ETA UK
Zdravím,
v prosinci jsme si pořídili ETA registraci do Velké Británie a následně si koupili letenky na březen. Teď jsme prováděli online checkin u EasyJet a píše se tam:
"Pro cestu do Spojeného království může být nyní vyžadován přibližný čas příjezdu (ETA). Vzhledem ke změně předpisů můžete nyní pro cestu do Spojeného království potřebovat přibližný čas příjezdu (ETA). Tento proces musíte dokončit sami online. Pokud jste tak již neučinili, navštivte prosím webové stránky vlády Spojeného království, kde tento proces dokončíte a před cestou se ujistíte, že máte správné dokumenty. Pokud dorazíte na letiště bez správných dokladů, je možné, že nebudete moci odletět. Další informace najdete na stránce nápovědy a v častých dotazech."
Nevíte, co to znamená? Že letecká společnost předá údaj o příletu úřadům? Nebo mám někde něco doplnit? (ale jednou schválená ETA se doplnit nedá a platí)
Díky ;)
Lost in translation :)
V podstatě píšou, že můžete potřebovat ETU. Jelikož ji už máte, není potřeba nic řešit.
Budu potřebovat ETA při mezipřistání na London Gatwick Airport s vlastním garantovaným transferem bez odbavení zavazadel? Přiletím letem U28520 z Funchal a budu pokračovat letem U28783 do Prahy.
Podrobnosti o letu:
Vlastní transfer při mezipřistání
Garance při vlastním transferu - váš přestup je chráněný
🤔
no tyhle letenky prodával i Ryanair co se pamatuju, i z Prahy, myslím Porto přes něco.
A mám pocit, jestli tu službu nenabízí i Easyjet. Takže to nemusí být nutně jen přes nějakého přeprodejce. Teda u Easyjetu jde dokoupit ochrana, pak se chovají jako normální aerolinka včetně placeného ubytování.
Tuhle hlášku jsem viděl tuším i na Gotogate.
Jinak je super ptát se tu na víc místech, vůbec to tu neplevelí diskuze... 😊
airside transit oficiálně ETA nepotřebuje, ale:
1. Gatwick má dva terminály
2. pokud ti to nedá elektronickej boarding pass, potom hodně štěstí při vysvětlování situace u check-inu (check-in staff a jeho chápání informací bývá dost odlišné od standardních homo sapiens)
...naštěstí ETA prý většinou chodí obratem, kdyby šlo do tuhého
zachama2 napsal(a):Co je vlastní garantovaný přestup? Slyším prvně.
Ale ano, budete potřebovat ETA.
Easyjet prodava letenky s garantovanym prestupem (svoje letenky)….je to o neco drazsi nez 2 samostatne, ale v pripade nestihnuti, zruseni daji nahradni spoj zdarma.
easyjet nic takoveho neprodava. easyjet to prodava s “pojistkou” prestupu, ktera ma tolik vyluk, ze to vyjde nastejno, jako dva lety samostatne.
jen to stoji vic.
nucene premisteny brumak napsal(a):airside transit oficiálně ETA nepotřebuje, ale:
1. Gatwick má dva terminály
2. pokud ti to nedá elektronickej boarding pass, potom hodně štěstí při vysvětlování situace u check-inu (check-in staff a jeho chápání informací bývá dost odlišné od standardních homo sapiens)
...naštěstí ETA prý většinou chodí obratem, kdyby šlo do tuhého
Timatic vyloženě konkretizuje, kde je výjimka z ETA při airside tranzitu. A to jsou pouze dvě letiště - LHR a MAN. Nic o Gatwicku tam není, takže i když by se člověku povedlo být pouze v airside, stále po něm bude vyžadována ETA v místě odletu.
Easyjet sice může prodávat jakousi garanci přestupu, nicméně velmi pravděpodobně to pořád budou dvě letenky.
Jak se prokazuje ETA při odletu? Letěl jsem v lednu a nikdo nic nechtěl...jen přemýšlím, jestli bych vůbec našel ten potvrzovací mail...
Martin Vícha napsal(a):Jak se prokazuje ETA při odletu? Letěl jsem v lednu a nikdo nic nechtěl...jen přemýšlím, jestli bych vůbec našel ten potvrzovací mail...
nekdy od unora se u aerolinek eta svazuje s rezervaci