Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Je tam jediné omezení a to 10 recenzí z kalendářní měsíc. Minulý rok jsem nabral cca 8000tis mil :D (začínal jsem a dával jsem i 1,5 roku staré)

0 Citovat

Mně to funguje a děkuji za doporučení Holiday Check. Je pravda, že míle za letenku jsou někdy  směšné a tímhle se dá nasbírat daleko “rychleji”. Momentálně je přes booking.com 3 míle za 1 €, to sice není těch 10 mil jako v létě, ale pořád lepší jak drátem do oka. 

0 Citovat

Booking, resp. Agodu používám pro sbírání Avios přes Aer Lingus (stále 6, resp. 10 Avios za 1 €), funguje přes cookies, zachování slev Genius 3, téměř bez rizika expirace. Míle MM sbírám hlavně nepřímo přes payback.de při nákupech v sámoškách v Žitavě (bydlím na hranicích), výhoda 2x delší doba expirace mílí.

0 Citovat

Nějaká nová Miles & More kreditka v nedohlednu? Má někdo nějaký další tip? Bohužel nákupy v Německu jsou pro mě z ruky…

0 Citovat

Martin W. napsal(a):

Booking, resp. Agodu používám pro sbírání Avios přes Aer Lingus (stále 6, resp. 10 Avios za 1 €), funguje přes cookies, zachování slev Genius 3, téměř bez rizika expirace. Míle MM sbírám hlavně nepřímo přes payback.de při nákupech v sámoškách v Žitavě (bydlím na hranicích), výhoda 2x delší doba expirace mílí.

Díky za tip. Sbíral jsem to přes BA, ale jakmile přepni na Irsko, hned je to 6 avios za euro a ne libru 😁

0 Citovat

a ještě lepší je kombinace Agoda/Aer Lingus, 10 avios za euro, databáze booking a agoda většinou identická, někdy drobný rozdíl v ceně

0 Citovat

Ezeiza napsal(a):

Nějaká nová Miles & More kreditka v nedohlednu? Má někdo nějaký další tip? Bohužel nákupy v Německu jsou pro mě z ruky…

Bohužel asi žádná kreditka sbírající míle není pro nás dostupná, vyžadují minimálně trvalé bydliště v Německu nebo Rakousku. Míle se dají u nás nepřímo sbírat přes Revolut, můžeš získat revpointy, ty pak směnit 1:1 za míle některých FFP (např. Miles+Bonus ze Staraliance, ale MM mezi nimi). Ty zmiňované punkty payback lze směnit naopak jen za míle MM, kromě fyzických nákupů i online, prakticky využitelný je zejména amazon. Payback funguje i v Rakousku a Polsku s možností převodu na míle Miles and More. U nás payback funguje jen ve věrnostním programu DM, ale na míle se transformovat nedá (jen jako sleva v drogerii), experimentálně zjištěno. 

0 Citovat

Ezeiza napsal(a):

https://meilenoptimieren.com/deu...eantragen/

Jak rakouský občan získá německou kreditku. Mezi Rakušany a Čechy by vzhledem k německé kreditce neměl být rozdíl.

0 Citovat

Revolut se dá používat na sbírání milí Miles & More. Nic jinyho v ČR pravděpodobně nefunguje.

0 Citovat

Nie, nedá. Iné mílové programy tam sú, ale M&M nie. Body sa akurát dajú najnovšie vymeniť za voucher u LHG.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Je tam jediné omezení a to 10 recenzí z kalendářní měsíc. Minulý rok jsem nabral cca 8000tis mil :D (začínal jsem a dával jsem i 1,5 roku staré)

ještě jednou díky za doporučení a vysvětlení. Funguje to perfektně a budím tam i rok a půl staré rezervace. 

1 Citovat

Martin W. napsal(a):

[citace="Ezeiza"]

https://meilenoptimieren.com/deu...eantragen/

Jak rakouský občan získá německou kreditku. Mezi Rakušany a Čechy by vzhledem k německé kreditce neměl být rozdíl.

[/citace]

Zkouššel to někdo? 

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Za mě super. Musí se to umět používat. Je to zadarmo a dají se tam získat super ceny. Zabere to minimum času. Aktuálně je tam třeba za 7 kartiček letadel poukaz na vstup do Lufthansa Lounge.FTL status tam není nedosažitelný a dat do kupy chybějící kvalifikační body se může také hodit. 

Souhlas - ja to teď využil, chybělo mně 20 points do získání voucher na upgrade do “vyšší třídy”. Tak jsem to rychle poskládal z karet a během 2 dní to bylo hotové. 

1 Citovat

Holidaycheck na mile funguje, teda prijde mi, ze ta hodnoceni daji dost praci, ale proste neco tomu clovek musi dat. Ale asi je tam trochu vic informaci k vyplneni, nez bylo driv. 

1 Citovat

A občas chtějí potvrzení o absolvování pobytu...

0 Citovat

tak bohužel od ledna 2026 končí spolupráce HolidayCheck a Miles & More, míle budou připisovány za recenze do 31.12. Právě mě přišel email.

1 Citovat

Je to tak. K 31.12. končí. Je to škoda, nemáme tu skoro nic. Hodila by se ta Shellka 1:1 jako maji v D. Škoda, že tu není ten LOT, možna by pak byla i kreditka :-D, takhle mám většinu mil pře Booking (když jsou akce)

0 Citovat

HolidayCheck je škoda. Rychle jsem přelétl to oznámení a je tam věta…“A retroactive credit of miles for reviews submitted on time will also be possible until June 30, 2026”. Že bych tam ještě teď všechny staré rezervace(cca 30), jak jsem měl v plánu a dostal za to míle? Ale nejsem si jistý, že to uznají…

0 Citovat

Určitě to půjde. Max 10 za měsíc a jde to tuším 1,5 roku zpět.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Je to tak. K 31.12. končí. Je to škoda, nemáme tu skoro nic. Hodila by se ta Shellka 1:1 jako maji v D. Škoda, že tu není ten LOT, možna by pak byla i kreditka :-D, takhle mám většinu mil pře Booking (když jsou akce)

k té německé shellce (německý Shell Clubsmart): nezkoušel někdo, jestli funguje jen v Německu? Nepůjde sbírat body do německého programu (s možností následné výměny na MM) při tankování v CZ?

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Určitě to půjde. Max 10 za měsíc a jde to tuším 1,5 roku zpět.

i když tam dám všech těch 30 review v prosinci za jeden měsíc a propíše se to následující tři měsíce?

0 Citovat

Martin W. napsal(a):

[citace="Barney Flyer"]

k té německé shellce (německý Shell Clubsmart): nezkoušel někdo, jestli funguje jen v Německu? Nepůjde sbírat body do německého programu (s možností následné výměny na MM) při tankování v CZ?

[/citace]

CZ a DE Shell Clubsmart není propojen

1 Citovat

Ano, nelze na německý účet sbírat body v ČR. Ne, budeš muset udělat 10 v prosinci, 10 v lednu a 10 v únoru. Zpětně by to mělo jít takhle klidně do toho června.

0 Citovat

Já si nechávám posílat víno. Vždycky mají v nabídce pár vín, kde je 250 mil za láhev. Krabice s 12 láhvemi (cca 100 euro) dá 3000 mílí. Akorát je potřeba mít nějakého přeposílatele s německou adresou.

https://www.vicampo.de/miles-and...e-cat-c871

0 Citovat

Martin W. napsal(a):

I kdyby, davalo by smysl tankovat kvuli milim u Shell pri jejich cenach PHM?

0