Annual pass do národních parků USA
Lukas888: oni s tim diskriminacnim nastavenim pro cizince v tom USA nejsou sami..Jeste nedavno jsem si myslel, ze v EU se tyhle praktiky provozovat nesmi
Tak je tady možná řešení, jak si užít USA ještě za starých podmínek - kdo máte ESTU za původní cenu, roční vstup do národních parků ještě platný, možná jde i koupit online do konce roku za 80 USD (třeba i pro druhou osobu, aby se vyhnula té nejistotě, jak se bude přistupovat k tomu příplatku 100 USD pro ty, kdo nemají roční vstupenku) - to by vlastně na 2026 mohlo trochu návštěvnost zachránit. I já přemýšlím, jestli to ještě nevyužít, protože vše platné mám z letoška. Samozřejmě platit letenku, ubytování, auto a další náklady kvůli úspoře pár set dolarů není úplně logické, nejlevnější je tam nejet vůbec :-) Ale parky na západě jsem měl v plánu na 27/28, tak vlastně proč je nedat už 2026....(i s někým z rodiny, kdo tam ještě nebyl) některé z nich asi počtvrté/popáté, ale pořád to stojí za to. Ceny hotelů a aut možná ještě kvůli tomuhle klesnou.