Berlin Calling (po 10 rokoch) /FOTOBLOG/

Založil před 8 hod tonic ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Zdravím vospolok. Kde lepšie osláviť koniec II. svetovej vojny ako na 9. mája v Berlíne. Do tejto metropole som sa vrátil po 10 rokoch, tentokrát v rodinnom formáte vlakmi cez okrajové časti Prahy. Tu sú nejaké tie zápisky a fotečky.

https://tonicove.sk/berlin-calli...-fotoblog/

Naklady

Regiojet BA - Praha - 45 eur (2 dospely dieta)
Rj174 Praha - Usti - Berlin - cca 80 eur
Wizz BER - BTS - 88 eur
Hotel Astra Strasnice - 70 eur 
pivo Berlin - 3-7 eur
kebab - 8-9 eur

prg-ber-163.jpg

3

Jezdíme na letiště BER, ale už si netroufnu nechat auto na ulici, jako dřív...téměř 100% jistota propíchaných gum nebo rozbitých skel. Berlín sešel po rozsáhlé migraci. Docela by mě zajímala taková Rujána, kde jsme s dětma byli před 10 lety v létě.

1 Citovat

no cakal som o dost horsie, ale ten Charlottenburg velka pohoda. Skor mi vadili rozdrapeni Rusaci ako kebabari

1 Citovat

Rujana nemecka klasika. Vsade samy dochodca :)

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Jezdíme na letiště BER, ale už si netroufnu nechat auto na ulici, jako dřív...téměř 100% jistota propíchaných gum nebo rozbitých skel. Berlín sešel po rozsáhlé migraci. Docela by mě zajímala taková Rujána, kde jsme s dětma byli před 10 lety v létě.

Ty promíchaný gumy dělají typicky místní, které sere, že jim tam parkují cizinci, co odlétají z letiště. Nicméně Berlín si to tak sám dělá, když prakticky nevede parkovací zóny a dá se skoro všude parkovat zdarma.

Vykradená auta nebo ukradené kola nebo celá ukradená auta, to se typicky děje na P+R parkovištích na periferii, ale dost často jsou v tom namočení Poláci nebo různý ksindl z Balkánu, čili není to čistě doména migrantů. 

2 Citovat

Mandre napsal(a):

Bezpečnost v Berlíně šla rapidně dolů. Netýká se to jen Berlína, ale i ostatních velkých německých měst.

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Rujana nemecka klasika. Vsade samy dochodca :)

Ze by hadraře nezajimala? To se mi nechce verit….obavala jsem se jestli to v lete spis neni styl Zell am See. Tam v lete cerno, ted jsme tam byli v breznu lyzovat a uplne liduprazdno, asi je to na ne zima.

0 Citovat

Kéž by byly všechny výstupy v BTS bez použití autobusu...

0
7 reakcí