Mám zakoupené letenky na únor s příletem do KUL a odletem z BKK.  Zkoušel jsem sestavit itinerář aby to dávalo smyl a abych věděl jaké přelety dokoupit, kde využít trajekty, co nevynechat, co vynechat apod. budu rád za připomínky a rady.Tohle jsem vytvořil: https://mapy.cz/s/2vjqL  .

Malajsie, Singapur a Thajsko za 3 týdny

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

20 reakcí

Mám zakoupené letenky na únor s příletem do KUL a odletem z BKK.  Zkoušel jsem sestavit itinerář aby to dávalo smyl a abych věděl jaké přelety dokoupit, kde využít trajekty, co nevynechat, co vynechat apod. budu rád za připomínky a rady.

Tohle jsem vytvořil: https://mapy.cz/s/2vjqL

 
0

Máš to dost nabité na 3 týdny, my jsme měli totéž v opačném směru na 2 týdny, ale bez Samui, Krabi a Singapuru, a bylo to hektické. Ale vím, že ty taky nevydržíš dlouho na jednom místě... Možná to Samui bych vynechal.

0 Citovat

Na Ko Samui se blbě dostává, pokud tam nemáš let z Bangkoku, který je zase dost drahý. Phuket, pokud jen trochu nemusíš party, bych vynechal a zjednodušil si život. Na ty můžeš do Pattayi u Bangkoku. Phi Phi fajn, jen u Maya Beach počítej s davy. 

0 Citovat

Treba bych tam dal prelet z GeorgeTown (Penang) na Langkawi s AirAsia??  Phuket je ucelovka predpokladam? :-) mozna Maya beach bude zavrena? neco takoveho Thajci planuji.. ?

0 Citovat

Tak oni ji plánují uzavřít mimo sezónu. Prý aby si odpočinula.

Co se týče Phuketu, tak tam nic moc neni zajímavého (žádná příroda, památky - skoro nic). Jen party, vysoké ceny a atmosfera jako v každé středomořské koupácké destinaci. To samé zažiješ v Bangkoku v Patpongu nebo v Pattaye a nemusíš se zatím táhnout lodí. Mimoto v Phuket City chcípl pes, MHD tam není a do party lokací to ke z přístavu aspoň dvacet kiláků a z nich dalších 20 taxíkem na letiště. Takže pokud nemáš extra důvod, proč tam chceš jet, zvážil bych její vyškrtnutí. 

V Malajsii bych ještě zvážil Camaron Highlands s čajovými políčky. 

EDIT: koukám, že jsem se zacyklil a znovu melu o Phuketu. Hm, mé největší zklamání v Thajsku. 

0 Citovat

Ono asi záleží, jestli chytneš dobrou letenku do/z Krabi nebo do/z Phuketu. Řekl bych, že spojení s Bangkokem má lepší Phuket. Jestli máš jet z Phi Phi do Krabi nebo do Phuketu je už skoro jedno.

0 Citovat

Doporučujete tedy vynechat Phuket a Ko Samui. Přidal jsem ještě Pattaya, pak by to vypadalo takto: https://mapy.cz/s/2y7lt

Přelety Singapur - Langkawi a Krabi-Bangkok.

 Většinou toho za 3 týdny procestuji více - má smysl ještě přidat Borneo?

 
0 Citovat

Asi by som to nehrotil. My sme napr. za 2 týždne dali Kuala Lumpur,  Kota Bharu, Perhentiany, Kuching & okolie a Melaku.

0 Citovat

Doufám, že nám celou cestu zdokumentuješ, zejména pak tu část v Pattaye :)))

Jinak to vidím asi takto: KL 2 dny, Singapur 2 dny, Langkawi 4-5 dní, Krabi ?, Phi Phi se dá jako cedlodenní nebo prostě přes noc tu pobýt, ale na mě moc dojem neudělalo, Bangkok 2 dny + možný celodenní odskok do Ayutthaya... No, já bych se nebál ještě pár bodů přidat, ale vzhledem k tomu, že se vše dá řešit po cestě, tak jako základ mi to přijde úplně dostačující a pak uvidíte :)

Mě se třeba hodně líbila pauza v Hua Hin, dá se sem jet nočním vlakem z Krabi.

0 Citovat

Pattaya je dobrá, když se s přítelkyní nemůžeš dohodnout jestli vzít do trojky holku nebo kluka. 

Tam se to dá vyřešit kompromisem.

0 Citovat

Ale jen v případě, když je pán horňák.

0 Citovat

Ahoj. Chcem sa opytat na par veci. Lepsi Penang alebo Langkawi? Ako najlepaie stravit silvestra v KL? Dakujem vam

0 Citovat

Za mě Langkawi a Silvestra v KL si dovedu úplně v barvách  představit okolo Alor Street a BukitBintang:-)

0 Citovat

Diky za odpoved. Vyresil jste moje dilema. Rozhodne se na to podivam a zkusim resit ubytovani v okoli vami zminenych lokalitach. Co bezpecnost? Je rozumne Silvestr vubec travit v KL? Urcite to je pecka ale..

0 Citovat

Já tam na Silvestra nebyl, ale vzhledem k tomu, jak to tam pařilo ve všední den v březnu a květnu, nevidím problém... Jinak dobrý podnik je Opium, kde měli skvělé a zajímavě servírované kokteily. Ubytování kousek odtud jsme bydleli v Parkroyal, skvělé apartmány se vším potřebným, bazénem na střeše s výhledem na Twins atd, přes německou Expedii to bylo tehdy za šušeň.

0 Citovat

Martin Martin napsal(a):

Diky za odpoved. Vyresil jste moje dilema. Rozhodne se na to podivam a zkusim resit ubytovani v okoli vami zminenych lokalitach. Co bezpecnost? Je rozumne Silvestr vubec travit v KL? Urcite to je pecka ale..

Ty Martine. Ty jsi super borec. Das tu otázku, jestli je lepší Langkawi nebo Penang,aniž bys trosku popsal v jakem směru. Jeden borec ti odpoví, i když je to Cali. S jeho odpovědi sice souhlasím, ale ze bych ja se na základě jedné odpovědi rozhodl kam pojedu,to asi ne.

A ta otázka na bezpečnost, to je taky perla. Malajsie je jedna s nejbezpečnějším a nejvyspělejších  zemi Asie,pokud se nepletu. Ale bomba muže na silvestra bouchnout stejně dobře v KL jako v Paříži,Londýně, Moskvě, nebo klidne i Praze.Pokud mas strach,tak plánuj silvestra někde na horské chatě, malé plazi nebo proste kdekoliv,kde není mrtě lidi. :) Troufam si ale tvrdit, ze v KL je riziko  terorismu podstatně menší než v naši západní Evropě.

0 Citovat

Třeba mně věří... Já bych tobě taky věřil a nemusel si to nechávat někde od někoho odkývat:-)))

0 Citovat

Pozor so slovickom bomba v malajzii.

Tam to znamena hasici :)

0 Citovat

cali napsal(a):

Třeba mně věří... Já bych tobě taky věřil a nemusel si to nechávat někde od někoho odkývat:-)))

:)))

0 Citovat

Jinak drinky vyjdou o dost levněji  v Langkawi než v KUL.

0 Citovat

V kl alkokol jedine u indov :)

0
20 reakcí