Ahoj, chteli bychom navstivit Thajsko nebo Bali, ale protoze pracuju ve skolstvi, muzeme jet jen behem naseho leta, v zime si dovolenou vzit bohuzel nemuzu. Vim, ze to neni idealni obdobi, ale kdybychom leteli do Thajska, tak bychom chteli na Koh Samui, kde je to pocasi pry docela v pohode a na Bali by to pry taky nemela byt zadna hruza. A me zajima - pokud jste byli na Koh Samui a na Bali, tak kde se vam libilo vic? Z hlediska prirody, more, kultury, jidla, zajimavosti apod. Diky moc!  .

Thajsko (Koh Samui) nebo Bali?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj, chteli bychom navstivit Thajsko nebo Bali, ale protoze pracuju ve skolstvi, muzeme jet jen behem naseho leta, v zime si dovolenou vzit bohuzel nemuzu. Vim, ze to neni idealni obdobi, ale kdybychom leteli do Thajska, tak bychom chteli na Koh Samui, kde je to pocasi pry docela v pohode a na Bali by to pry taky nemela byt zadna hruza. A me zajima - pokud jste byli na Koh Samui a na Bali, tak kde se vam libilo vic? Z hlediska prirody, more, kultury, jidla, zajimavosti apod. Diky moc!

0

Na Bali to je nejlepší část roku z hlediska počasí. Byl jsem na Ko Phanganu (Ko Samui mě neláká) i na Bali, ale pro mě to byly nejméně zajímavé ostrovy z těchto zemí (i když stěžovat si příliš na nic nemůžu a leccos zajímavého tam bylo). Na druhou stranu chápu, že pro mnoho turistů, zvlášť méně zkušených s cestováním, jsou tyto destinace ideální, takže bude lepší, ať se k jejich porovnání vyjádří ti, kterým se tam líbilo. Nakonec může být jeden rok jedno a příště druhé.

0 Citovat

3 dny Ko Samui, 3 dny Ko Phangan, 1 den Ang Thong National Park. Víc dní se tam ani nedá vydržet. Bali toho asi umí nabídnout víc.

0 Citovat

Pokud nemáte rádi davovost a komerci, tak určitě nedoporučuju celý Ko Samui. Už v roce 2017 bylo v podstatě celé pobřeží zastavěno hotely a hodně z nich se specializuje výhradně na masovou čínskou turistiku. Ko Phangan byl za mě OK a jsem rád, že jsme tam hned utekli. Bali je sice taky masovka, ale když se vyhnete západním plážím okolo Kuty, dají se najít zajímavá místa. Za mě ale Bali není typická koupací destinace, alespoň podle mého názoru nemá pláže, které by se mi líbily. Zase - doporučuju z Bali odjet směrem na východní ostrovy, minimálně na Lombok

0 Citovat

Na Lomboku komerce teprve začíná, takže ve srovnání  s Bali podstatně lepší. Ko Samui je to stejné co Bali, největší  humus z celého Thajska. Zkus popřemýšlet i o Malajsii.

Psal jsem ti MilaneV SZ.

0 Citovat

Byl jsem na Ko Samui + ko Tao a na Bali s dětmi v létě. Bali mi přišlo lepší. Půjčili jsme si auto a projeli jsme si ho celý. Bylo tam víc co vidět. V tom Thajsku jsou lepší jen pláže. 

Příště bych spíš vyrazil na ten Lombok, jak píšou kluci, nebo aspoň na Nuda Penidu.

0 Citovat

já se teda z Bali vrátil včera, a jako někdo kdo tam byl pětkrát a dovolim si říct, že navštívil už pár míst, tak mě Bali nepřestane jentak bavit...
Cenově super, zároveň i úroveň servisu, ať už lepší hotely nebo klidně airbnb vily.. moře teda není všude nejhezčí, ale Uluwatu nebo třeba Padang Bai mají čisté moře :) Doporučil bych třeba ubytko Village of Angels, za pár korun a pocit jak v resortu s nádherným průzračným mořem. Na 2 noci ideálka s možností pokračování cesty z Padang Bai fast boatem na Gili islands. 
Thajsko už dost zdražilo a teda hlavně Phuket a nejspíš i Koh Samui se na turisty tak zaměřilo až to hezký neni :(

3 Citovat

Předpokládám, to tvoje ubytko i LGBT friendly;-)

0 Citovat

Koh samui je lepši. Ma krasne plaze, vodopady, kazdy si zde najde co potřebuje, . než Bali, a o Lomboku se radeji nebudu moc ani vyjadřovat. Špina , bordel a plaže plne plastů. Nejhorši dovolena za poslednich 10 let

Snad dobre pro surf a treking. Pravě se dnes  z Lomboku vracim. Gilli je dobra volba, ale Lombok určitě ne!!'

0 Citovat

Diky za odpovedi! Na Thajsku nas popravde nejvic laka jidlo 😂 ale samozrejme chceme videt i peknou prirodu a hezke plaze. 

0
9 reakcí