Pegasus airlines
Podařilo se někomu uplatnit tu aktuální akci s dítětem za 0? Ať se snažím, jak se snažím, tak mi to prostě v závěru nic nenabídne 🤷♂️
Traveltrottel napsal(a):Letos BTS - SAW - BAH vše online. Akceptují mobilní i papírové BP.
Také letos PRG - SAW - BAH a zpátky, vše jsem měl online v mobilu (BP).
Ahoj, snažím se najít spoj Bratislava-Šymkent přes zimu (březen)a vidím jen spoje na cestu zpět.
Jak web tak app.
Je možné že na zimní letový řád je pouze na cestu zpět?
Sorry jestli se ptám jak debil ale střední Asie bude premiéra.
Btw cíl je dostat se z Ostravy do Uzbekistánu co nejlépe a nebo nejlevněji i za cenu komplikací.
Zatím se mi nejvíc líbí OSR-WAW- TAS za 15k se dvěma stopovery ve Varšavě.
Ale je to buď týden nebo dva. Chci něco mezi a fakt by mi nevadila skládačka s více přestupy do 8k klidně open jaw, státy v okolí nevadí.
Kdyby někoho něco napadlo, budu rád.
Treba to rozdeliť na tri letenky. Bratislava-Istanbul, Istanbul- Šimkent a Šimkent-Bratislava.
Hodina letu za 115,- Kč. No jsem zvědavý, jak dlouho jim ty ceny vydrží, než se přizpůsobí cenové politice smrťáků...
Pořád mi chodí nabídky na "osobní" 40% promo pro Bolbol členy. Ale posledního tak půl roku tam je vždy omezení výhradně na přímé mezinárodní lety.
Máte to tak taky?
Také mi to pravidelně chodi a jak píšeš, vztahuje se jen na vybrané mezinárodní lety: The offer is valid for direct flights to and from Austria, Belgium, Czechia, Germany, Hungary, the Netherlands, Poland, Slovakia, Slovenia and Switzerland.
Takze použitelné asi hlavně na PRG-SAW a vice versa;)
S mými kumulativními 50 návštěvami SAW/IST/ISL mě tohle nechává zcela chladným. Když by mě to přemáhalo, vzpomenu si, kolik že to stojí v současnosti vstupy na áčkové památky pro cizince 🤣
To sice už dost přehání, ale ta radost, že ze zase jednou letíš na krásnou a skvělou Sabihu😂
Mıchal napsal(a):S mými kumulativními 50 návštěvami SAW/IST/ISL mě tohle nechává zcela chladným. Když by mě to přemáhalo, vzpomenu si, kolik že to stojí v současnosti vstupy na áčkové památky pro cizince 🤣
A to by mne zajímalo... Můžete uvést napříkladu? Chtěl bych si udělat takovou retrospektivní návštěvu IST po 30 letech, byla to tehdy má první "iniciační" cesta do vzdálené ciziny... Vzal bych si staré fotoalbum a vzpomínal a vzpomínal a vzpomínal... Prošel jsem a navštívit tenkrát co se dalo (Hagia Sofia byla zavřená, bohužel), celý Sultanahmet, metro ještě nebylo...
Vzhledem k cenám vstupů už se asi vyplatí letět s Turkish a využít tu jejich prohlídku zdarma při přestupu, jestli to ještě pořádají.
Jinak nabídky Pegasu mi také chodí, ale bohužel platí pro mobilní aplikaci a tam mám zase problém s ověřením účtu a nedaří se to nijak vyřešit přes jejich podporu.
zapletal.frenk napsal(a):
Mıchal napsal(a):S mými kumulativními 50 návštěvami SAW/IST/ISL mě tohle nechává zcela chladným. Když by mě to přemáhalo, vzpomenu si, kolik že to stojí v současnosti vstupy na áčkové památky pro cizince 🤣
A to by mne zajímalo... Můžete uvést napříkladu? Chtěl bych si udělat takovou retrospektivní návštěvu IST po 30 letech, byla to tehdy má první "iniciační" cesta do vzdálené ciziny... Vzal bych si staré fotoalbum a vzpomínal a vzpomínal a vzpomínal... Prošel jsem a navštívit tenkrát co se dalo (Hagia Sofia byla zavřená, bohužel), celý Sultanahmet, metro ještě nebylo...
Tak tentokrát bude Hagia Sofia otevřená... Ale jak bych to řekl...ehm - jen pro muslimy. Ty jako bezvěrec máš nárok jít pouze po horních ochozech za pořádně masnou cenu ;) Co si vzpomínám, tak na podzim 24 bylo vstupný pro cizince do Topkapi přes tisíc českých korun a cisterna basiliky cca 800 Kč. Hagiu si už nevzpomínám. Ještě jsem rád vzpomínal na rok 2009 kdy jsem byl v Hagia Sofia úplně všude a bylo to levný. V návaznosti na ty ceny jsem třeba vynechal vstup do Galatské věže. To je lepší to tam prožrat ty peníze...
Istanbul je krasnej … ale ceny vseho - a hlavne pamatek - jsou uplne mimo jakekoli chapani.
jak kdyby tam rozdavali zlaty cihly.
Já ještě chytnul 3 roky zpět to období, kdy byla Hagia Sofia zdarma pro všechny. Ale musel jsem přijít až někdy v noci kolem 22:00, protože přes den tam byly šílené fronty na vstup. A i v těch 22:00 jsem čekal frontu. Bazilika cisterna byla něco okolo 400 Kč a opět fronta až daleko za roh. Vzhledem k cenám ostatních památek mi to ještě přišel jako dobrý deal takže po 45 minutách čekání venku na slunci jsem se dostal do vydýchaného vlhkého a horkého prostoru plného lidí, kde každá minuta byla za trest a byl jsem rád, že jsem zase vylezl ven. Těch současných 1200 Kč za ten vstup bych nedal ani náhodou. To si raději zajděte do hammamu kde je asi tak stejný vzduch. Nebo to projezte v restauracích.