Algarve
Ahoj, byli jste někdo v oblasti Algarve? 🇵🇹🌞 Jak se vám líbilo a udělali jste si výlet lodí i do jeskyně Benagil? Stálo to za to a kterou lodní společnost jste zvolili?
My jsme byli teď v lednu a projeli si to celý autem.🙋♀️ Líbilo se nám tam, asi tam nepotřebujeme jet nutně v létě třeba, ale spíš jako/podzim na túry kolem pobřeží. To bylo nejlepší na celém výletě. Ale na takový výlet jsme nejeli, do jeskyně.
Já jsem chtěl napsat, že se tam dá doplavat, ale dívám se, že to pár let dozadu zakázali, stejně jakou soukromá plavidla. Všechno jen s placeným průvodcem a ve vyhrazeném časovém slotu. Ještě že jsem tam byl, když byl svět ještě v pořádku :-)
Byl jsem Algarve jak v létě, tak v lednu a leden se mi tam líbil více. Málo lidí, stejně slunečno, jen to koupání....V rámci roadtripu po pobřeží jsme měli v úmyslu plout z Benagil, tam je jen jedna společnost a pro rozbouřené moře neplula, s tím, že možná odpoledne. Po útesech je stezka...mimo jiné s možností náhledu do jeskyně - tak jsme se vydali na ní a zrovna při příchodu nad jeskyni viděli loď pokoušející se do jeskyně nahlédnout. Neuspěšně. Popravdě...ta stezka je tak pěkná, že už nám připadalo zbytečný plout do jeskyně, i kdyby bylo moře klidné. Takže. Za mě: Ano, dobrodružství při plážové dovolené, turistická atrakce a fotopoint na sítě OK. Z širšího turistického pohledu...jsou tam zajímavější místa. Ta stezka se jmenuje Stezka Sedmi visutých údolí (Percurso dos Sete Vales Suspensos), asi uprostřed, nedaleko stezky je veliké parkoviště. Podobných stejně hezkých stezek je v Algarve kupa. Některé jsem navštívil:
https://eu.zonerama.com/beliw/Album/9424528
https://eu.zonerama.com/beliw/Album/9423100
po rozkliknutí fotek bývají popisky a lze podle nich lokalizovat místo pořízení. Náhled do jeskyně Benagil je v druhé polovině prvního alba.
my letíme letos potřetí(za 10 dnů) ale tyhle turistické věci kam všichni musí neznám... Jo to jsou takový ty díry na pobřeží když se jde z Carvoeiro směrem na východ? Tak ty jsem si obešel zhora. Souhlas, ta stezka je luxusní.
Já postupně procházím pěšky celý pobřeží, tam je tolik nádherných míst, letos to asi zakončím v Sagres. Jinak vždy bydlíme v Portimau, přijde nám to tam takové nejhezčí. Ohledně výprav je lepší lagos protože je tam autobusák a konečná vlaku. Jen celý to měto je dál od moře a já potřebuju bydlet těsně u vody a mít výhled na východ a západ slunce...
Jo, ty procházky kolem pobřeží jsou super, taky se mi to líbilo. Nejlepší byl květen. Pěkné počasí, i do vody se dá na chvíli vlézt, ale pořád relativně málo lidí, většina pláží mimo centra úplně prázdná, nebo jen pár surfařů. Jak u Sagres, tak i ta druhá strana, Tavira směrem ke Španělsku je takový konec světa.
No my byli dvakrát v lednu a chytli jsme azuro, sortky, triko, jasně večer je to na péřovku. Jednu noc jsme předloni spali ve Faru ale tam je celkem prd. A to pobřeží při odlivu nic moc.
Letos to letíme přes Porto, tam dvě noci a pak dolů. Snad se umoudří počasí a nebude v březnu hůř než v lednu...