Hledání selhalo, tak zakládám nové téma. S jakou izraleskou půjčovnou máte dobré zkušenosti? Na tripadvisor nedoporučují mezinárodní vyhledávače a naopak doporučují objednávat na lokální izraelské doméně. Zatím jsem našel půjčení na 2 dny s návratem v Tel Aviv zhruba za sto dolarů i s pojištěním (chci minimalizovat blokovanou částku). .

Půjčovna v Jeruzalémě

Založil ve fóru Půjčení auta

12 reakcí

Hledání selhalo, tak zakládám nové téma. S jakou izraleskou půjčovnou máte dobré zkušenosti? Na tripadvisor nedoporučují mezinárodní vyhledávače a naopak doporučují objednávat na lokální izraelské doméně. Zatím jsem našel půjčení na 2 dny s návratem v Tel Aviv zhruba za sto dolarů i s pojištěním (chci minimalizovat blokovanou částku).

0

Ja mám skúsenosti s Eldanom (super) a Sixtom (trochu horšie) v Eilate.

V Eldane bezproblémové vyzdvihnutie a vrátenie behom pár minút, vôbec sa nepokúšali na ničom odrbávať. Auto celkom ojazdený a obúchaný Peugeot 301, ale čistý a voňavý.

V Sixte absolútne neschopný, spomalený a arogantný personál - bol som prvý na rade a vyzdvihnutie auta trvalo 90 minút... Auto bolo motoricky, výbavou a stavom fajn, ale totálne prefajčené a vyslovene špinavé. Vrátenie síce zas trvalo extrémne dlho, ale žiadny problém alebo pokusy niečo vymyslieť a naúčtovať naviac. Cena trochu lepšia ako v Eldane.

Bacha potom, že lokálna izraelská cena môže byť bez povinného poistenia - na americký štýl.

0 Citovat

Minulý rok v Jeruzalému půjčovna Budget - vedle King David hotelu, vráceno na stejném místě.

Hyundai i20 (nebo i30 už si nepamatuji). Bookováno klasicky přes Rentalcars a bez problémů.

Vyzvednutí bylo trošku delší +- 40min. Varování ať nejezdíme do Palestiny (dálnice/silnice č.1 a 90 jsou povoleny). Auto teda nebylo brand new, ale přivezlo a odvezlo nás kam jsme potřebovali. Cenu si nepamatuju, ale normální cena jako kdekoliv jinde na světě. Blokace 1000$ nebo € už nevím.

Hlavně si pohlídej ať ti dají kód k tomu jejich imobilizéru! Ten náš byl napsán doslova na kusu hajzlpapíru :D

Bacha na parkováni, k večeru v Jeruzalému je to bída, dával jsem to na hlídané parkovište někde kolem Ben Sira Street za 70 - 100šakalů/noc.

Ještě k ceně - po příletu domů jsem na týden potřeboval auto a půjčoval si v pobočce Budgetu v ČR a cena/den stála víc než v Izraeli... :(

OT: Proč se všichni bojí té blokace ?

0 Citovat

Po Vánocích mi blbě vychází cash flow. Peníze přijdou až po návratu. A to musím ještě z karty zaplatit hotely.

0 Citovat

V Izraeli mám opakovaně vyzkoušený Eldan, Europcar a Avis.

S klidným svědomím mohu doporučit jedině Eldan.

LL: Pořiď si bezúdržbovou kreditku a problém s cash flow je vyřešen, protože v Izraeli se blokace pohybuje kolem 700-1000 US$ bez ohledu na pojištění spoluúčasti (alespoň tak zněla odpověď na můj výslovný dotaz před týdnem u Europcaru (TLV)). Finanční negramota jako mikir snad nejsi!?!?

0 Citovat

Presne jak pise Petr,kreditka zdarma a neni co resit.Cestujete tady kolem sveta,ale kreditni karta je tu jako nejaky sprosty slovo.Pokud clovek je aspon trosku financne gramotny,tak to ma pouze vyhody.

0 Citovat

Já mám kreditku. A nechápu, jak by nějaká bezúdržbovost měla pomoci, když mám spočteno, že hotely + auto + blokace > disponibilní zůstatek a peníze za leden mi dorazí příliš pozdě. Holt budu muset navýšit disponibilní zůstatek na úkor kontokorentu :-(

0 Citovat

Díky za ten Eldan. Parkování nebude problém, z Jeruzeláme jedu rovnou k Mrtvému moři a u hotelu je parkoviště.

0 Citovat

Poznámka o bezúdržbové kreditce nepředpokládala, že i ostatní věci už táhneš na kredit.

0 Citovat

Výhoda kreditky je, že většinu měsíce mám peníze na spořícím účtě a splatím to jednou měsíčně. Ale ty Vánoce, do toho rekonstrukce ..

0 Citovat

Jen zpětně doplňuji, že jsme měli Eldan s plným pojištěním, stejně si strhli 15 záruku. Auto jsem dostal dotlučené. Při přebírání se koukli na pojistku a nikdo více stav auta neřešil.

0 Citovat

Ahoj, pujcovaly jsme na 3 dny v Jeruzaleme pres Hertz, jely jsme s tim na vikend k Mrtvemu moři. Pujceni i vraceni rychle, blokace depozita asi 14 dni. Pred cestou do Palestiny nikdo nevaroval, takze jsme i to riskly. Můžu doporučit.


V Tel Avivu jsme pak brali auto přes Europcar a tam trvalo rano pujceni asi 1,5 hodiny. Narvano lidma a na pobočce 2 zaměstnanci. Měli jsme naplanovany vylet po pobřeží na sever a kvůli rannímu zpoždění to prostě nestihli vrátit večer. Vracela jsem tedy až druhý den hned ráno. Na místě se usmívali, že no problem, ale pak mi z kreditky strhli 40 euro pokutu. Po pisemne reklamaci se omluvili a pokutu vrátili. Ale to byla spíše vstřícnost Rentalcars než Europcar.


P.S. Řízení o sobotním šabatu v Jeruzalémě je fakt lahůdka. Spousta ulic je na sobotu zavřená. A co pak když se omylem vymotáte v ortodoxní židovské čtvrti :)

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0
12 reakcí