Ahoj,   Nesetkal jste se někdo s něčím podobným a nemůžete mi k tomu hodit víc informací? U Dubaje během září mi to sráží nesmyslně dolů ceny.   https://www.booking.com/hotel/ae...v1AjGNtqms  .

Booking.com - nabídka obchodního partnera? O 50 % nižší ceny

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

49 reakcí

Hmm, tak teda vidím, že se teda nejedná ze strany Bookingu o nijaký výjimečný exces :-/ Každopádně to je teda super argumentace - nemáte v potvrzení rezervace, máte smůlu. V mém případě v potvrzení rezervace mám, výsledek ovšem stejný :-)

0 Citovat

To potvrzení, které dostaneš až po provedení platby, ideálně bez moznosti storna je teda jediný způsob jak zjistit za co jsi před chvilkou zaplatil? Za mě scam af :D 

8 Citovat

Tak drobná aktualizace - zrovna se mi ozvali z ECC a dostal jsem zajímavou informaci. Booking je prý pouze zprostředkovatel smlouvy a za veškeré případné vady ubytování nese zodpovědnost ubytovatel. Booking tak prý vůbec figurovat ve sporu nebude a vše se bude řešit pouze s řeckou stranou.

0 Citovat

Hmm, tak to je 'pěkné'...

1 Citovat

Jo, taky jsem na to zíral. Takže Booking má vlastně ideální business plán - shrábnout provize, ale za nic nezodpovídat. Mám takový tušení, že vím jak to dopadne. Aneb - ubytovatele jsme slušně poprosili o navrácení poplatku, ten bohužel odmítnul. Tím naše pravomoc končí, pokud budete chtít věc řešit dál, budete tak muset učinit cestou občanskoprávního sporu....

1 Citovat

Co chargeback do banky na platbu kartou a neposkytnute sluzby.

3 Citovat

Jednou jsem takhle narazil v Jordánsku - něco v popisu nesedělo. Byla to asi nabídka původně od Agody. Ubytovatel řekl, že nám rezervaci zruší, jestli tam nechceme být, ale nestálo nám to tehdy za námahu.

1 Citovat

Mandre napsal(a):

Co chargeback do banky na platbu kartou a neposkytnute sluzby.

Hned v prvním příspěvku psal: banka v rámci chargeback se také zachovala velmi podivně - prý bylo ubytování využito a více detailů je nezajímá.

0 Citovat

Jo aha, tak to jsem preskocila, tak nic…

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Tyhle nabídky partnerů bývají k ničemu. Nedají se stornovat, většinou platba dopředu a skoro vždy se to za tu cenu dá najít jinde a s lepšími podmínkami...

Přesně tak: Většinou to bývá skrytá nabídka na Booking.com od Agoda (nebo jiného rezervačního portálu).

Bez možnosti storna, platba dopředu. Zákaznický servis Booking.com od toho dá ruce pryč, neřeší.

1 Citovat

Stejně se kdysi chovaly u nás Chýše a Chatrče. Tam byly taky pouze jako zprostředkovatel a reklamaci se mnou odmítli řešit s tím, že to jsem si měl vyřešit s pronajímatelem. Po pár výhružkách sice kývli na slevu, ale pouze z ceny pobytu. Z jejich provize (cca 30%) ani korunu, protože oni prý svoji práci odvedli bezchybně. 

1 Citovat

Mandre napsal(a):

Jo aha, tak to jsem preskocila, tak nic…

V pohodě ;-)

Každopádně to beru jako skvělou příležitost na vyzkoušení zavedených mechanismů na "ochranu spotřebitele", kterými se EU často ohání. A výsledek? Booking se mi rovnou vysmál. Banka de facto to samé - doteď nechápu jejich argumentaci - služba (pobyt) byla využita, reklamace je tedy neopodstatněná. A ECC defacto žádné pravomoci nemá. Takže zbývá co? Soudit se? Kvůli 12 stovkám? A na to tihle hajzlíci spoléhají...

0 Citovat

Tak banka by minimálně měla mít odpověď od Bookingu nebo pronajímatele s informací o tom, co bylo nebo nebylo součástí ceny. Pokud nemá žádnou odpověď, tak by měla reklamaci vyřídit kladně a promptně.

0 Citovat

V tom případě by měla jít reakce banky podstoupit finančnímu arbitru u ČNB. Ten si ji vychutná, pokud dané podklady od Bookingu/pronajímatele nemá.

0 Citovat

Ešte raz skúsiť kontaktovať banku? Možno narazíš na niekoho iného. 

0 Citovat

Bance (Revolut) jsem veškeré důkazy (včetně potvrzení ubytování s informací o klimatizaci v ceně pobytu) dodal - stejně došli k závěru, o kterém jsem psal. Nejdřív v klasické žádosti o chargeback - když jí zamítli, rozběhl jsem další kolečko se žádostí o přezkum rozhodnutí. I v něm napsali v podstatě to samé, co poprvé.
No a jelikož má Revolut sídlo v Litvě, musel bych se obrátit na zdějšího finančního arbitra. To si ale nechávám jako úplně finální krok.

0 Citovat

No, já s tím nemám zkušenost a nečetl jsem ani zkušenosti jiných o podobných případech, ale taková odpověď banky mě nepřekvapuje. Vy si myslíte, že u banky na chargeback můžete reklamovat např. nejen nedodání nějakého balíčku přes eshop (tam je to velmi pravděpodobné, že budete úspěšní), ale i případ, kdy sice zboží dodá, ale je trochu jiné např. jste si objednali balení 5 párů ponožek a dodali balení 4? Myslíte, že banka toto bude vyšetřovat a očekáváte, že vám vrátí celou částku? Nebo očekáváte, že vám vrátí třeba 20 % z částky? Jako chápu, že je to nepříjemná situace a raději nebudu využívat nabídku Agody přes Booking (taky jsem měl jednou takto v Indonésii problém, tuším, že o mé rezervaci nevěděli), ale banka tu podle mě není od řešení takovýchto detailů.

2 Citovat

Jenže přesně o tom chargeback je. Teda za předpokladu, že se za zboží/službu platí kartou :-) A ne, nechci vrátit celé peníze za ubytování, ale jen za klimatizaci, která měla být v ceně a kterou jsem musel uhradit dodatečně.

0 Citovat

Tak teoreticky se dá použít chargeback i na "službu, kterou jste si zaplatili, vám nebyla poskytnuta, případně byla provedena neuspokojivě", jak jsem si našel v jednom článku, ale zajímalo by mě, jestli má někdo praktickou zkušenost s vrácením části platby v podobném případě, když to tak suverénně mnozí píšou.

0 Citovat

To právě nemám. Já mám pouze 2 zkušenosti s vrácením plné částky. Ale tak nějak předpokládám, že když banka osloví Booking, tak ten by se k celé situaci měl nějak vyjadřit. Pokud nabídne třeba 20% slevu, tak by to měla banka vrátit. Pokud se postaví k celé věci negativně, odmítne něco zaplatit, případně se neozve vůbec, tak potom by měla být reklamace vyřízena kladně z principu. 

1 Citovat

Aleš _2 napsal(a):

Bance (Revolut) jsem veškeré důkazy (včetně potvrzení ubytování s informací o klimatizaci v ceně pobytu) dodal

To bude právě tím. Revolut je známý příšernou zákaznickou podporou. A samozřejmě mnou navržený bankovní arbitr je při ČNB a při platbě Revolutem registrovaným v Litvě se použít nedá. 

Tady zbývá akorát ECC nebo přímo úřady v Litvě, ale nutnost komunikovat s nimi v litevštině.

0 Citovat

Čehož si je samozřejmě Booking vědom.

0 Citovat

Tzn. platit ceskou kartou (napr.mbank), to by me nenapadlo, ze i tohle muze mit vliv na chargeback.

1 Citovat

floodland napsal(a):

Čehož si je samozřejmě Booking vědom.

jakože by hnědáci na podpoře sortovali zákazníky podle banky, kde maj kartu? :-) Hodně přeceňuješ....
Oni to maj prostě na háku. Nemáš to na potvrzení rezervace? Nezájem.

0 Citovat

Na háku to mají stopro. Jak už jsem psal - v potvrzení rezervace jsem to měl a stejně mi to je k ničemu :-)

0
49 reakcí