Mílionové Alicante (2025)
Alicante minulý týden bylo velmi příjemným zážitkem. Mile mě překvapila krásná vánoční výzdoba i vánoční trhy na mnichovském letišti (levnější jak vídeňské a v lecčems jak Staromák). Španělská gastronomie taky nezklamala.
Letěl jsem tam za míle v Miles&More. Z většiny získané za hodnocení hotelů na holidaycheck. Měsíčně lze získat 1000-2000 mílí a po změně cen awardových letenk na dynamické ceny se dají najít zajímavé sweetpoty za jen několik tisíc mílí (např. PRG-VIE za necelých 1900 mílí). Ale problémem bývají vysoké doplatky, protože si Lufthansa nechá zaplatit veškeré taxy. Zde jsem doplácel kolem 2500 Kč a spotřeboval cca 6000 mil. Ale cíl výletu zněl jasně - vyjet míle na nulu a vyzkoušet nějaký award od LH Group.
To ani nejsou taxy - ty jsou celkem zanedbatelne a zaplatis je u vsech aerolinek.
u lh groupy (a spousty dalsich) jsou to ty zmetkovske palivove priplatky, kdo devalvuje awardy na kratke trasy.
Díky za upřesnění. Máš pravdu - myslel jsem spíš platíte všechno kromě "fare" . Tohle nedělá jen Lufthansa, ale také např. Turkish Airlines, KLM nebo Iberia, s kterými mám osobní zkušenost.
V Hornim Bavorsku i ve Valencijskem autonomnim spolecenstvi ti vyslo opravdu krasne pocasi.
A navsteva malebneho mestecka Freising hned u mnichovskeho letiste byla jiste dobrou volbou. Az tam na jihu zase zaujala ona Villajoyosa, jako by to byla vesnice klenotu. Na pohled urcite.
Vikend to byl rychly, ale na poznavani jiste velmi vyzivny.
Jakub Langer mi připomíná hospodského z Kavárny na Šumavě v Praze, stejný vzhled, stejný styl vyjadřování. 😀