Ryanair checkin/sedadla apod.

Založil(a) před 10 lety Alan_ ve fóru Letecké společnosti

35 reakcí

většinou to lze dřív přes jejich appku (v rámci toho dne,tzn že to nehlídá přesně hodiny,ale dny, když je to dva dny před odletem,tak to pustí.

0 Citovat

mozna . ze si nekteri neuvedomi , ze letenka tam jim treba jde .ale zpatecka se jim nedari ,kdyz to neni v limitu pro neplatice sedadel ,ovsem jak pise eremi  ,je to jeden z nedostatku  teto jinak dobre spolecnosti -)   webovky by mohly byt  kvalitnejsi 

0 Citovat

Ryanair má nově v Regularu kromě priority nástup, 10kg zavazadlo do letadla i zdarma sedadla.

0 Citovat

Od nynějška budou cestujícím s dětmi, kteří se nerozhodnou rezervovat si placená místa, po odbavení automaticky přidělena místa bez příplatku.

https://www.fly4free.com/flight-...paign=push

0 Citovat

Počkej, to do teď fakt Ryanair posadil 2leté dítě někam náhodně a pak nutil jednomu z rodičů koupi sedačky vedle něj, jinak nevydal boarding pass? Žil jsem v tom, že automaticky dali jednoho dospělého zdarma vedle toho dítěte, byť další dospělí už seděli jinde. Létal jsem do teď jenom s infantem bez vlastní sedačky, tak jsem se s tím nesetkal. Zítra let s Wizzair a normálně mě dali vedle dítěte zdarma (již 2+ takže vlastní sedačka).

0 Citovat

ne. to zas media blbnou (stejne jako blbly u tech prirucaku)

pokud byl random seating, nikdo nic neplatil a decko sedelo u rodice

a pokud si rodic vybral sedacku, tak dite platilo podle toho, kde si rodic sedacku vybral - v casti letadla dite neplatiloo, v casti letadla ano

0 Citovat

Čili jediná změna je, že teď všichni z jedné rezervace budou sedět spolu a zdarma, pokud součástí té rezervace bude dítě, kdežto do teď to bylo zdarma jen pro jednoho dospělého z té celé rezervace. 

1 Citovat

Neviem Lord odkiaľ máš túto informáciu ale Ryanair pri kupé letenky vyžadoval aby si dieťa a 1 dospelý vybrali miesta vedľa seba. Možnosť náhodného výberu nebola. 

Jeden mal miesto zadarmo, druhý zaň platil. Aj keď sa na stránke počas rezervácie píše že miesta na sedenia zadarmo, Ryanair si za túto službu naúčtoval jednorazový poplatok cca 8€, teda cenu najlacnejšieho sedadla. 

Čiže reálne ak letel dospelý a dieťa a letenka stala 20€ pre jedného tak si sa po 48€ nedostal. Ja odosobne som zrovna za tuto zmenu rada. 

0 Citovat

Sem zrovna nakoupil 2 dospělé a mimino o den dva před termínem :D  
A dal jsem random seat. Co mě teda čeká? Až bude check in, tak se rozhodí dítě + 1 dospělý dohromady (oni sou ostatně na 1 sedačce) a druhý dospělý jinam? A když se pak dokupuje místo, tak to musím dokoupit obě ty sedačky nebo jen tu jednu k té druhé? 

Ještě sem sedačky nikdy nekupoval, i přes 30+ letů :D  Díky

0 Citovat

Katka _1 napsal(a):

Neviem Lord odkiaľ máš túto informáciu ale Ryanair pri kupé letenky vyžadoval aby si dieťa a 1 dospelý vybrali miesta vedľa seba. Možnosť náhodného výberu nebola. 

Jeden mal miesto zadarmo, druhý zaň platil. Aj keď sa na stránke počas rezervácie píše že miesta na sedenia zadarmo, Ryanair si za túto službu naúčtoval jednorazový poplatok cca 8€, teda cenu najlacnejšieho sedadla. 

Čiže reálne ak letel dospelý a dieťa a letenka stala 20€ pre jedného tak si sa po 48€ nedostal. Ja odosobne som zrovna za tuto zmenu rada. 

mozna si to pletu s konkurenci :€ prasatko aby se v tom vyznalo

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Sem zrovna nakoupil 2 dospělé a mimino o den dva před termínem :D  
A dal jsem random seat. Co mě teda čeká? Až bude check in, tak se rozhodí dítě + 1 dospělý dohromady (oni sou ostatně na 1 sedačce) a druhý dospělý jinam? A když se pak dokupuje místo, tak to musím dokoupit obě ty sedačky nebo jen tu jednu k té druhé? 

Ještě sem sedačky nikdy nekupoval, i přes 30+ letů :D  Díky

Jeden dospelý a bábätko niekde, druhý dospelý inde. Teoreticky sa dá spraviť checkin obidvom a potom jednému presunúť sedadlo vedľa druhého ale v praxi je veľká šanca, že tam už nebude voľno. 

A podľa mňa sa mení iba ten prípad že rodič + dieťa nad 2 roky už nebude musieť platiť aby sedeli spolu. Myslím si, že ak bude dieťa + 2 rodičia tak dieťa a 1 rodiča dajú spolu a druhého posadia inam. Ešte tam Ryanair aj vyslovene píše, že garantujú miesto 1 dospelého pri dieťati, ale druhý môže sedieť inde. 

img-7379.jpg

1
35 reakcí