Letenkový koutek
Koukám u toho Wizz - oni s tebou vyjebou i u těch slev.
Třeba dnes promují 15% sleva z ceny letenky a oni ti stejně naúčtují plnou cenu. Jak na webu, tak i v aplikaci.
Koukal jsem do Fare Finderu předevčírem, kdy byla nějaká sleva a fungovalo to, a pak znova po půlnoci, kdy se Fare Finder držel těch slev, ale už neplatily. Tak mají asi zase něco rozbitého. :) A dnes mi zase ukazoval slevy, ale na několika linkách i platily.
Po mě chtěli nedávno doplatit asi 16 haléřů, byl vůbec problém to poslat, stejně mi kvůli tomu letenku zrušili a těch 16 haléřů nevrátili.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Koukám u toho Wizz - oni s tebou vyjebou i u těch slev.
Třeba dnes promují 15% sleva z ceny letenky a oni ti stejně naúčtují plnou cenu. Jak na webu, tak i v aplikaci.
Proč máš stále potřebu to pořád dokola komentovat jak kolovrátek? Já myslím, že všichni už tvůj názor četli několikrát, a já když mám k něčemu odpor, tak se toho držím. Ty jsi s Wizzem už končila minimálně 20x ... v podstatě s nimi končíš každý měsíc, ale stále u nich kupuješ, aby sis mohla na něco nového stěžovat.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Po mě chtěli nedávno doplatit asi 16 haléřů, byl vůbec problém to poslat, stejně mi kvůli tomu letenku zrušili a těch 16 haléřů nevrátili.
16 haléřů nevrátili? Tak to chápu, že je s Wizzem definitivní konec. Za to máš skoro šestinu dalšího cestopisu za kačku. :) Kde je ostrá... hořčice?
Každopádně by mě zajímalo, jestli tohle genderfluidní občanstvo myslelx jako vždycky satiricky, nebo tentokrát výjimečně napsalx něco naprosto vážně. U člověka, který už s Wizzem dvacetkrát definitivně skončilx, aby si u něj následně zase koupilx další letenku, mohlx se znovu nasratx a o měsíc později s ním zase definitivně skončitx, už totiž začínám ztrácet přehled, kde končí desetiletý roleplay staré komunistické důchodkyně a kde začíná regulérní stockholmský syndrom. Spor o nevrácených 16 haléřů tomu toxickému vztahu dodává už jen potřebnou emocionální hloubku. Ještě pár rezervací a místo Fare Finderu bude potřeba párový terapeut.
U Wizz mě vždy překvapí, že na to, jak je to velká aerolinka a kolik přepraví pasažéru, nemají vychytané ty největší banality a zbytečně tak jejich řešením zaměstnají vlastní pasažéry, vlastní infolinku a podporu. Je tam problém s IT a testováním. A trvá to už roky. S tím se třeba u Ryanu vůbec nesetkáš.
Těch 16 haléřů - platila jsem kreditem, co jsem u nich měla a který by jinak expiroval a zbytek doplatila kartou. Po transakci dorazil email, že letenka není plně zaplacená a chtějí ještě doplatit 16 haléřů. Podpora potvrdila, že se jedná o častý problém a že i když je to méně než jeden eurocent, je to potřeba doplatit, jinak letenku zruší. Kartou to zaplatit nešlo, dohledala jsem účet, doplatila a letenku stejně zrušili a 16 haléřů mi nevrátili.
A dnes zase u zlevněných letů chtějí při placení plnou cenu.
Ryanair je v tomhle skvělý. Kdo má trojciferné IQ, ten ho miluje. Kdo ne, ten ho nechápe a nadává na něj. :)
Kompenzace a všechno osobně vyřešeno okamžitě běhm pár minut. S Turkishem, lepší společnost, se hádám tři roky. Ze čtyř lidí podáná prvně kompenzace za mě. Uznána a vyplacená. Následně podána i za další tři lidi. Najednou není nárok. A nedomluvíš se. Tři roky se s nima hádám...
Ale snad v každém oboru najdeš firmu, která má procesy skvěle odladěné, a vedle ní firmu naprosto zkostnatělou, neohrabanou a mentálně zaseklou někdy v roce 1995, kdy ještě po Zemi chodili dinosauři a šestnáct haléřů představovalo účetně významnou částku.
Do jedné takové firmy jsem se teď dostal s naivní představou, že ji trochu rozhýbu a přinesu do ní ducha té první varianty. Zatím ale zjišťuju, že některé procesy nejsou neefektivní omylem. Ony jsou neefektivní z tradice a tradice se přece nemění. :)
Je to v letectví, je to v retailu, ve kterém se pohybuji, a je to prakticky všude. Někde prostě zákazník narazí na problém, systém ho vyřeší a jede se dál. Jinde chyba za 16 haléřů zaměstná zákazníka, podporu, bankovní převod a nakonec automat, který stejně zruší letenku. To už není ani lowcost, to je procesní performance art.
Špatný komunistický manažérink se zkrátka najde všude. :)
Appka Ryanairu mě ještě nedávno delší dobu zásobovala chybou "Oops, error!". Bylo dost těžké v ní už jen najít let, natož ho zaplatit.
@Michal Jakubik ta je v….za kacku uz neni v kurzu…. To uz je jinej level 2x kupovat stejne letenky do zamori.
A mne zasa nikdy nefunguje ich aplikácia poriadne. Zadám si odlet, destináciu, dátum a nedá sa mi vyhľadať. Až keď to zadám druhý krát mi to ide
Předpokládal bych tu spíš tipy na zajímavé letenky než nářky na to komu co nefunguje, komu který dopravce co dluží atd...
Saudia má na přelomu března a dubna Manilu z Vídně za cca 14 tis., u některých obskurních OTA i levněji, třeba přes Booking je za 12700. Jde si pohrát i s multicity MNL/KUL/BKK
🇪🇸 Nová linka i dopravce: z Prahy do Santiago de Compostela s Fly2Galicia
Nově vznikající španělská aerolinka Fly2Galicia plánuje od prosince 2026 spojit Prahu se Santiagem de Compostela . Dopravce chce zahájit provoz 1. prosince a Praha se objevila mezi jeho prvními plánovanými destinacemi. Provoz mají zajišťovat letouny Airbus A320 pronajaté formou ACMI . Konkrétní letový řád zatím zveřejněn nebyl, podle rozsahu plánované sítě lze očekávat spíše jednu až dvě rotace týdně.
✈️ Aerolinka: Fly2Galicia
🛫 Odlet: 🇨🇿 Praha (PRG)
🛬 Přílet: 🇪🇸 Santiago de Compostela (SCQ)
🗓️ Plánované zahájení: prosinec 2026
🛩️ Letadlo: Airbus A320
ℹ️ Santiago de Compostela je hlavním městem Galicie a cílem slavné Svatojakubské poutní cesty. Historické centrum s monumentální katedrálou patří k nejvýznamnějším památkovým celkům Španělska. Nové spojení by zároveň usnadnilo cestování po celém severozápadě země – k atlantickému pobřeží Galicie, do měst A Coruña a Vigo nebo za dramatickou krajinou mysu Finisterre.
PRG-TIA a SOF i na víkend v zimním řádu od 1010 Kč. Sofie je i na červen a červenec (už ne na víkend) o 50 kaček dráž. OTP v listopadu a květnu od 1010. Wizz.
V souvislosti s promo tarify u SV bych dal do pléna i letenky např. do indické Kéraly (Kóčin) za 9 tis., kam se běžně moc levně nedá dostat, leda s nízkonáklodovkou Air Arabia