Zdravím. Mám dotaz ohledně zavazadel. Sčítá se u Air Arabia váha zavazadel? Letíme čtyřčlenná rodina poprvé na Srí lanku  s Air Arabia a při rezervaci letenek jsme původně nastavily koupi 4 *20kg baggage. Teď jsme se rozhodli, že bychom jeli s dvěma kufry. Vadilo by pokud by jeden z kufrů vážil víc jak 20kg.? Nikde nemohu najít info. Díky moc za radu.  .

Air Arabia

Založila ve fóru Letecké společnosti

10 reakcí

Zdravím. Mám dotaz ohledně zavazadel. Sčítá se u Air Arabia váha zavazadel? Letíme čtyřčlenná rodina poprvé na Srí lanku  s Air Arabia a při rezervaci letenek jsme původně nastavily koupi 4 *20kg baggage. Teď jsme se rozhodli, že bychom jeli s dvěma kufry. Vadilo by pokud by jeden z kufrů vážil víc jak 20kg.? Nikde nemohu najít info. Díky moc za radu. 

0

Dobrý den, vadilo. Respektive Air Arabia nenabízí ke koupi počet zavazadel, ale hmotnost. Pokud si zakoupíte 20 kg, můžete těch 20 kilo rozprostřít třeba do 8 kufrů, ale nemůže být jeden kufr o 21 kg. Tedy pro vás asi připadá v úvahu si zaplatit jednou 40 kg a rozprostřít do více zavazadel.

0 Citovat

Díky moc za rychlou odpověď. Takže chápu dobře že i když teď máme zaplaceno  vlastně 80 kg, nemůžeme  překročit váhu 20kg u žádného zavazadla? I v případě že využijeme jen zavazadla dvě. Jedno 20 a druhé cca 25kg.

0 Citovat

Pokud máte už koupeno 4x20 kg, obávám se, že to přenastavit nepůjde a budete se vždy u každé jednotlivé osoby vejít do těch 20 kg.

0 Citovat

 

99sam@seznam.cz  

Ahoj všichni Po vydařeném výletu do Todry, kde jsme si zalezli do sytosti, jsme se dostali do Marakéše. Totální zklamání, fuj město i lidi. Ale odlet domů předčil všechna očekávání. V letadle tam, nás letělo 30 lidí z Vídně žádný problém, při odbavení. Zato zpět již při příchodu na odbavení, tam jebali 2 borce z Raichu kvůli velikosti zavazadla. Takže, tadžín(keramická nádoba na vaření), který jsem měl v příručáku, neměl šanci se vejít do toho jejich boxu. Následovalo dlouhé přebalování. Díky holkám z Česka, které nám pomohly , vzaly nám některé věci, se nám podařilo nějak projít s váhu batohů. Ale bohužel tadžín musel dolů do odbaveného zavazadla. Ještě jsem to těm škeblám u odbavení ukazoval, že to v batohu nepřežije. Smály  se, jak najatý. Samozřejmě házení batohů z tadžínu udělalo puzzle. Ale rada pro všechny ostatní. Jděte  se odbavit, jenom se zavazadlem dolů do letadla + něco co se vejde do těch jejich rozměrů. Pozor jenom jeden příručák. Zbytek si nechte  na dohled od Vás, tak ať to nevidí za přepážkou. Do letadla jdete ještě půl kiláku. Cestou si můžete přiložit, klidně velblouda. PS: Neletěl jsem poprvé. Myslím,že něco mám nacestováno. Ale  tohle mě fakt dostalo. Pro sluníčkaře: fakt chceme tuhle svoloč v Naší Evropě? Za mě palec dolů.

0 Citovat

Vézt tažin v batohu, to si přímo říká o happy end. :-D Vezl jsem ho kdysi v kufru a stejně mi z něj kousek odštípli, naštěstí jen malý.

0 Citovat

Zdravím. Nenašla jsem odpověď na svůj dotaz, tak se kdyžtak omlouvám... je nějaká možnost, jak se vyhnout administration fee při koupi letenky přímo na webu air arabia? Děkuju moc.

0 Citovat

Dobrý den, není, administration fee je pevná součást letenky.

0 Citovat

Děkuju moc.

Přiznám se, že mne trochu zklamali.

0 Citovat

tak tento fee nebude jedine sklamanie s Air Arabia :D

0 Citovat

:-)))) woe

0
10 reakcí