AirBaltic
Ahoj, nějak jsem se ztratila v podmínkách storna letenky (z moji strany, z mých důvodů). Obecně by měli vrátit taxy, ale současně čtu cosi o poplatku, který je od-do. Nejlevnější tarif “basic”. Mate někdo zkušenost s telefonickým stornem? Zda to řeknou hned? Z formulářů to nezjistím. Díky za případné rady.
Dnes spustili letošní GRABOUT. A je to bohužel velký špatný. Loni jsem kupoval Tallin za 69 €, letos stoji 129 €.
Není moc důvod se bát, že by airBaltic ze dne na den přestal létat. Ano, mají finanční problémy a řeší restrukturalizaci, ale právě proto jsou pod ochranou před věřiteli, aby mohli dál normálně fungovat.
Navíc získali nový finanční polštář v řádu stovek milionů eur , který má pomoct udržet provoz, platit zaměstnance a normálně odbavovat cestující. Spíš bych tedy čekal osekávání některých linek (s oznámením v předstihu) nebo kapacit než scénář, že „zítra už nic nepoletí“.
Jasně, úplně bez rizika to není nikdy, ale tvrdit, že dnes koupíš letenku a zítra nemusí aerolinka existovat, mi přijde dost přehnané. Nemají za majitele Smrtwings a podobně, aby se nechali totálně zlikvidovat.
tak s ohledem na urok toho financovani (dle dostupnych info je to 25% p.a.) to novy veritel nevidi moc realne a spis sazi na to, ze to stat a Lufthansa nenechaji potopit nebo ziskal nejaka prednostni prava ci zaruky na pozadi. Jednodussi je to asi zavrit a zalozit pripadně novou firmu (nebo se vyplni mezeru na trhu proste nekdo jiny), tohle je jen mezicas na rozkoukani k nalezeni jak a kdy, veritele a Lufthansa ziskali dodatecny cas na spravne rozlozeni odpisu, aby to nestalo moc hlav misto v korporatech a aby se ten prusvih spravne do vysledku rozlozil pripadne i mezi dva roky :-) Takze do unora to asi letat bude.
to, ze tech par euro neco vyresi, je imho dost naivni predstava. jenom lepeni akutniho nedostatku hotovosti a vira, ze je nekdo zachrani.
letenku na pristi tyden bych si s nima koupil klidne. na pristi rok uz ne.
ta narazka na smrtwings je ale dost nesmyslna .