FlyOne

Založil(a) před 6 dny toMas _2 ve fóru Letecké společnosti

6 reakcí

Ahoj. Před pár měsíci jsem chytl tu jejich akci PRG - RMO - TAS (RT). Cena výborná (kolem 2000 Kč za RT). Týden na to, změnili letový řád, takže z pár hodin čekačky v RMO vzniklo třeba 12 hodin. A o dva dny později úplně posunuli novou linku RMO - TAS z července na konec října (já mám září). Přišel email o zrušení mé letenky kvůli jejich změnám a odkaz na manage my booking, kde bylo na výběr buď zažádat o refund nebo nová vybrat nové termíny. Jenže kalendář s novými termíny byl prázdný - nic tam nešlo vybrat. Oni totiž nejdříve prodávali od července letenky s přestupem PRG - TAS s celkem rychlým přestupem v RMO. Pak rozesrali lety PRG - RMO a nakonec posunuli rozlítání nové linky RMO - TAS až na konec října. Navíc už nenabízí ke koupi letenku PRG - TAS, ale teoreticky by si to musel člověk s nimi poskládat sám po jednotlivých segmentech. Psal jsem jim přes jejich kontaktní formulář, že nechci refund, ale žádám o rebooking (včetně všech printscreenů atd). To už je cca šest týdnů (dostal jsem automatický email s potvrzením s číslem reklamace). Bez reakce. Pak jsem před dvěma týdny posílal připomenutí. Opět bez reakce. A to samé před týdnem. Tento týden už chci postupovat přímo přes nějakou instituci. Někdo ten samý problém nebo řešil s nimi něco podobného a měl by radu kam se obrátit. Díky  PS: TAS z PRG RT za 2000 se mi jim jako nechce nechávat jen tak bez boje. 

0

Asi normálně na Úřad pro civilní letectví České republiky, případně i Moldavska.

Pokud trváš na dopravě do Taškentu, tak teď je to na bedrech aerolinky. Refundem tě vyfuckovat nemůžou. Letíš z EU, chrání tě unijní právo.

0 Citovat

Fakt si myslíte, že aerolinka z Moldávie vás bude rebookovat na jinou aerolinku? :-D 

Jako jo, teorie je to hezká, můžete se odvolávat třeba na lampárnu, ale praxe má trošku jinou barvu.

Viděl snad někdy někdo, že by vás třeba wizzair rebookoval na Emirates? 

4 Citovat

A odkud jste vzal informaci, že Tomáš chce rebooking na jinou aerolinku? Ani on o to nežádá, ani já to netvril.

Přesměrování na jiný termín se stejnou aerolinkou je v tomto případě naprosto logický požadavek. Vyblokování daného spojení z rezervačního systému pro tenhle případ není důvod k odmítnutí z přepravy. V úvodním příspěvku je dokonce napsáno, že rezervační systém samostatné rezervace umožňuje. 

Žádná Emirates ani podobně není potřeba.

Přeji pěkný den

1 Citovat

Nevadí při té ochraně unijním právem, když by byl nutný posun letu min. o měsíc?

0 Citovat

Aerolinka má cestujícího přesměrovat na nejbližší možný termín za srovnatelných přepravních podmínek (Tj. Wizz Air a Emirates se vylučují.)

Pokud je nejbližší dostupný let až za měsíc nebo klidně za rok, samo o sobě to nehraje roli. Pokud s tím cestující souhlasí, může letět. Jestliže mu to nevyhovuje, může zvolit refundaci místo přesměrování.

Tomáš ale podle svého příspěvku refundaci nechce. Chce letět do Taškentu, jen v jiném termínu. Proto mi přijde jeho požadavek na přesměrování naprosto legitimní.

1 Citovat

Lord Pitzbuňka: Mimochodem když už porovnáváte Wizz a Emirates, tak jistě souhlasíte, že jedním z hlavních rozdílů je cena. Když teď  půjdu na web Flyone a poskládám si ty segmenty (třeba na listopad) sám: PRG-RMO-PRG + RMO-TAS-RMO tak nejnižší možná cena je 412 Euro (tarif Light). Což je v podstatě cena síťových aerolinek se zavazadlem. Takže přirovnávat tuhle trasu k rozdílu Wizz a Emirates mi přijde trochu mimo.  A samozřejmě jsem v pohodě s tím, když mi nabídnou jiný termín (od dubna dále) se stejnou aerolinkou. 

1
6 reakcí