Vietnam - itinerář na 14 dnů

Založil před 3 hod Lukáš Horák ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Chystáme se teď v červenci do Vietnamu. Vím, není to úplně ideální období, ale střední Vietnam je údajně v pohodě. Je to první cesta do této země.

Už jsem si prošel nějaké cestopisy, konzultoval plán s AI, ale přesto bych se zkušenějších a zasvěcených zeptal, zda je tento plán v pohodě. Co (ne)vynechat. 

Plán je takový: 

přílet Danang —

4 noci Danang (pláž, relax)

4 noci Hoi An (město, výlety po okolí) 

přejezd vlakem Danang - Dong Hoi

3 noci Dong Hoi (výlet do Phong Nha) 

přelet Dong Hoi - Hanoj 

4 noci Hanoj (město, možná Ha Long - podle počasí)

— odlet z Hanoje

Tempo spíš pohodové - jsme pánové ve středním věku. 

Předem děkuji za jakýkoli názor, tip, radu. 

0

Bez bab a bez dětí ok:-) Za mě, v Da Nang bych dal určitě cestu vlakem do Hue, to je super, už jen kvůli té cestě a pokud by byl čas, tak zpátky po Hai Van Pass, ale během 1 dne asi těžko. Hoi An za mě 2 dny max, resp. moře tam je lepší než v Da Nang, tedy tady bych případně zvolil ubytko u moře a do města dojížděl a zkrátil Da Nang. Pokud budete v Hanoji, určitě Ha Long dejte, je tam spousta agentur, kde lze koupit komplet cestu s lodí v různých kategoriích a cenách. Je to trap, ale vidět by se to mělo. Toť můj subjektivní pohled.

2 Citovat

Nejlepsi pamatky jsou v Hue a okoli, more se mi libilo v Nha Trang. Doporucuji navstivit rezervaci Ninh Binh a projet se lodkou po rece Trang An - moc hezka krajina, pluje se uvnitr jeskyni a kolem chramu na ostruvcich v rece, Danang je nuda a na Hoi An staci jeden den. Na Halong Bay jsme prespali den na lodi, rezervace pres booking, zaridili i dopravu z Hanoje a pak do Ninh Binh

0
2 reakce