VIP salónky díky kreditkám
Vyskočila na mě reklama na mkreditku travel od Mbank.
- Držitelé mKreditky Travel mohou využít 4 bezplatné vstupy ročně do letištních salonků v Praze, Bratislavě a ve Vídni i pro svoje hosty . Celá čtyřčlenná rodina tak může v létě při cestě na dovolenou využít služby letištního salonku zcela zdarma.
Od mBank je také i mkonto business. Dává to samé a vedení zdarma.
s tou kreditkou je potřeba zaplatit minimálně 5 tisíc pro vedeni zdarma.
tak já kreditky točím měsíčně do nuly, u mě je ta hranice směšná :) Ale jen jsem to sem hodil jako alternativu, mě stačí zatím RB zlaté karty.
Aluška napsal(a):Škoda, že je to jen na T1 🙄
Na T2 je Erste Premier Lounge (primárně Visa karty). Logicky nebude poskytovat služby držitelům od konkurenční sítě.
Krabi KBV The Pearl Exclusive Lounge - přístupný z International terminálu, takže pro většinu zde cestujících nedostupný. Vstup na LK, PP, Dragon atd. Před letem EY se zaplnil tak na 80 % kapacity. Nabídka za mě žalostná - asi 4 druhy curry a podobných jídel v mističkách, jinak už jen trochu studeného jídla. Nápoje kafe, čaj, nealko a 2 druhy plechovkového piva. Sprcha není. Za mě pokud nemáte vysloveně přebytečné vstupy, nestojí návštěva za to.
Díky za info i když nepotěšilo, mám v KBV přestup 3,5 hodiny na cestě do BKK z AUH takže tam asi budu muset zalézt. Stejně mám ještě dvě karty nepoužitý takže do konce roku nemusím šetřit.
V kolik si tam byl? Já tam budu nějak dopoledne.
Byli jsme tam od 18 asi 2 hodiny. Na zacatku tam bylo asi 5 lidi, postupne pribyvali, jak se blizil odlet do AUH. Jinak ale zelene i penang kari bylo dobre, vyslovene nedoporucuje tom yam, horsi jsem v Thajsku nejedl. Prikladam par fotek.
nevim proc nejde citovat posledni prispevek z prepdosledni strany diskuze.. ad.
"Za mě se Erste už úplně bez investování nyní nevyplatí. Je nutné na úctě mít 250k a úrok je tam fakt nízký. Tak že v porovnání s tím, že by peníze byly na jiném úctě, se stále prodělává cca 300 Kč měsíčně."
U Erste je fajn i cestovni pojisteni s vysokymi limity, vcetne rizikovych sportu, skod na pujcene lodi (pomerne nizky limit, spis na spoluucast),.. A pak autoasistence - to jsem letos uz vyuzil 3x, 2x odtah a 1x jsem potreboval vymenit autobaterii.
Dík, to zas tak špatně nevypadá. Teda já přemýšlím jestli se tam dostanu když budu mít přílet mezinárodní ale odlet domestik.
Podle google má terminály 1 a 2 a LK tvrdí, že salónek je v T3 tak kdo se v tom má vyznat :) Snídaně by bodla.
Barney Flyer napsal(a):MC T1 Praha: o víkendu poloprázdný, robot sváží nádobí, nabídka k snídani stále stejná. Už by někoho mohla napadnout ta anglická slanina, když tam jsou párky a fazole.
Tak slanina pořád není. Jinak snídaně dostačující. Potěšila tarhoňa a kuskus.
V 7 ráno bylo sotva 10 osob, pak se to nějak nahrnulo ale nic extrémního. O víkendu je to poklidněji.
a pojde to este dalej, zdroj csob.sk
Od 1. januára 2026 dôjde zo strany Mastercard k ukončeniu poskytovania zvýhodnených vstupov do letiskového salónika v Bratislave. Od 1. júla 2026 sa rovnaká zmena dotkne aj salónikov v Prahe a Viedni. Táto úprava je výsledkom zmien v benefitoch Mastercard a netýka sa rozhodnutia ČSOB
a to si nekdo myslel, ze to bude zadaco na veky? :)
travelinfluenceri ted nebudou mit co zrat - uz nebudou moct delat content o “chces vedet, jak do salonku zadaco? napis do komentaru “salonek”.
Mıchal napsal(a):Plaza Premium Bosphorus Lounge (SAW)
Návštěva večer. Celkem plno. K dispozici teplé jídlo - kuřecí kari s houbami, těstovinový salát, čočka, kuskus. Baklava. Nealko z postmixu. Kávovar. Nějaké víno v ledničce. Jeden druh džusu chutnající jako Tang. Placený bar. Výhled na plochu. Minimálně ústně striktně vyžadující pobyt do 2 hodin a napsaný čas na boarding pass, který mimochodem byl 5 minut před odletem mého letu.Jinak samotné letiště Sabiha Gokcen je totální přeplněný mordor smrdící cigárami ze všudpřítomných kuřáckých teras (sice píšou terasa, ale je to místnost pro kuřáky se špatně těsnícími dveřmi / nonstop otevřenými dveřmi, jak někdo courá dovnitř / ven.
Tento salonek celkem ujde, tedy asi když má zrovna člověk štěstí a není přeplněný. Návštěva v neděli odpoledne - místo jsme našli, teplého jídla moc na výběr nebylo, ale co chybělo, celkem rychle doplnili (i když použití slova "teplé" je tu trochu zavádějící - i čerstvě přinesené kuřecí bylo spíš vlažné). Položky v čase mění, tedy nám vyměnili v průběhu brambory za květák s brokolicí. Čočková polévka byla velmi ošizená, v každé jídelně na rohu ve městě najdete lepší.
Líbil se mi stánek s kuřecím pilafem (včetně papriček a ajranu!) v rohu. Naopak se mi moc nelíbil malý počet WC a fronta u nich. Barman čepující pivo do použitých sklenic taky na dojmu nepřidal. Aspoň nebylo placené, že. 😊
O omezení pobytu na 2 hodiny nás u vstupu informovali, ale nic nikam nepsali a myslím si, že to ani neměli šanci monitorovat.
Saláty nebyly špatné; sladké jsem, až na úplně obyčejný pudink, nezkoušel a v opačném rohu, než je pilaf, měli pomerančový džus a limonádu (od slova limon 😊 ).
Zakouřenost letiště můžu (tedy spíš musím 😒 ) potvrdit.
Tak ono to postihlo všechny, není to na bankách (které umožňovaly "protáčení"), ale na Mastercard.
Dá se předpokládat, že min. lounge v Praze bude mít jiný název a jiného provozovatele.
Za mě pozitivní, alespoň tam odpadne to problematické upřednostňování držitelů karet a nutnost placené rezervace. Nikdy jsem nevěděla, jestli náhodou nebudu muset letět střízlivá.
no pro mě, který salónek v Praze využil zatím jednou, ještě nejde o zvyk :) Jsem se tak dlouho rozhoupával se zlatou kartou RF až jsem to možná udělal pozdě.
Bohužel to skončí stejně jako vše, kvůli pár debilům, kteří se neumí chovat a taky pár debilům influencreům, tuhle část lidstva bych fakt mlátil potěhem.
To by skončilo stejně tak jako tak. Tak prostě fungují finanční produkty. Nebudou ti to platit věčně, protože se vyčerpá rozpočet na akvizice.
Tak Influenceři to dělali z dobroty srdce, aby si všichni mohli užívat a vůbec jim nešlo o zvýšení návštěvnosti na jejich profilech...