Japonsko s dětmi: vaše tipy na lokality
Ahoj,
V květnu míříme do Japonska s dětmi (3 a 6 let). Přiletíme do Osaky, kde máme 5 nocí. Pak máme víceméně prázdné okno na další 2 týdny a tak hledám inspiraci.
Odlétáme z Okinawy, takže poslední 4-5 nocí budeme zde.
Co mezi tím?
V Japonsku jsem byl mnohokrát, ale zatím jen Osaka a okolí, Tokio, Hirošima, Okinawa. Měl bych chuť na něco víc tradičního, ale zároveň aby byly aktivity pro děti – parky, nenáročné procházky, koupání.
Prvotně jsem přemýšlel, že to vezmeme po pobřeží do Nagasaki a odtud přeletíme buď rovnou na Okinawu nebo to vezmeme přes Ishigaki. Ale koupaček teď bylo dost, proto to nebude nutnost.
Napadlo mě Tottori , ale vlastně nevím jestli to za to stojí a jestli je cestou něco kde se zastavit...
Poslední variantu co mám v hlavě, je cesta k dinoparku Fukui a pak přes Nagoyu do Oigawa Railway na mašinku Tomáše Tím, že jsou obě místa úplně mimo trendy lokality, bych mohl dostat autentické Japonsko(?).
S ohledem na věk dětí to bude asi spíše o nějaké zábavě. Přírodní - mohl by je zajímat výlet do Miyajimy poblíž Hirošimy -vlak, trajekt, lanovka na kopec, volně pobíhající a drzí jelínci, mořské aquarium. Nagasaki je krásné město, stojí za návštěvu. V oblasti je spousta zábavních a adventure parků, největší Huis Ten Bosch v Sasebo. Část tohoto komplexu je i Jurassic island. Nebo Nagasaki Penquin Aquarium. Na ostrově Iojima dostupného lodí z Nagasaki je krásné koupání. Osobně bych to vzala z Osaky s případnými zastávkami na Kjúšú a větší čásí pobytu tam - na poznávání je toho tam více, než dost.
Také budeme v květnu posledních pět nocí na Okinavě;-) Začínáme Tokiem a potom týdenní roadtrip po Shikoku.
Děti bych vzala na jelínky do Nary.