Letenkový koutek

Založil před 2 lety ondrej.eu ve fóru Tipy na levné letenky

Koukám u toho Wizz - oni s tebou vyjebou i u těch slev.

Třeba dnes promují 15% sleva z ceny letenky a oni ti stejně naúčtují plnou cenu. Jak na webu, tak i v aplikaci.

1 Citovat

Píšou, že na vybrané lety, ne?

0 Citovat

Máš tam aktuální ceny v tabulce a ty to u těch zlevněných "vybraných letů" ignoruje.

0 Citovat

Koukal jsem do Fare Finderu předevčírem, kdy byla nějaká sleva a fungovalo to, a pak znova po půlnoci, kdy se Fare Finder držel těch slev, ale už neplatily. Tak mají asi zase něco rozbitého. :) A dnes mi zase ukazoval slevy, ale na několika linkách i platily.

0 Citovat

Po mě chtěli nedávno doplatit asi 16 haléřů, byl vůbec problém to poslat, stejně mi kvůli tomu letenku zrušili a těch 16 haléřů nevrátili. 

7 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Koukám u toho Wizz - oni s tebou vyjebou i u těch slev.

Třeba dnes promují 15% sleva z ceny letenky a oni ti stejně naúčtují plnou cenu. Jak na webu, tak i v aplikaci.

Proč máš stále potřebu to pořád dokola komentovat jak kolovrátek? Já myslím, že všichni už tvůj názor četli několikrát, a já když mám k něčemu odpor, tak se toho držím. Ty jsi s Wizzem už končila minimálně 20x ... v podstatě s nimi končíš každý měsíc, ale stále u nich kupuješ, aby sis mohla na něco nového stěžovat. 

17 Citovat

Tak tohle je u nich novinka. To by normálně asi nikdo vůbec nečekal.

0 Citovat

Někdo holt nechce být varován. 😊

1 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Po mě chtěli nedávno doplatit asi 16 haléřů, byl vůbec problém to poslat, stejně mi kvůli tomu letenku zrušili a těch 16 haléřů nevrátili. 

16 haléřů nevrátili? Tak to chápu, že je s Wizzem definitivní konec. Za to máš skoro šestinu dalšího cestopisu za kačku. :) Kde je ostrá... hořčice?

Každopádně by mě zajímalo, jestli tohle genderfluidní občanstvo myslelx jako vždycky satiricky, nebo tentokrát výjimečně napsalx něco naprosto vážně. U člověka, který už s Wizzem dvacetkrát definitivně skončilx, aby si u něj následně zase koupilx další letenku, mohlx se znovu nasratx a o měsíc později s ním zase definitivně skončitx, už totiž začínám ztrácet přehled, kde končí desetiletý roleplay staré komunistické důchodkyně a kde začíná regulérní stockholmský syndrom. Spor o nevrácených 16 haléřů tomu toxickému vztahu dodává už jen potřebnou emocionální hloubku. Ještě pár rezervací a místo Fare Finderu bude potřeba párový terapeut.

2 Citovat

U Wizz mě vždy překvapí, že na to, jak je to velká aerolinka a kolik přepraví pasažéru, nemají vychytané ty největší banality a zbytečně tak jejich řešením zaměstnají vlastní pasažéry, vlastní infolinku a podporu. Je tam problém s IT a testováním. A trvá to už roky. S tím se třeba u Ryanu vůbec nesetkáš.

Těch 16 haléřů - platila jsem kreditem, co jsem u nich měla a který by jinak expiroval a zbytek doplatila kartou. Po transakci dorazil email, že letenka není plně zaplacená a chtějí ještě doplatit 16 haléřů. Podpora potvrdila, že se jedná o častý problém a že i když je to méně než jeden eurocent, je to potřeba doplatit, jinak letenku zruší. Kartou to zaplatit nešlo, dohledala jsem účet, doplatila a letenku stejně zrušili a 16 haléřů mi nevrátili.

A dnes zase u zlevněných letů chtějí při placení plnou cenu. 

1 Citovat

Ryanair je v tomhle skvělý. Kdo má trojciferné IQ, ten ho miluje. Kdo ne, ten ho nechápe a nadává na něj. :)

Kompenzace a všechno osobně vyřešeno okamžitě běhm pár minut. S Turkishem, lepší společnost, se hádám tři roky. Ze čtyř lidí podáná prvně kompenzace za mě. Uznána a vyplacená. Následně podána i za další tři lidi. Najednou není nárok. A nedomluvíš se. Tři roky se s nima hádám...

Ale snad v každém oboru najdeš firmu, která má procesy skvěle odladěné, a vedle ní firmu naprosto zkostnatělou, neohrabanou a mentálně zaseklou někdy v roce 1995, kdy ještě po Zemi chodili dinosauři a šestnáct haléřů představovalo účetně významnou částku.

Do jedné takové firmy jsem se teď dostal s naivní představou, že ji trochu rozhýbu a přinesu do ní ducha té první varianty. Zatím ale zjišťuju, že některé procesy nejsou neefektivní omylem. Ony jsou neefektivní z tradice a tradice se přece nemění. :)

Je to v letectví, je to v retailu, ve kterém se pohybuji, a je to prakticky všude. Někde prostě zákazník narazí na problém, systém ho vyřeší a jede se dál. Jinde chyba za 16 haléřů zaměstná zákazníka, podporu, bankovní převod a nakonec automat, který stejně zruší letenku. To už není ani lowcost, to je procesní performance art.

Špatný komunistický manažérink se zkrátka najde všude. :)

3 Citovat

Měli by to vyvlastnit a znárodnit.

1 Citovat

Appka Ryanairu mě ještě nedávno delší dobu zásobovala chybou "Oops, error!". Bylo dost těžké v ní už jen najít let, natož ho zaplatit.

1 Citovat

@Michal Jakubik ta je v….za kacku uz neni v kurzu…. To uz je jinej level 2x kupovat stejne letenky do zamori.

0 Citovat
@Michale, od ryanu čekám na kompenzaci už dva roky btw 😁
0 Citovat

A mne zasa nikdy nefunguje ich aplikácia poriadne. Zadám si odlet, destináciu, dátum a nedá sa mi vyhľadať. Až keď to zadám druhý krát mi to ide

0 Citovat

Předpokládal bych tu spíš tipy na zajímavé letenky než nářky na to komu co nefunguje, komu který dopravce co dluží atd...

5 Citovat

Asi tak. 16 halířů vydělá průměrný zaměstnanec za cca 2 vteřiny.

1 Citovat

Pro aerolinku je to evidentně tak vysoká částka, že ti kvůli tomu zruší letenku.

7 Citovat

Saudia má na přelomu března a dubna Manilu z Vídně za cca 14 tis., u některých obskurních OTA i levněji, třeba přes Booking je za 12700. Jde si pohrát i s multicity MNL/KUL/BKK

screenshot-20260816-235501-kayak.jpg

1 Citovat

🇪🇸 Nová linka i dopravce: z Prahy do Santiago de Compostela s Fly2Galicia

Nově vznikající španělská aerolinka Fly2Galicia plánuje od prosince 2026 spojit Prahu se Santiagem de Compostela . Dopravce chce zahájit provoz 1. prosince a Praha se objevila mezi jeho prvními plánovanými destinacemi. Provoz mají zajišťovat letouny Airbus A320 pronajaté formou ACMI . Konkrétní letový řád zatím zveřejněn nebyl, podle rozsahu plánované sítě lze očekávat spíše jednu až dvě rotace týdně.

✈️ Aerolinka: Fly2Galicia
🛫 Odlet: 🇨🇿 Praha (PRG)
🛬 Přílet: 🇪🇸 Santiago de Compostela (SCQ)

🗓️ Plánované zahájení: prosinec 2026
🛩️ Letadlo: Airbus A320

ℹ️ Santiago de Compostela je hlavním městem Galicie a cílem slavné Svatojakubské poutní cesty. Historické centrum s monumentální katedrálou patří k nejvýznamnějším památkovým celkům Španělska. Nové spojení by zároveň usnadnilo cestování po celém severozápadě země – k atlantickému pobřeží Galicie, do měst A Coruña a Vigo nebo za dramatickou krajinou mysu Finisterre.

15 Citovat
Vynikající zpráva a destinace 😍
0 Citovat

PRG-TIA a SOF i na víkend v zimním řádu od 1010 Kč. Sofie je i na červen a červenec (už ne na víkend) o 50 kaček dráž. OTP v listopadu a květnu od 1010. Wizz.

0 Citovat

V souvislosti s promo tarify u SV bych dal do pléna i letenky např. do indické Kéraly (Kóčin) za 9 tis., kam se běžně moc levně nedá dostat, leda s nízkonáklodovkou Air Arabia

https://www.skyscanner.cz/doprav...bled=false

vie-cok.jpg

1 Citovat

Bombaj za hubičku 7500 Kč

https://www.skyscanner.cz/doprav...07/261114/

2