KLM
Madison napsal(a):
Dále, zda rozhodnutí vrátit se do Amsterdamu, zda bylo opravdu nezbytné. Pokud bylo ohrožení cestujících tak vysoké. Proč ač do Amsterdamu. Byla možnost přístát na jiných letištích. V Anglii např., i Francie byla v tu chvíli blíže. I na to se cestující ptali. Z odpovědí vyplývalo, že byla snaha vrátit se do Amsterdamu, protože je to pro aerolinku nejvýhodnější ne bezpečnější pro cestující.
ono je to prakticke jak pro aerolinku, tak pro cestujici. a pokud to nebylo neco, co by bezpeostredne ohrozovalo bezpecnost letu, je navrat do amstru nejlogictejsi variantou
x klm tam ma opravarenskou zakladnu - bude moci opravit letadlo
x je to jejich hub, takze budou moci pristavit nahradni letadlo nebo rozeslat cestujici partnerskymi aerolinkami
co byste ziskali tim, kdybyste sedli v anglii nebo buhvikde?
takze misto spekulaci o tom, co meli klm delat, by bylo lepsi venovat se necemu uzitecnejsimu. tim spis, kdyz zjevne letectvi moc neholdujete a v problematice se neorientujete
To Lord Pitzbudka. Děkuji za tvůj názor. Já neřeším, co, a jak se mělo udělat z pohledu aerolinky nebo z pohledu předpisů aerolinky. Zajímá mě, co mohla nebo může KLM udělat lépe, aby moje újma byla co nejnižší. Já si kladu otázky a kladu je i zkušenějším v diskusi, abych se dozvěděla informace. Abych získala nové zkušenosti. A také našla argumenty, které případně mohou použít v mé žádosti a další komunikaci s aerolinkou. Nic jsem jako pasažér přepravy neporušila. Ale porušení k práva zjevně došlo, k mé újmě také, a mě jen zajímá, jaká práva mám já, a jak získat odškodnění.
Vždy mě budou zajímat práva té právně slabší strany, a to jsou v tomto případě obyčejní cestující v economy třídě jako já. Letectví, nevím, do jaké míry holduji či neholduji, ale za možnost létání jsem ráda. To ale neznamená, že se všemi praktikami a řešením aerolinek souhlasím, ať už jim rozumím více či méně. Co mě zajímá a baví je cestování a tomu se věnuji už poměrně dlouho. Ale profesionál v tomto oboru nejsem.
Jsem jen obyčejný člověk s omezenými finančními a časovými zdroji. Který si svých finančních zdrojů váží a časových ještě více. Z mého pohledu byla zaplacena kvalitní služba, které bohužel nevyšla nečí vinou, a nebylo to počasí.m A já to chci tentokrát (už mnohokrát jsem to nechala být) řešit, a ano, chci získat kompenzaci, pokud to bude jen trochu možné. Všechno je jednou poprvé.
Rozhodně bych ale nerada, aby se tato diskuse zvrhla v hádku, mojí nebo dalších diskutujících. Požadala jsem jen o pomoc s vymáháním kompenzace. Názory na tuto problematiku jsou různé a to zřejmě nejen na tomto fóru, ale i zahraničních fórech k tomuto případu, které začínám procházet. Děkuji.
Každopádně přes web KLM podejte žádost o kompenzaci. Oni jí teď třeba odmítnou, ale nárok dle nizozemského práva trvá 2 roky, může být soud a může být všechno jinak.
Je to každopádně zajímavá kauza a pořád bych byl mírným optimistou. Zajímavý je tento článek z 27.9. https://www.curacao.nu/nieuws/lu...ompensatie