Air Arabia
nemusíš pořizovat Revolut, stačí Mkarta svět, ta ty kurzy nemá špatný. Teď mi v Řecku Revolut dal kurz 24.41 při platbě v EURech, Mbank pak 24.43. Klasická karta je kurz zlodějina, to jo.
Já to Mkartou platil jen abych to vyzkoušel :)
Mkarta Svět má skvělé kurzy, mám obě Visa i Master a hlídám si to, ale kdo ji nemá, tak už si ji bohužel nepořídí.
Pozeral som to a spominany produkt "mBanka Svet" som u mBank nenasiel - nasiel som nieco ako "Zlata mBank", ale ked som skusal davat https://www.mbank.sk/kurzovy-lis...ransakcie/ tak tam teda nebol moc velky rozdiel.. Budem preto dalej rozvijat myslienku Revolut-u.
A teda, aby som nespamoval vlakno airarabia.com - > poucenie: finalna platba je v AED a kazda komercna banka ma tzv. spread, rozdiel medzi nakupom/predajom kde niekde vstrede je kurz ECB. Tymto " idealnym" kurzom je prepocitavana orientacna cena pri nakupe letenky cez Airarabia.
U mna tento " maly rozdiel " pri 2000EUR finalnej cene leteniek a mBank (fnuk) vo finale oproti napr. Revolut robil 68EUR.
Dakujem Vam za interakcie, lesson learned.
na Slovensku neviem ci ten Svet funguje, ja akoze mam kreditku mBank co bola promovana ako World ale teraz kurzy su strasne :D
V Česku existuje náhrada v podobě mKreditky Travel. Ta by měla mít dobré kurzy. Dělal jsem ji kvůli 4 fast trackům. Kurzy nemůžu posoudit. Teď vede bezpříplatková Partners se středovým kurzem.
Pokud si ji někdo mBankou nepolíbený chce zřídit, můžu dodat referral pro společnou odměnu 10x100 Kč za prvních 10 plateb.
Mkarta svět za mě super. Mají dobré kurzy a hlavně nikdy jsem neměl ten problém co má revolut - výběr o víkendu za poplatek.
někam mi zmizel dotaz nna zkušenost s Air Arabia, tak sorry jestli se tu smí psát jen o kreditkách :)
Uplne vporiadku. Pred 3 dnami let vienna- kuala lumpur. Let z vienna meskal 40 min a na prestup bola 1 hodka. Zamestnanec nas uz cakal. Za 10 min sme boli v druhom lietadle.
Já chci z Prahy do BKK, teda dlouhý stopover s SHJ ale to dám asi se spaním na 12 hodin jak tam nabízí.
Jinak jestli dobře chápu mají celé letadlo stejně rozteče tak je úplně jedno kde člověk sedí. A koukal jsem, že u nouzáku nejde sklopit sedačka takže to ztrácí výhodu.
Překvapila mě levná zavazadla a jídlo. Blbý je, že A320 nemá usb ale těch 6 hodin se dá.
vlado81 napsal(a):Uplne vporiadku. Pred 3 dnami let vienna- kuala lumpur. Let z vienna meskal 40 min a na prestup bola 1 hodka. Zamestnanec nas uz cakal. Za 10 min sme boli v druhom lietadle.
Na to bych moc nespoléhal. V dubnu na nás čekali (hodinové zpoždění) ale byl to časný ranní let. Teď jsme měli zpoždění 30 minut a byl to běh přes terminál a boarding na poslední chvíli, nikdo nečekal a byl to večerní let.
Jsem právě v Malajsii a letěli jsme s Air Arabica. Zpoždění z Vídně bylo 50 minut. Na přestup byla hodina. Letušky nevěděly, jestli přípoj do Kuala Lumpur počká. U výstupu z letadla nás týpek poslal do autobusu. V terminalu už jeden chlap čekal, předávali si nás a ufunění jsme doběhli včas do letadla. Bohužel mám pocit, že část lidí to nedala.
tak já při 19 hodinovém stopoveru tohle snad řešit nebudu :)
Tam jde o tom kdy letí další let a jestli se o člověka postarají.
Dobrý den, stále prosím platí toto, co bylo napsáno před 6 lety? Potřebuju koupit letenku, ale pas budu dělat v mezičase nový. Mockrát děkuju za odpověď, EO
Dobry den,
chceme si u Air Arabia rezervovat na leden letenky do Maroka. Pri rezervaci je vsak vyzadovano, jako povinny udaj, cislo pasu. Jak postupovat v pripade, kdy si sestra bude pas teprve vyrizovat a jeho cislo tak logicky nemame?
Diky za odpoved
Jirka
Kryštof Hájek před 6 lety
Dobrý den, napište tam co chcete, číslo pasu se závazně zadává vždy až při odbavení. Hlavní jen je, aby byl platný, nic víc.