Letenkový koutek
Deivoos napsal(a):Špatný nákup by to ale být nemusel. V rychlosti jsem si všiml, že i k nejlevnějšímu tarifu nabízí rebooking zdarma až do 31.3.2027. Tzn. koupit to na teď a posunout si odlet o rok by nemuselo být až tak k zahození...
Myslel jsi toto?😁
Myslel jsem, to co se ukazuje u tarifu basic.
Což teď koukám, že je zajimavé, že u basic se ukazuje něco jiného. Tam žádné poplatky zmíněné nejsou. U tarifu value jsou. Ale v podmínkám jsem nezkoumal, jak se to má ve skutečnosti.
takže z toho vyplývá...změna zdarma (bez poplatku), ale rozdíl ceny doplatíš pochopitelně...
Tak s běžnými letenkami nemůžeš zpravidla hýbat vůbec.
Tady spíš může nastat problém s tím, že bude měnit nebo rušit lety aerolinka a ty můžeš po cestě uvíznout.
S těmi drony za zády je to dneska trefné i v jiném smyslu. :)
Spousta lidí si tyhle akční letenky na Sicílii (CTA) nebo do Emirátů kupuje s tím, že tam konečně pořádně provětrají drona, ale pak narazí na realitu legislativy 2026. Třeba v Itálii jsou ty zóny a registrace na D-Flightu takový labyrint, že bez přípravy člověk riskuje pokutu dražší než ta letenka.
Sám jsem do toho letos zahučel a výsledkem je 70stránková praktická kuchařka pro Itálii (v EN/IT/DE) a podobné manuály pro Rakousko a Německo (cca 50 stran). Jsou tam i vzory hlášení, co se posílají úřadům, aby vás nechali v klidu létat.
Kdyby někdo z lovců letenek plánoval v cíli i točit, mrkněte na https://www.fpvvideo.cz/pro-piloty/ . Ať ty ušetřené peníze za letenku nenecháte v Itálii na pokutách.
2.5.2026 se dá udělat hezká jednodenní otočka s Ryanair PRG-BUD-PRG
Ráno v 8.35h v BUD
Večer v 19.00h odlet z BUD
Cena 1.346Kč
Třeba se někomu bude hodit:
EasyJet do Neapole
PRG-NAP-PRG
termíny pá-ne 01 a 03/2027
Cena u U2 od 1.437Kč
Varianta s odpoledním odletem z NAP např. 1.757Kč (11.-15.3.2027)
Adventní víkend v Benátkách
PRG-TSF-PRG
11.-13. prosince 2026 s Ryanair
Cena u FR: 1.928Kč
Ženeva 25.-27. září
PRG-GVA-PRG
Tip: pak přímý bus z letiště do Chamonix Mont-Blanc
Cena u U2: 1.838Kč
Tohle je spíš pro nadšence , ale 3. dubna bude mít platný promo kód TGIF indonéská aerolinka Garuda Indonesia . Kód bude platný na mezinárodní i vnitrostátní lety na 1500000 IDR. V Evropě obsluhují jedinou destinaci a to Amsterdam jejich 777. Pokud je to stále aktuální, tka by to měla být jediná destinace, kam Garuda posílá 777 v konfiguraci s první třídou. Takže super příležitost se touto docela raritou proletět. V kombinaci s akčními letenkami, které jsou k dostání teď:
✈️ Aerolinka: Garuda Indoesia
🛫 Odlet: 🇳🇱 Amsterdam (AMS)
🛬 Přílet: 🇮🇩 Surabaja (SUB)
🗓️ Termíny: od 3. dubna do 31. prosince 2026
💰 Cena: 580,12 EUR (s promo kódem cca 510 EUR )
🇳🇴 Špicberky z Prahy se Scandinavian Airlines
✈️ Aerolinka: Scandinavian Airlines
🛫 Odlet: 🇨🇿 Praha (PRG)
🛬 Přílet: 🇳🇴 Longyearbyen (LYR)
🗓️ Termíny : květen / srpen - říjen 2026
🧳 Zavazadla:
- příruční
💰 Cena: 276,90 EUR (z Prahy 2 přestupy, z Berlína Mnichova 1 přestup za obdobou cenu)
romancient napsal(a):Škoda, že se to smazalo. Hodně lidi souhlasilo
Myslím, že počet lajků u tvého a smazaného příspěvku vs. brumákova mluví za vše. Ano, hraní si na lajky je samozřejmě dětinský, ale je díky tomu očividné, čí příspěvky tady mlčící většina chce číst. Díky Michalovi a CestovateliX a každému, kdo sem hází tipy na letenky.
CestovatelX napsal hezky a stručně to, co si o Brumákovi myslí nejeden člověk tady. Poslal ho do patřičných míst.
🇲🇽 Česko po 20 letech na mistrovství světa ve fotbale 🇨🇿
✈️ Aerolinka: Turkish Airlines
🛫 Odlet: 🇦🇹 Vídeň (VIE)
🛬 Přílet: 🇲🇽 Mexico City (MEX)
🗓️ Termíny : +- 8. - 25 června
🧳 Zavazadla:
- 4kg příruční
- 8kg kabinové
- 2 × 23kg odbavené
💰 Cena: 733 EUR
Zápas proti 🇰🇷 Jižní Koreji je v Zapopanu , letiště Guadalajara , letenky s Viva od 53 EUR s odbaveným zavazadlem.
Druhý zápas v Atlantě proti nejslabší 🇿🇦 Jihoafrické republice je trochu problém. Tam je doprava otázkou cca 15k .
Třetí zápas proti 🇲🇽 Mexiku je na legendárním Estadio Azteca v Mexico City . Z Guadalajary 53 EUR, nebo z Atlanty cca 7,5k. Což je ale bohužel standardní cena.
Ideální příležitost navštívit překrásné Mexiko, osobně jsem jak Mexico City, tak Zapopan navšívil. TOP, a spojit to s jedinečnou událostí.
Poslední vlna lístků jde do prodeje zítra: https://fifa-fwc26-us.tickets.fifa.com/
Problém je, že o Brumovi si nikdo nemyslel nic jiného, ani když byl na AL :) Každé fórum má svého trolla. Trochu mi tu chybí Padrino.
Tihle lidé mě na čas přijmuli sem vůbec nechodit, smazat si navštívené země v přehledu o mě ... a vymazat si svůj jediný cestopis z Basileje. Ze vzteku. Kdyby šlo se "odregistrovat" z CL, tenkráte bych to udělal. Ale systém to neumožňuje.
Nejsem cestovatel profík, ani letenkář profík. Snad nespamuju, jsem jenom cestovatel amatér.
Ale pár "diskutérů" dokáže znechutit vůbec tady na CL existovat. Napadají mě z fleku hned 3 nicky.
CestovatelX: máš pravdu, ale když si to moc bereš, je to tvoje volba. 😉 Navíc niemandos už sem skoro úplně vůbec ani trochu nechodí a floodland má občas i nějakou světlou chvilku. Dobrovolně zde usazený brumák nebude nedobrovolně vymístěn, dokud budou admini považovat jeho přítomnost za užitečnou.
David: mraky Padrinových alter eg ti nestačí? 🤣
Padrino tu je stále a jeho příspěvky mě vždycky pobaví. Hlavně mařka z východu má dobrý hlášky :o)