Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

CestovatelX napsal(a):

Narsarsuaq - co se tam dá podniknout?

Samotny Narsarsuaq ma len okolo 200 obyvatelov, letisko a par domcekov tak tam toho vela nieje... ale je to idealne miesto na podnikanie ciest po juznom Gronsku... a hlavne outdoor aktivity - vela moznosti na turistiku, kempovanie, rybarcenie...

1 Citovat

@Michal: s kým jste letěli a kterou trasou? Já tam byl na jaře s FLYR v promo akci, přímý let

0 Citovat

30.10-4.11. Malta-bez omezení , Ryanair z Bratislavy. Oba lety na odletu zpožděny cca o 1hodinu.

 

Zaplněnost cca 80-90%. Celou dobu přes den na Maltě stabilně cca 24C, stejná teplota i moře.

Navštíveno : Marsascala, Bugibba, ST.Julians ,Sliema, Valletta-samozř. tam v ulicích hodně  lidí, ale koupání  i tam ze skály-po žebříku-naproti Slieme. 

Roušky-jen řidiči busů, občas personál v hotelu, obchodě, na ulici minimum /1-2 lidi ze sta /

Jedna jednotlivá cesta busem-už  ne "zimních"1,5 EUR, ale 2 EUR-platí od nastoupení 2.hodiny i s přestupy.

Neplatí na  zrychlené spoje tzv. TD (TD2,TD10,TD13.. ) Platí se  3 EUR. .Na tyto spoje neplatí ani týdenní karta za 21EUR.

Restaurace, bary-jak kde. Někde narváno, někde minimum lidí.

 

0 Citovat

CestovatelX napsal(a):

@Michal: s kým jste letěli a kterou trasou? Já tam byl na jaře s FLYR v promo akci, přímý let

My jsme letěli Praha-Krakov s FR, Krakov-Bergen s W6 a Oslo-Praha s DY.

1 Citovat

Zdravím, září říjen SríLanka. Letěli jsme s Emirates přestup Dubai, neočkovaní, ko testu na Ruzyni, v letadlech tam rouška, při příletu v Colombu žádná kontrola, cesta zpět bez testu, roušek i kontrol.

Srí Lanka nádherná, klidná, bez turistů, s dostatkem jídla, nafty, všeho. Celkem cca 3000 km s lokálním průvodcem z Ombra Lanka. 

DOPORUČUJI!!!

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

[citace="CestovatelX"]

@Michal: s kým jste letěli a kterou trasou? Já tam byl na jaře s FLYR v promo akci, přímý let

My jsme letěli Praha-Krakov s FR, Krakov-Bergen s W6 a Oslo-Praha s DY.

[/citace]

Tak ještě tedy upřesnění mé trasy: Praha-Oslo s FS, Bergen-Oslo s FS a Oslo-Praha s FS. Mezi Oslo-Bergen byla v jednom směru Bergensbanen 👍

0 Citovat

Sardinie 18.9-25.9.  Let Praha - Olbia. Počasí super ,jasno 24-29 stupňů, jeden den větrno, vítr kolem 100km/h. jinak cestovaní bez omezení. Na ostrově je méně lidí, některé služby už mají omezenější nabídku. Na přiklad busy, už podél moře nejezdí ve všech intervalech. Půjčení auta na den s pojištěním cca 115 Euro za Fiat 500. Ostrovy La Maddalena jednodenní výlet mohu doporučit. Hezké město je Alghero, určitě stojí na návštěvu.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Memmingen - Dublin letenka za 20 euro Letadlo plne hodina zpozdeni s rouskama Nemci na rozdil od vlaku kde je chteli neotravovali v buse z Mnichova do Memmingenu taky nikdo neblbnul  takze jen ve vlacich jsou magori

Chtel sem se podelit o zkusenost z LHR z min tydne a kdyz jsem scrolloval po strance dolu, nasel sem jeden z poslednich prispevku od Mikire :) Snad je ti tam nahore stejne dobre, jako bylo tady dole.

Kazdopadne po nekolika infarktovych transferech na LHR behem tohohle roku jsem ted pri standardnim transferu 3ka - 5ka zkusil novy system security, ktery vyrazne zrychluje cely proces - vychytavka spociva v tom, ze UZ NEMUSITE NIC VYNDAVAT ZE ZAVAZADEL, vcetne hygieny a elektroniky - proste jen prdnete cabin luggage do traye a jdete - vyrazne to zrychluje cely security process, takze oblibene hlasky typu: "jakmile vidis rodinu s kocarkem, automaticky jdi do vedlejsi fronty" nebo "jakmile vidis pocetnejsi skupinu Indu, automaticky jdi do vedlejsi fronty" pozbyvaji na smyslu, pac to fakt odsypa jedna radost :)

2 Citovat

Pro ty, co využili akci Wizzairu na letenky na Kypr... Včera jsem se vrátila a počasí bylo na leden skvělé a jarní. Přes den si budete jenom ve stínu nasazovat mikinu. Po setmění samozřejmě budete potřebovat koženou bundu. Otužilci se koupali. Jeli jsme kratší termín (noc z úterý na středu až sobota). Kypr nemá mimo větší města a střediska dobrá autobusová spojení, ale zvládli jsme projít Larnaku, Nikósii, Agia Napa a Cape Greco. Za mě nejhezčí zážitek byl právě Cape Greco. Turecká část Nikósie mi přišla zajímavější a je výrazně levnější. Larnaka nabízí hlavně pláž, i když pár památek tu je. Spousta podniků je buď ještě nebo trvale zavřených. Rusy tu díkybohu nahradili Poláci. Na jídlo doporučuju levné a vynz bistro souvlaki.gr, podnik v ulici spojující promenádu a kostel sv. Lazara. Kousek od sv. Lazara a kavárny Lazaris je parkoviště, kde v sobotu místní prodávají ovoce, zeleninu, olivy, olej, sýry za hubičku.

0 Citovat

Aktuální ceník na vánočních trzích ve Vídni - u Belvedere.


dsc04722.jpg

2