Půjčovna Record Go
Bez kreditky je ale výběr půjčoven hodně omezený. Pojištění od půjčovny je pohodlné, ale často předražené. A měl jsem i auto za 5€ / den a zcela bez problémů, nic na mě nezkoušeli. Naopak: dali mi zdarma upgrade na automat... Důležité je podle mě dobře postudovat recenze.
Súhlas s divan, tiež nemám pocit že v požičovni treba zaplatiť niekoľko desiatok eur na deň, inak vás oberú na vymyslených škodách. Chce to naozaj čítať recenzie (s porozumením - zlá recenzia typu "bez kreditky som musel platiť plnú poistku" je nepodstatná) a samozrejme spĺňať všetky podmienky, ktoré požičovňa požaduje, vrátane kreditky s dostatočným limitom.
Plnú poistku od požičovne neberiem (ak to nie je cenovo porovnateľné s poistkou od tretej strany - výnimka sú napr. Kanáry), tento rok cez Veľkú noc som mal v Tirane auto za 4 eurá na deň, v Bergame tiež teraz na jar za 8 eur, pred pár rokmi v Catanii v top sezóne za 9 eur... čo si len tak z hlavy spomínam. A nikdy som nemal problémy pri vrátení auta, že by kontrola bola nad rámec štandardnej kontroly, prípadne že by nasilu hľadali neviditeľné škrabance... Ale ako som písal, samozrejme mám kreditku s dostatočným limitom, čítam recenzie a vyberám podľa nich, pri prevzatí nafotím detailne auto, prípadne si urobím video.
Najbližšie požičanie auta mám v januári v Lisabone za 4 eurá na deň a nepredpokladám, že by tam bol iný scenár (zas na druhej strane, aj keby si teraz požičovňa niečo nasilu našla a skásla ma, pri porovnaní s tým, čo som doteraz ušetril tým, že som nebral plnú poistku od požičovne by som bol stále v extrémnom pluse).
Čerstvá zkušenost s record go z lanzarote - vesměs vše ok (možná o něco delší čekačka na shuttle z letiště) a je pravda, že po delší době mi někdo zkoušel cpát pojištění. Auto se mnou ani neobcházeli, řekli že je nové a nemá žádné poškození a ať si ho raději natočím. Vpředu zespodu na nárazníku však festovní rejpanec, ale při vracení ho nikdo neřešil - čekal jsem, že budu muset ukázat video. Auto stálo na týden 75 EUR a hodnocení na ECR 8,32 takže jsem vybíral i podle toho. Ve španělsku hodně oblíbený cicar (není třeba kreditka, nic neblokují, atd) vycházel na dvojnásobnou cenu.
Jinak pojištění beru externí od AXA, většinou to je kolem 500,- za dovolenou a půjčuji třeba 4x do roka. Má někdo něco třeba celoročního, co vychází podobně? Tedy do 2-3 tkč? Díky
Za 2-3 tisíce Kč je třeba roční pojištění od https://www.worldwideinsure.com/...urance.php
Evropa: Standard 69 GBP / Deluxe 79 GBP
Svět: Standard 85 GBP/ Deluxe 99 GBP