Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

tak jsem ten neomezený vstup využil jednou ale pěkné to bylo :) Z T1 z Prahy asi dlouho nepoletím tak nic.

0 Citovat

Takže vyzkoušen jeden ze salónků v CRK v mezinárodním terminálu, už jsem tu někde popisoval, že tam postavili nový terminál a je opravdu moderní. Bohužel chování úředníků mi přijde hodně "asijské", v Manile už mi přijdu vyklidnění a neřeší blbosti. Tady se naše odbavení táhlo, od příchodu do terminálu trvalo přes hodinu dostat se za imigrační. Těšil jsem se, že budeme maximálně času trávit v salónku, nakonec ani hodina a to jsem ještě ani nevybíral a vlezl jsem do toho co byl nevíc po cestě. Jedná se o Marhaba lounge. Je k němu zajímavý přístup, člověk musí sejít hodně dolů, vypadá to jako cesta do sklepa ale on je spíš problém, že to odletové podlaží je hodně vysoko nad zemí.

Jinak jednu místnost tam mají zabukovanou Emirates což mi přijde vtipné, jestli se dobře pamatuji mají tam jeden let denně. Salónek byl hodně prázdný, ono celkově CRK má dost málo mezinárodních letů. Takže můžete mít klidně celou místnost pro sebe. Na výběr běžné nealko a z piv samozřejmě San miguel a to jak Pale Pilsen tak light. Bylo tam i červené a bílé víno, z jídel chicken biryani + něco vegetariánského. ak spousta různých sladkých i slaných pochutin. Škoda, že jsem neměl čas jít prozkoumat i ten druhý. Normálně mě tady ten nechali prjít před tím, že mi ubrali vstupy. 

20260115-173042-crk-salonek.jpg
20260115-173036-crk-salonek.jpg
20260115-164851-crk-salonek.jpg
20260115-164854-crk-salonek.jpg
20260115-173855-crk-salonek.jpg
20260115-173749-crk-salonek.jpg
20260115-173818-crk-salonek.jpg
20260115-173106-crk-salonek.jpg
20260115-173810-crk-salonek.jpg
20260115-173747-crk-salonek.jpg
20260115-173815-crk-salonek.jpg
20260115-171452-crk-salonek.jpg
20260115-173836-crk-salonek.jpg
20260115-173827-crk-salonek.jpg

2 Citovat

Ahojte, funguje Vám aplikace LoungeKey? 

0 Citovat

Ano

0 Citovat

Poslední salónek v Asii v BKK, The Coral v mezinárodních odletech v C gatech(viz screen). Chtěl jsem být co nejblíž mému gejtu při odletu. Ono je tam těch salónků tolik, že hledat ten nejleší by bylo asi časově hodně náročné. Na výběr několik teplých jídel. Je tam za sklem kuchyně, kde vaří čerstvé jídlo. Dále spoustu zákusků, dva druhy točeného piva a točené červené víno.Mimochodem bylo dobré. To co potom servíroval Etihad na palube byl hnus. Plus spousta nealka. Prostor zaplněný tak z jedné třetiny. Já byl spokojený. Samozřejmě fungující wifi a zásuvky na nabíjení.

Za mě se vyplatí pošetřit vstupy do Asie, oni to tam berou celkově vážně a taky tam asi nedochází k takové degradaci "prémiových" zákazníků. Všechny tři salónky (Thajsko, Filipíny) byly výborné.

screenshot-20260129-093439-loungekey.jpg
20260117-183543-coral-salonek-bkk-pipa.jpg
20260117-184340-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-183900-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-185847-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-183232-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-183552-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-183601-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-195218-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-184434-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-184401-coral-salonek-bkk.jpg
20260117-195214-coral-salonek-bkk.jpg

1 Citovat

Co bylo za problém s Etihad ohledně jídla? V C? 

0 Citovat

jsem to asi blbě napsal, jídlo bylo supr na všech segmentech, jen víno bylo hnusné cestou z BKK. 

Jinak jsem letěl v Y.

0 Citovat

Dik, zvatuju Etihad v C, tak jsem se trosku vydesil :-) 

0 Citovat

Kdo nemá (už) svoje vstupy, případně potřebuje pro rodinu atd., tak na některých letištích nevychází špatně koupit vstupy tady https://transferman.shop/en s použitím kódů HOTPERK nebo FAMILY ještě (12-28% off)

8 Citovat

Ma s tym niekto realnu skusenost? Dostanem voucher, alebo ako sa preukazem obsluhe?

0 Citovat

Roma fiumicino- Prima vista lounge

I když je v aplikaci LK psaný lounge jen v no-schengen flight tak prima vista je i v schengenu - z T3 létá mimo jiné Wizz.. 

Bar je s obsluhou která dělá i nějaké koktejly.. studené  - salámy sýr a zelenina. Teplé asi 3-4 jídla.  Vše je u pultu kde je obsluha která vše doplňuje. Voda jediná je volně dostupná v lednici - v 0.5 l plastu. 

Omezení časem nikdo nehrotí...

1 Citovat

BTW v Radiu Blaník běží často reklama na prebook v salóncích na pražském letišti 🤪 Aby si koupáci zajistili místo během vytížené sezóny... 

0 Citovat

Áčko napsal(a):

Birmingham No1 lounge

Překvapivě super salonek na LK. Moc příjemné místo, klid, pohodlné sezení, dobrá hudba (ale ne nějak hlasitá), celkově pocit úplně jako bych byl v příjemném baru :D 

Barman umí koktejly, měl tam na výběr desítky lahví tvrdýho a točený Amstel a Cider.

Na výběr cca 5 jídel (indické byly skvělé jak z restaurace), salátový bar a palančinkovač. 

Pro mě zatím nejlepší salonek, ve kterém jsem byl. (ale nemám zkušenosti z Asie :-) 

No, spíš lepší bufet... S Asií nesrovnavat, třeba WC jsou někde venku apod. Amstel nepitelný, Cider jo.

0 Citovat

Sala VIP Mediterraneo Palma de Mallorca 

Příjemné překvapení. Moc jsem od toho nečekal, ale salonek opravdu velký, plno prostoru, různé druhy sezení, dětský koutek, tichá zóna... Více jak 10 druhů teplého jídla, plno různých sendvičů, hot dogy, studené tapas, několik sladkých dezertů, pěkně zásobený salátový bar.

Několik druhů lahvového piva, jak španělského, tak zahraničního včetně Paulaneru a Grimbergenu. Několik druhů Cavy i tichého vína a dokonce i španělská Sidra z Asturie. Tvrdého taky pěkný výběr včetně několika druhů rumu. Vše průběžně doplňovali a špinavé talíře odebírali prakticky ihned, jak jsem dojedl.

Naplněnost tak 10%.

Za mě tedy naprostá spokojenost. Rozhodně jeden z nejlepších salónků v Evropě, kde jsem byl na LoungeKey. V hlavní sezóně to ale asi může vypadat diametrálně jinak.

Ono celé letiště teď v lednu působilo jako letiště duchů a to ještě ve většině prostorů probíhá rekonstrukce, takže je v provozu možná tak 1/3.

1 Citovat

Lounge ve Španělsku jsou evropská špička.

1 Citovat

mo, treba takova malaga urcite ne :)

0 Citovat

Kanary jsou take hrůza. Na Mallorce je nyní nově zrekonstruovaný. 

Vskutku na španělských letištích je spravuje AENA a kvalita je fakt obdobná.

0 Citovat

Zkuste Košice - horší bídu jsem nezažila.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Sala VIP Mediterraneo Palma de Mallorca 

Příjemné překvapení. Moc jsem od toho nečekal, ale salonek opravdu velký, plno prostoru, různé druhy sezení, dětský koutek, tichá zóna... Více jak 10 druhů teplého jídla, plno různých sendvičů, hot dogy, studené tapas, několik sladkých dezertů, pěkně zásobený salátový bar.

Několik druhů lahvového piva, jak španělského, tak zahraničního včetně Paulaneru a Grimbergenu. Několik druhů Cavy i tichého vína a dokonce i španělská Sidra z Asturie. Tvrdého taky pěkný výběr včetně několika druhů rumu. Vše průběžně doplňovali a špinavé talíře odebírali prakticky ihned, jak jsem dojedl.

Naplněnost tak 10%.

Za mě tedy naprostá spokojenost. Rozhodně jeden z nejlepších salónků v Evropě, kde jsem byl na LoungeKey. V hlavní sezóně to ale asi může vypadat diametrálně jinak.

Ono celé letiště teď v lednu působilo jako letiště duchů a to ještě ve většině prostorů probíhá rekonstrukce, takže je v provozu možná tak 1/3.

No nevím , byli jsme tam v prosinci, jídlo tam nějaký bylo, nápoje taky, ale připadali jsme si tam jak v nějaký závodce, vlastně bych příště zvažoval jestli tam vůbec jít ... o chování lidí nemluvě, rozlítaný parchanti, všude okolo nich bordel od spadanýho jídla ze stolků, lidí s puštěnejma mobilama nahlas buď na filmy nebo telefonování

0 Citovat

V Evropě mi zatím jako nejlepší přišel salonek ve VCE, tuším Marco Polo se jmenuje

0 Citovat

Rzeszów - dopoledne rajčatová polévka a pirohy (obojí ne moc výrazné chuti), hromada chlastu pro nevěřící psy, zákusky, dortíky a podobné chujovinky. Během půl hodiny, hodiny asi 10 lidí, převážně nepoláků.

Cestou na letiště lze z MHD linky 51 pozorovat četné baterie Patriotů, namířené na východ. 

1 Citovat

P_P napsal(a):

No nevím , byli jsme tam v prosinci, jídlo tam nějaký bylo, nápoje taky, ale připadali jsme si tam jak v nějaký závodce, vlastně bych příště zvažoval jestli tam vůbec jít ... o chování lidí nemluvě, rozlítaný parchanti, všude okolo nich bordel od spadanýho jídla ze stolků, lidí s puštěnejma mobilama nahlas buď na filmy nebo telefonování

Hele může být, taky si myslím, že je to o osazenstvu a že v hlavní sezóně, když tam bude narváno, tak to žádná sláva nebude, viz recenze na Google maps. Já měl štěstí, že jsem chytil prakticky prázdný salonek, takže to bylo fajn. 

Jestli to tam vypadá jako v závodce, to si úplně nemyslím, respektive podobně to vypadá i v plno jiných saloncích v Evropě. 

0 Citovat

Deny napsal(a):

V Evropě mi zatím jako nejlepší přišel salonek ve VCE, tuším Marco Polo se jmenuje

Mě ještě na LCA, ten taky a ještě 24/7.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Zkuste Košice - horší bídu jsem nezažila.

Největší bídu jsem viděla v Bologni, dodnes nevím, jestli to byl vůbec lounge, nebo jenom nějakej "lepší" fast food stánek 

0 Citovat

Bologna je proti Košicím luxus. Mají tam poměrně chutné sendviče a prosecco, v Košicích je prakticky vše nechutné.

https://alkoholdrink.cz/alkohol-...osice-ksc/

1