Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdo byl během posledních pár měsíců na Tenerife a jak řešil auto. V minulosti jsem jednou vzala Autoreisen, jednou cicar a jednou top car. Vše bylo bez problému, pojištění v ceně, žádný depozit. Nyní jedeme na měsíc, ceny samozřejmě v tomhle ročním období celkem vysoké - cca 700e. Top car vychází o pár tisíc levněji ALE Najednou to v podmínkách píše, že budu platit 900e excess a že si mohu přikoupit pojištění. Docela mě to zmátlo, nevíte, jestli nějak změnily podmínky? Přiznám se, že tohle je pro mě fakt náročné, pročítání celých podmínek, maličkých písmena a hledání, jestli někde není nějaká klička. Najednou si popravdě nejsem jistá ani u Autoreisen ohledně toho pojištění. Myslím si ale, že tam to snad v ceně je. u topcar tedy asi už ne. Pokud někdo z vás v nedávné době auto půjčoval a nějak to hlouběji studoval, budu ráda za Sdílení rad.   Děkuji moc    .

Top car

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

30 reakcí

Výhodou plného pojištění je, že nechtějí žádný deposit na kreditce a je pojištěno úplně všechno. Je to pár Euro za den a člověk má klid, kdyby něco. Navíc s kódem TOPSURVEY je 10% sleva z pronájmu, tak se to +- vynuluje...

0 Citovat

A neoplati sa skor autoreisen, cicar, alebo plus car? Vsetky maju poistky v cene, nikdy nemavali zavratne ceny.

0 Citovat

tu sa trochu pripojim, pozeram teraz od 27.1.2026 auto na tyzden, kategoria male auta a na Cicare to vychadza na 235e a na TopCare 165e za podobne auto (Corsa vs Stonic), oboje s tym ich "full cover". Nestudoval to niekto podrobnejsie, ci je to viac menej 1:1, alebo ma nieco ten Cicar v tomto navyse, resp Topcar menej (napr narychlo sa mi zda ze Topcar nekryje kradez? ale to som len teraz 5 minut pozrel) 

0 Citovat

máme si ty podmínky teda přečíst za Vás? Beru 600/hodina tak se nějak domluvíme :)

no mají tam deposit a je otázka co je v základním krytí. Ale to si právě člověk musí přečíst.

1 Citovat

Diky za podnetny koment, ale ako pisem, logicky sa pytam na to, ci to niekto uz nestudoval pre vlastne potreby a teda pozna odpoved a poskytne ju. Lebo podla tvoje logiky by sa vlastne nemohol spytat nikto nic na ziadnom fore, lebo vsak vsetko je na webe, tak co sa mas co pytat inych, nastuduj si to...

1 Citovat

tak sme sa dnes vratili z tenerife, mali sme na tyzden pozicane auto cez Autoreisen a mozem povedat, ze fajn firma. Ak to porovnam z hladiska financii napr s Cicarom, tak sme za menej penazi mali booknute lepsie auto - hyundai i30 za 170e vs opel corsa za 220e. Ak to porovnam z hladiska "procesu" pozicania a vratenia, tak pri poziciavani som bol tiez rad za Autoreisen, nakolko pri okienkach Cicaru bolo 3x tolko ludi a boli by sme tam po prilete stravili urcite min dalsich 30 minut, takto to bolo tak do 10 minut vybavene. Pri vrateni to bolo asi jedno, auto vratite na rovnakom parkovisku a odovzdate kluce v "kiosku".

Ale mam aj dve vyhrady, konkretne ze po odovzdani nedostanete ziadne potvrdenie o vrateni auta a to ani emailom, toto vyslovene nemam rad. A druha vyhrada je k autu samotnemu - mali sme booknutu kategoriu Hyundai i30 a pod (co podla samotneho autoreisenu mala byt bud i30, alebo ceed alebo focus, vsetko turbobenziny) a dostali sme "upgrade", VW Tcross. Ja sice beriem ze podla ich specifikacie je naozaj ten VW vyssie a drahsi asi o 50e na ten tyzden, ale z mojho pohladu je to uplny downgrade - je to jasne mensie auto zvnutra (je to v podstate Polo na steroidoch), z uplne inej kategorie (totalne anti soferske, hlavne ak to porovnam napr s focusom) a s omnoho slabsim motorom, nakolko sme dostali uplny zaklad s 1l motor s 75kw (i30 a ceed su 1,5l s 117kw a focus je 92kw). Tak ako som si pred rokom uzil focusa na cestickach a zakrutach po madeire, tak teraz som tyzden trpel s tcrossom na tenerife zial

1
30 reakcí