Zdravím, nemá prosím někdo tipy na levné ubytování v San Franciscu (konkrétně budu potřebovat 10-12.3., 2 osoby)? Potřebujeme pouze 2 noci přespat, jinak na hotelu/hostelu nebudeme. Hledám přes booking, kde je levný např. European hostel, ale s docela špatným hodnocením, navíc v zapadlé uličce a v ne úplně bezpečné čtvrti. Předem díky  .

Ubytování - San Francisco

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

17 reakcí

Zdravím,
nemá prosím někdo tipy na levné ubytování v San Franciscu (konkrétně budu potřebovat 10-12.3., 2 osoby)? Potřebujeme pouze 2 noci přespat, jinak na hotelu/hostelu nebudeme. Hledám přes booking, kde je levný např. European hostel, ale s docela špatným hodnocením, navíc v zapadlé uličce a v ne úplně bezpečné čtvrti.

Předem díky smiley

0

Ne uplně bezpečná čtvrť - to zní jako výzva! smiley Já tam mám namířeno v dubnu tak se budu těšit na Vaše reporty... každopádně tenhle týden taky budu hledat ubytování tak Vám sem napíšu který se mi zdá jako nejvýhodnější... smiley

0 Citovat

Schválně jsem se koukal co bych volil já a mě přijde jako nejlepší volba

USA Hostels San Francisco
http://booking.com/d59746e202e97


cena na dva dny ubytování pro jednoho začíná na 74 USD se snídaní , bez 14 % TAX, 2.25 % city tax.
jinak má slušné hodnocení .

0 Citovat

ahoj, skus okolie letiska,tam su lacnejsie hotely ako v centre sf, jazdi tam zadarmo bus, ktory obchadza vsetky hotely v oblasti. my sme byvali v hampton inn , lokalita sa vola san francisco airport, pekny hotel, cisty, bookovane cez hotels.com. Ostatne hotely v usa som bookoval cez priceline.com - teda skor som vyjednaval o cene. Tam sa vies dostat na super cenu. Inak z letiska v SF chodi BART /vlak/, ktorym sa dostanete z letiska do centra SF za cca 20-25 min.

0 Citovat

Ahoj,
ja som v tom European hostel prespaval cca tyzden v r.2009. Akoze bol to najhorsi (najspinavsi) hostel v ktorom sme v USA spali a dokonca vtedy na nasej chodbe robili aj stavebne upravy, ale na 2 noci sa to podla mna da vydrzat. (prezili sme:))

0 Citovat

Ahoj, ja jsem v SF zila a pracovala 6 mesicu pred 3 lety v hostelu Pacific trade winds na 680 Sacramento street. Je to primo v centru, na rohu cinske a business ctvrti. Je tam cisto a vzdy tam pracuji super lidi,
Kteri ti dokazi dat hodne typu ohl mesta, ktere je mym nejoblibenejsim, miluju ho!!!

Tam jsou mixed dorms, 4-8 posteli, dohromady tusim necelych 40 mist , takze nic prelidneneho. Jinak tusim hostel green tortoise ma I private rooms.

Enjoy!

0 Citovat

Moc díky za tipy.
Nakonec jsme s přítelkyní využili server airbnb.cz (nabízí při nové registraci kupón na $25!! - viz diskuze o airbnb na foru cestujlevne) a budeme přespávat u jednoho místního. Nabídka je vážně široká a vybírali jsme z více možností a webová stránka je přehledná. Nakonec jsme zarezervovali ubytování na 2 dny pro 2 lidi v centru na Bush st. za $75, tzn. $18,75 za noc za jednoho, což je moc pěkná cena smiley (měli jsme vyhlídnuté ještě i levnější ubytování, ale bohužel nám odepsal, že nás zrovna nemůže z rodinných důvodů ubytovat)

PS: Jedeme do SF z Los Angeles za $1 s megabus.com, tak snad bude vše ok smiley

0 Citovat

Ja jsem byl v SF u Joshe v takovym klasickym sanfranciskym dome kousek od Haights & Ashbury, coz je takovy hippie centrum mesta. MHDeckem se dalo rychle dostat kamkoliv, jinak klidna ctvrt.

Cca 2 minuty pesky od domu je ta Haights & Ashbury, s hospodama a restauracema, je tam spoustu umeleckych obchodku a je to tam celkem hezky.

Nevim jaky ma ceny, loni v lete tam mel nejakou brutalni slevu, proto jsme u nej zustalo, jinak ale doporucuju. Neni to typickej airbnb, ma tan barak celej rozdelenej na pet mistnosti ktery pronajima a na celym domu je digitalni zamek na cciselny kod, takze muzete prijet treba i ve dve rano a sami se dostat az do pokoje smiley

https://www.airbnb.com/users/show/1032643

0 Citovat

Naše hotely ze San Francisca jsou následující:

Budget Inn - jedna z nejlevnějších variant ubytování, čemuž šíleně odpovídá kvalita smiley Smrádek až to není hezký, do koupelny jsem se neodvážil (chyběly mi pantofle smiley ). Ale na přespání si myslím, že se to dá zvládnout. 15 minut chůze od centra.

Hotel Abri - naprostá paráda. Je pravda, že s cenou 2,5tis. / noc to není žádná hitparáda, ale kdo má appku HotelTonight s volným kreditem, nechť využije smiley byl to první hotel, kde jsme měli župany na pokoji. Přímo v centru.

0 Citovat

Ahoj, zkusím to tady trošku oživit. Máme v prosinci cca 2,5 dne na San Francisco (přílet ve středu kolem poledne, odlet v sobotu v 8 ráno). 


Přemýšlím nad vhodným ubytováním. Ani ne tak nad konkrétním hotelem, ale spíš lokací. Zatím mi z toho vyšlo ubytovat se někde poblíž letiště (protože brzký ranní odlet a relativní blízkost autopůjčoven) a to v blízkosti nějaké vlakové stanice. Ať už BART nebo caltrain. Samozřejmě cenově takové ubytování vyjde lépe než někde v centru a dává mi to i větší smysl.


Plán je následující. Ve středu po příletu odhodit kufry v hotelu a vyrazit vlakem do centra.  Projít si rychle centrum - takové ty největší atrakce typu Fisherman's Wharf a Pier 39, Lombard Streed, Nob Hill, Pacific Heights Victorian Houses, vyfotit si tramvaj. Večer potom NBA a vlakem zpět do hotelu.


Další den ráno vyzvednout na letišti půjčené auto a směr Twin Peaks, Golden Gate Bridge a okolí. V pátek potom směr Cupertino a  Apple Park, případně Big Basin Redwoods State Park a projet se kousek po Pacific cost highway ideálně k nějaké pěkné vyhlídce na Pacific. Večer pak vrátit auto a ráno hotelovým shuttlem/uberem na letiště a domů. 


Ty dva dny s autem ještě nemám úplně dořešené. Nuže? Je volba blízko letiště správná? Volili byste to nějak jinak? Pokud máte i nějaký komentář k programu budu rád. Je to takové v poklusu, ale více času nyní není, takže spíš jen taková rychlá ochutnávka :-) 


0 Citovat

Ten program po příletu se mi zdá ne moc realistický s ohledem na délku denního svitu v prosinci. 

0 Citovat

Program je nástřel. Je mi jasné, že z toho nestihneme vše, ale prostě operativně vyberu pár věcí. Neplánuju žádnou honičku, ale v klidu se projít po centru.

0 Citovat

Ahoj, my bydleli přes Airbnb zde: 759 Circle Ct, South San Francisco, CA 94080, USA, cena 1400 noc. Ja bych zvážil auto hned 1. den, vím že jsem počítal bart a nebylo to o moc levnější...

My měli program následující, v 15hod ubytování a odjezd na Golden gate a sotva vše stihli do západu slunce.

2. den Alcatraz, piery, oběd u Bubby a klasika tramvaj fotky, Lombard a Chinatown, večer využili na nákupy. Vyhoda byla neděle a parking gratis na ulici.

3. den jsme chtěli Twin peaks, ale byla mlha, tak jsme dokoupili darky dali posledni In-n-Out Burger v 14hod vratili auto na letišti. 

0 Citovat

Auto pro pohyb v  SF je hloupost. Všude se dá dostat public dopravou nebo uber. V down town je drahé parkování.

0 Citovat

Parkování se dá za dobré peníze sehnat přes aplikaci SpotHero (musíte stáhnout mimo GooglePlay, kde je to omezený jen na telefony registrované v USA). Dá se tam klidně sehnat i Valet parking za 10 dolarů na půl dne v garážích hotelů v centru. Parkování na ulici nedoporučuji, vykrádají se tam auta jak na běžícím pásu.

0 Citovat

Ano, právě kvůli drahému parkování mi přijde na první den auto hloupost. Prostě se dostaneme vlakem tam a večer zase zpět. Po centru pěšky nebo MHD. Ty další dva dny už chceme vyrazit spíš mimo město proto auto. Tam už neplánuju vracet se do centra. Pouze v případě, že by nás tam fakt něco hodně zaujalo a nestihli jsme to ten první den.

0 Citovat

Denni mobil muni pass stojí 5 USD. SF je jedním z mála měst v USA, kde funguje  veřejná doprava.


https://www.sfmta.com/fares/day-pass

0 Citovat

Dříve šlo nechat auto v okolí Lombard/Fischermans za 10 -14 na celý den. Nevíte někdo jestli to ještě funguje? My jsme mnohokrát nechali auto přímo pod zatáčkami na Lombard na  2 hod zdarma, šli na Fischermans, pak se vrátili a přepsali čas, pak pěšky do Chinatown a zpět tramvají.

0
17 reakcí