Brazílie - itinerář leden 2027 15 dní
Jakube a čo by si prosím odporučil na pár dni? Ja už som bol v Riu, SP aj na Iguazu, ale beriem partiu, tak Rio chceme na nejaké 2-3 dni, Iguazu 2 dni (lebo br aj arg strana) a potom nám zostávajú ešte 3 dni
Okolo Iguazu asi nic moc.
Paraguayske, argentinske, brazilske jezuitske misie jsou dalsich x-hodin cesty.
Okolo Ria je toho naopak az prehrsel.
Na spoustu plazi a krasnych scenerii je bohate pobrezi mezi Guarujá (SP) az Rio das Ostras (RJ).
Take s ostrovy Ilhabela a Ilha Grande (maly ostrov Anchieta vyletem z Ubatuby).
Prijemne oceanske plaze za Niterói jsou jen kousek od Ria.
Dale ten bizarni narodni park Serra dos Órgãos nedaleko severne od Ria.
Trochu vice hodin jizdy na sever je mozne navstivit historicka mesta
São João del Rei a hlavne Tiradentes i s trekem po blizkem hrebenu (Serra de São José).
Dalsi narodni parky i historicka mista jsou uz dost vzdalena, takze dosazitelne spise letecky.
Vďaka @Jakub za tvoje postrehy a rady. Paraty presne rozmýšľame že dáme na Veľkú Noc. Ešte sme rozmýšľali nad tým Riom, pri soche spasiteľa, ale to nám príde, že tam bude možno celkom dav.
Teraz už len, aby letenky vydržali.
Děkuji všem za komentáře.
Vypustil jsem Curitiba a Pantanal, pobyt v Rio prodloužen a přidán Salvador.
Letenky od low-cost aerolinek od Gol a Azul se nedají koupit bez CPF (brazilské identifikační daňové číslo).
Zbývá jen LATAM, který je dražší.
Co se týče CPF, jako turista pro několik týdnů to nemám smysl. Ale bohužel je to vyžadováno, bez CPF je to hodně problematické. Jedině dráž přes překupníky.
Na GRU v galerii nahoře je prodejna s losy, tam SIM koupíš a ti jí zprovozní. Někde jsem tu o tom psal a dával foto.
Gigo15: Nedá se to obejít přes OTA?
V Brazílii byl s koupí SIM problém už v roce 2019. Uměly ji cizincům prodat jen některé prodejny a jen mimo víkend.
Přidávám zkušenost, že vnitrostátní lety v Brazílii se vyplatí kupovat jako multi-city
(Např. SSA-(GRU)-FOZ a zpáteční FOZ-(GIG)-MAO na jedné rezervaci)
Člověk se pak dostane na přívětivější cenu.
U LATAMu pak jde v appce bidovat na upgrade do Premium Eco (takový evropský business) od €9. Záleží na dostupnosti podle obsazení, ale na delších přeletech je to fajn za tu cenu.
GOL jde koupit i na jejich US stránkách, jen je tam potřeba zadat část fiktivní adresy v US a platit PayPal.
Jasně, že to jde přes OTA, ale nesmí být změna, což se bohužel děje velmi často.
cali napsal(a):Na GRU v galerii nahoře je prodejna s losy, tam SIM koupíš a ti jí zprovozní. Někde jsem tu o tom psal a dával foto.
Hledání na Cestujlevne.com moc nefunguje.
Děkuji za komentář.
Zřejmě se jedná o tu prodejnu Lotteria kdesi ve spojovací chodbě mezi T2 a T3, ne?
cali napsal(a):GOL jde koupit i na jejich US stránkách, jen je tam potřeba zadat část fiktivní adresy v US a platit PayPal.
Jasně, že to jde přes OTA, ale nesmí být změna, což se bohužel děje velmi často.
Nechci kupovat přes OTA právě kvůli změnám.
Deivoos napsal(a):Přidávám zkušenost, že vnitrostátní lety v Brazílii se vyplatí kupovat jako multi-city
(Např. SSA-(GRU)-FOZ a zpáteční FOZ-(GIG)-MAO na jedné rezervaci)
Člověk se pak dostane na přívětivější cenu.
U LATAMu pak jde v appce bidovat na upgrade do Premium Eco (takový evropský business) od €9. Záleží na dostupnosti podle obsazení, ale na delších přeletech je to fajn za tu cenu.
LATAM webová stránka nenabízí multi-city výběr, jen zpáteční cestu a jednu cestu ve svých mezinárodních variantách.
Brazilská varianta nepřichází v úvahu, vyžadují CPF a zahraniční platební karta neprojde.
V roce 2019 jsem kupoval u GOLu přes MyTrip kombo GIG-IGU-GRU za necelých 700 Kč. Druhou část jsem nechal propadnout. O mnoho levnější, jak koupit čistě jako přímý let. Kiks s naceněním na této trase poté pozorovaný znovu a znovu.
Gigo15 napsal(a):
cali napsal(a):Na GRU v galerii nahoře je prodejna s losy, tam SIM koupíš a ti jí zprovozní. Někde jsem tu o tom psal a dával foto.
Hledání na Cestujlevne.com moc nefunguje.
Děkuji za komentář.
Zřejmě se jedná o tu prodejnu Lotteria kdesi ve spojovací chodbě mezi T2 a T3, ne?
Je tam jediná Loterias, poznáš to, dole je kousek myslím Starbucks, po schodech nahoru. Jen bacha otevírací doba a cash. Já jsem tu kartu i našel, ale bude expirovaná. Měli jen TIM.