MyTrip.com nějaké zkušenosti?
tak mam zrusenou tu linku, na infolince rikaji ze nemaji jine moznosti presmerovani ze vrati penize. Mam se s nima hadat kdyz mam mesic do odletu a riskovat ze uz tak drahe nove letenky jeste zdrazi?
Hainan airlines zruseny segment Shenzhen do Osaky a zpet.
diky Jirka
Zkus si vyhledat nějaké alternativy s tou aerolinkou a pak jim to navrhnout. Taky v okolní dny, pokud to není nepřekonatelný problém.
BTW psát to tu na víc míst není dobrý nápad.
zas bych si od toho moc nesliboval.
pokud aerolinka prodejci nedala moznosti presmerovani, tak jakekoli presmerovani bude prodejce platit ze sveho (kupovat to jako novou letenku). do toho se, pokud budou aktualni ceny vyssi, nez v dobe nakupu, zadny prodejce nepohrne.
zkusils přímo u dopravce obvyklé "OTA nekomunikuje, obracím se tedy na vás", případně připomenout the "duty of care" dle EU 261?
Každopádně nepotvrzovat refund, jestli nechceš platit víc za novou letenku. Můžeš to prostě nechat na nich, jak to vyřeší (tj. v extrémním případě jet na letiště, a tam už tě přesměrovat musí).
U MyTripu bych i čekal, že když si člověk nepřiplatí za jejich služby, tak se jim nebude chtít to řešit, obzvlášť s problémovými Číňany. Třeba by je samostatné zjištění náhradních letů s Hainan přimělo to aspoň zkusit.
MyTrip sídlí ve Švédsku, tak by na něj páky být měly. Na druhou stranu by mělo jít Číňany hecnout, že kvůli MyTripu ztrácí tvář a jestli to nemůžete spolu řešit napřímo
To jsem taky nepochopil. Zkusil bych udělat část práce za ně a najít si nějakou náhradu a tu po nich žádat zařídit u dopravce. Vypadá to, že možnosti jsou...
Mám zkušenost pár let zpátky, let do SIN, tehdy ho zrušila China Southern, totální nezájem z obou stran, alternativy jsem našel a poslal, nezajímalo je to vůbec, výmluvy na OTA a opačně. Nakonec jsem byl rád, že vrátili prachy a podařilo se koupit alternativu s LH.
Našel jsem nějaké alternativy, prý je jediná možnost vrátit peníze.. jak na live chatu, tak přímo když jsem volal do Číny, tak do Anglie na OTA, takže jsem si nechal vrátit peníze, nemohu moc čekat, protože prioritou je se tam dostat:)jede nás celkem hodně plus 4 děti tak chci mít hlavně jistotu..každopádně zkušenost pro příště nejít úplně po ceně a vyhnout se Cinanum:)
děkuji Vám pánové za reakce:)
Docela špatná zkušenost. Koupil jsem přes ně letenky, přišlo mi ne email potvrzení, že jsem zaplatil, ale v rozsypaném formátu. Následně mi již nejde přihlásit se do "moje rezervace", vyplním co je potřeba (ověřovací email) a přijde mi opět rozsypaný email, kde to háže hlášku, že
Sorry, you have been blocked You are unable to access w3.org