Zdravim, aktualne planujeme nasu cestu po Maroku kde si planujeme pozicat auto. Najde sa tu niekto kto ma skusenosti s pozicanim v Maroku a vedel by poradit? Planujeme pozicat auto v Marrakechi a vratit ho v Tangieri. Vo vsetkych pozicovniach maju v podmienkach ze musime mat kreditnu kartu, no mame len debetnu. Nemate niekto typ na pozicovnu kde nebola nutna Kreditna karta? (mali sme uz pozicane auto viac krat a nikdy nebola nutna kreditna karta ale neviem ako je to v Maroku) A aka bola velka spoluucast ktoru si pozicovna rezervovala? Ake problemy boli/neboli s autom pripadne pri vrateni? Ak si najdete chvilu casu a poskytnete nam informacie budeme Vam velmi vdacny. .

Auto v Maroku

Založil ve fóru Půjčení auta

@Ridder: Tam neslo o neprecteni podminek, ale podvody, auta v hroznem stavu casto s uplne sjetymi pneumatikami, zadna kancelar, jen nekolik kluku na parkovisti. Kdyz je hodnoceni 1,3 * z 5* za 56 recenzi, tak to uz o necem svedci a dost pochybuju, ze by na tom byla jina pujcovna jeste hur.

Nejvic stiznosti je na pobocku v Marakesi, pak Fes. U Agadiru je to smisene. Neokradou jiste kazdeho a nekdo ma i auto v lepsim stavu a spiny si nevsima. Ze to par takovych na forech doporucilo, by mi po zkouknuti prumeru za desitky recenzi na dalsich webech nestacilo. Pokud maji spatne hodnoceni vsechny pujcovny, tak tim spis je to duvod, proc chtit nizky nebo nulovy depozit.

Pujcovani na miste jiste neni vhodne, ale kdyby mi nevyhovovala zadna nabidka na internetu, tak je to moznost. Nakonec vzdy se da rezervovat po internetu i na miste treba na dalsi den. Na prohlidku mesta auto neni treba. V tomto pripade bych se ale pokusil domluvit pres Messenger.


@Petr76: Nemel jsem zadnou nehodu s autem nebo skutrem z pujcovny, ani jine skody atd., kdy bych mohl vyuzit plneni za jakekoli pojisteni (at uz jsem ho mel nebo ne). Jen jednu partisicovou skodu s kamaradovym autem (pojistenym, ale castka pod spoluucast, zaplatil jsem). V Kalifornii jsem mel v zakladni cene plne pojisteni, ale bez pneumatik (coz je bezne) a zrovna do jedne se zapichl u behounu z boku hrebik, ze to neslo opravit a musel jsem zaplatit novou (asi 100 dolaru vcetne prace).

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalhr.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0 Citovat

Ahoj, potřebuji poradit, prosím. Za necelý týden letíme do Maroka. Potřebujeme si zarezervovat auto, ale máme dilema. Nemáme kreditní kartu, pouze debetní. Všude, ale píšou, že musí být kreditní. Jak to řešíte vy? A ještě, myslíte, že je potřeba mít 4x4, když budeme jezsit i do pouště? Jaké máte zkušenosti? Díky moc.

0 Citovat

Na velblouda kartu nepotřebuješ a písek jim nevadí. Co je nejasného na  požadavku na kreditni kartu?

0 Citovat

Dá to zabrat, ale požadavek na kreditní kartu řeším kreditní kartou. A na poušť stačí celkem 2 kola.

0 Citovat

4x4 netreba, cesty tam majú subjektívne lepšie ako u nás. Urobili sme tam 2800km. S kreditnou kartou neporadím, treba sa pripraviť na vysoké depozity, kľudne 2000 euro za niečo lepšie ako Logan v základe

0 Citovat

V Maroku chteji opravdu vysoke depozity. Za 9mistnou dodavku chteli asi 90K CZK v prepoctu. Nastesti prosla debetni karta, na kreditce jsem v te dobe takovy limit nemel a museli bychom platit plne pojisteni u pujcovny. Tusim ze jsme to meli od Budgetu, uz si nejsem jisty..nejlevnejsi nabidka pres Rental Cars. Jednu dodavku nam trochu tukl v Marakesi nejaky mistni rucne tlacenou karkou. Pri vraceni na letisti auta prebirali 2 mladsi typci. Kazdy dostal 2 piva a auto bylo v poradku :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

4x4 netreba, cesty tam majú subjektívne lepšie ako u nás. Urobili sme tam 2800km. S kreditnou kartou neporadím, treba sa pripraviť na vysoké depozity, kľudne 2000 euro za niečo lepšie ako Logan v základe




Cesty dobre maji, ale sem tam se vyskytne neznacena dira nebo "skokanek" vetsich rozmeru.


Ted me jeste napoada, nefungovaly tam Google Maps, resp umely spocitat cestu, ale ne navigovat. Waze bez problemu.
0 Citovat

Niektore miestne pozicovne akceptovali nechat u nich pas namiesto kreditky (coje podla mna este horsie ako kreditka, ja osobne pas ako zalohu nenechavam nikde). Raz som nasla sukromnu pozicovnu (alebo to bolo dokonca cez niekoho), co akceptoval len kopiu pasu, ale to treba ozaj tazko a dlho hladat a len na mieste.

0 Citovat

Od doby, co mám dva pasy, je mi to jedno. Když ho chtějí, ať ho tam mají. Přinejhorším skončí jako ztracený. 

0 Citovat

@Michal

Ja mam tiez 2 pasy, ale v tych pozicovniach chceli pas s marockym razitkom, takze nemozes nechat druhy a ani na druhy v pripade nejakej extremnej situacie opustit krajinu. Proste do danej krajiny prides s jednym pasom a s tym ju aj opustis.

Inak ja pas nenechavam z toho dovodu, aby sa nejak nezneuzil, dajme tomu niekto urobi na moje meno nieco ilegalne, alebo trestny cin. Proste mam pred tym respekt.

0 Citovat

@superweb - áno, to bolo zaujímavé s Google maps.  V Západnej Sahare už fungovali normálne

0