlatit cca 200 Kč osoba a jet raději vlakem než autobusem.

0

Ja to teda nikdy nejel ani vlakem ani busem, ale autem (stara skola holt) - Alsasko je krasna krajina, cesta do Colmaru urcite stoji za to.. Nicmene zvazil bych cestu autem, je to z CR do Colmaru a zpatky jedna nadrz, kodrcat se tam MHD je fakt sileny podle me..

0 Citovat

Já do Basileje přiletím, takže z ČR tam určitě nepojedu MHD. :-) Těch 40 minut vlakem z Basileje do Colmaru mi přijde ok, bus jede cca hodinu čtyřicet.

0 Citovat

Kde hledáš spoje? Mě to hází 0 dostupných variant :/

0 Citovat

Dave, tady: http://fahrplan.sbb.ch

Dostal jsem se tam přes Rome 2 Rio

0 Citovat

Takže info ohledně tarifů mezi Basilejí a Colmarem. Lze využít regionální vlak s označením TE2. Není potřeba místenka. Jízdenka platí na jakýkoliv vlak daný den. Vlaky jsou přímé, bez přestupu.

Druhá možnost je TGV, kdy je potřeba přestupovat Mulhouse Ville. Jízdenka platí pouze na daný spoj a je potřeba místenky - ta je součástí jízdenky.

Levnější a rychlejší je využít ty regionální vlaky.

0 Citovat

Díky za info. Doporučuješ koupit lístek přes internet (kvůli času, hledání automatu, atd.) nebo stačí až na nádraží?

0 Citovat

Na nádraží rozhodně ne! Musí se koupit jízdenka u přepážky, nikoliv v kiosku, a o víkendu tu byla fronta na hodinu :)

0 Citovat

Ještě jsem tam nebyl, ale Dave dík za info. Hodinu tam stát rozhodně nemíním, takže koupím přes internet dopředu.

0 Citovat

Kupovali jste někdo ty lístky online? I když je chci koupit online, tak mi jako jedinou možnost, jak je vyzvednout nabízí přepážku na nádraží, takže si nejsem úplně jistý, že se nákupem dopředu nějak vyhnu frontě. :-)

0 Citovat

Neviem, koľko stoja lístky online, ale na staniciach ČD v medzinárodnej pokladni jeden smer stojí 400 Kč. http://jizdenka.idos.cz/IT.aspx

0 Citovat

toncek napsal(a):

Kupovali jste někdo ty lístky online? I když je chci koupit online, tak mi jako jedinou možnost, jak je vyzvednout nabízí přepážku na nádraží, takže si nejsem úplně jistý, že se nákupem dopředu nějak vyhnu frontě. :-)

Tak dneska jsem je koupil. Nabídlo mi to buď vyzvednout na přepážce nebo zaslat poštou. Sice nevím, jestli to mělo cenu kupovat dopředu, ale dal jsem tu přepážku... Snad to tam najdem :-)

0 Citovat

Mělo to cenu. Vyzvedněte si lístky už na letišti. Je tam přepážka SBB a nikdo tam není. Na nádráží bylo v sobotu opravdu hromada lidí a vlak byl natřískaný až po střechu. Jinak Colmar je krásnej, ale o víkendu je to masakr. Neskutečné množství lidí a v těch hlavních uličkách jde člověk prakticky v davu, jak sardinka, bez možnosti udělat krok vlevo nebo vpravo. Mě to znechutilo celý výlet. Ceny jednoznačně příjemnější jak v Basileji :-)

Každopádně si výlet užijte :-)

0 Citovat

Díky za rady a tipy. Ten masakr tak nějak čekáme :-)

0
13 reakcí