Ahoj,letos mi to vyšlo tak, že nějaké volno přes léto bude až v druhé půlce září  ( cca od 9.9. -  23.9.). Chci někde vyrazit na "plážovou" dovolenou na cca týden až 9 dní. Jak do Algarve (Faro), tak do Costa del Sol (Malaga) vidím ještě relativně rozumné letenky. Myslím, že co se týče počasí budou stále obě oblasti relativně v klidu, navíc turistů by mohlo být už méně. Má představa je ideálně nějaké pěkné menší městečko s pláží a auto na týden. S tím, že prostě jeden den bychom trávili na pláži a druhý vyrazili někde na výlet a takhle na střídačku celý týden. Rád bych se vyhnul takové té umělé zástavbě typu 8 km dlouhá pláž, kde je nasekaný jeden X patrový hotel vedle druhého. Rád bych něco autentičtějšího, menšího. Co jsem zatím prozkoumal pár městeček na Costa del Sol, vše vypadalo megalomansky, ale snad se i tady dá najít něco ne až tak turistického.Problém je, že nevím kterou oblast zvolit. Obě bych rád viděl a v každé je něco co by mě zajímalo. :-) Máte nějaký konkrétní tip (městečko, kde se ubytovat) nebo názor co by bylo lepší?  .

Algarve nebo Costa del Sol pro letní dovolenou v září?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

19 reakcí

Ahoj,


letos mi to vyšlo tak, že nějaké volno přes léto bude až v druhé půlce září  ( cca od 9.9. -  23.9.). Chci někde vyrazit na "plážovou" dovolenou na cca týden až 9 dní. Jak do Algarve (Faro), tak do Costa del Sol (Malaga) vidím ještě relativně rozumné letenky. Myslím, že co se týče počasí budou stále obě oblasti relativně v klidu, navíc turistů by mohlo být už méně. 


Má představa je ideálně nějaké pěkné menší městečko s pláží a auto na týden. S tím, že prostě jeden den bychom trávili na pláži a druhý vyrazili někde na výlet a takhle na střídačku celý týden. Rád bych se vyhnul takové té umělé zástavbě typu 8 km dlouhá pláž, kde je nasekaný jeden X patrový hotel vedle druhého. Rád bych něco autentičtějšího, menšího. Co jsem zatím prozkoumal pár městeček na Costa del Sol, vše vypadalo megalomansky, ale snad se i tady dá najít něco ne až tak turistického.


Problém je, že nevím kterou oblast zvolit. Obě bych rád viděl a v každé je něco co by mě zajímalo. :-) Máte nějaký konkrétní tip (městečko, kde se ubytovat) nebo názor co by bylo lepší? 

0

Algarve se mi líbilo více, ale ještě bych doporučil podívat na Španělsko u hranic s Portugalskem (Huelva a okolí).

0 Citovat

Navštívila som južné pobrežie Algarve, Marbellu aj okolie Huelvy (Punta Umbria a Matalascanas) a všade mi to pripadalo dosť zastavané :) 

Osobne by som odporučila Playa de Bolonia na juh od Cadizu. Nádherná pláž v zálive, s dunami a výhľadom na Maroko. Hneď vedľa sú nejaké ubytovania, ale inak je dosť izolovaná. Na výlet sa odtiaľ dá ísť napríklad  do Cadizu, Tarify, Gibraltaru či trocha ďalej do Sevilly. 

Západné pobrežie Algarve sa mi inak zdalo autentickejsie ako juh. 

0 Citovat

Malagu neznam , ale Algarve je fajn da se to vselijak nakombinovat i s Portem a Lisabonem a pak ve Faru pujcit auto a projet si pobrezi , za zminku stoji nejen cestovani az k majaku do oblasti Sagres ,ale i ostruvky mezi Farem a Tavirou , je treba ale pocitat s tim , ze more je v Portugalsku chladnejsi nez ve Spanelsku

0 Citovat

Vzhledem k termínu bych vynechal Algarve. Tam už není Středozemní moře, ale studený Atlantik. Čím víc na západ, tím vyšší skaliska a nutnost jít na pláž po schodech. Pokud budeš trvat na Algarve, tak jednoznačně ikonické plážičky kolem Ponta de Piedade. 

0 Citovat

Díky za reakce. Upřímně netrvám na žádné z těch lokalit. Na první dobrou jsem si neuvědomil, že v Algarve už je Atlantik, dobrá poznámka. Obecně si myslím, že by v daném termínu byla vhodnější východní část středozemního moře (Řecké ostrovy, Kypr), ale na té straně už jsem byl mnohokrát, navíc zatím jsem neobjevil žádné vhodné letenky na nějaký řecký ostrov, který by mě zajímal. :-) 


Zkusím mrknout ještě na tu Huelvu, případně detailněji na Costa del Sol. 

0 Citovat

Ani Huelvu bych v zari nebral, costa del sol je jistota. Atlantik je svine studena :)

0 Citovat

Zas taková svině to není.Když je vzduch 40,tak těch 20-21 krásně osvěží...

0 Citovat

Opravdu teplý není Atlantik ani v parném létě, ale je stokrát krásnější než Costa del Sol, která splňuje přesně to, co nechcete.

0 Citovat

Huelva má odpudivé okolí. Jsou to samé foliovníky a občas nelibá vůně. To samé ale platilo o jednom letovisku nedaleko Malagy. Jen už asi nedohledám jeho jméno. Mně se nejvíc líbila Costa Blanca v okolí města Oliva. Takřka žádné velké hotelové komplexy a nádherné dlouhé bílé pláže. Je to ale severněji a může tam už být zima. 

0 Citovat

https://cestovani.idnes.cz/spane...-sveta_tom

0 Citovat

Zkus se podivat na lety z Berlina do Recka. V Srpnu tam byl zpatecni let za 50€ na Korfu, vicemene to Recko bylo do 2,5k ,- za zpatecni z Berlina od Laudamotion.

0 Citovat

My sme boli Algarve 28.8.-2.9.2017 a voda na kupanie pre nas uplne pohode, ale to samozrejme zalezi od toho co komu vyhovuje, nam prave ta sviezejsia voda. No a pozeram teraz len tak narychlo prvu stranku ktoru mi vyhodil Google k teplote vody napr v Lagose a priemer za september je totozny ako za august, 21stupnov a su to najvyssie priemerne teploty vody v roku (napr jul ma 19stupnov). Takze ak by som sa riadil podla tohto, tak aj ten september druha polka bude pohode na kupanie

0 Citovat

Kromě Costa del Luz se nám taky líbilo Cabo de Gata (opačná strana, Středozemní moře), tam bude klid určitě a teplá voda na koupání.  

0 Citovat

Cabo de Gata a okolí je hezké.My byli v Roquetas de Mar v září a pohoda.

 

0 Citovat

Já na Costa del Sol rok žila  a pravidelně se tam vracím.  Moře je tam nic moc a hlavně studený, ale na výlety je to super. Malaga, Gibraltar, Tarifa, Ronda, Sevilla a rozhodně doporučuji dojet do Granady. V září tam bude ještě pěkně teplo.  Jídlo i vino super, ceny dobrý. Já konkrétně žila a jezdím do Estepony.

0 Citovat

perro napsal(a):

 Moře je tam nic moc a hlavně studený, ale na výlety je to super.


Mám taky ten pocit. Mě se ta oblast líbí hlavně kvůli výletům, které je možné v okolí absolvovat, proto mi to dává větší smysl vyrazit někdy mimo sezónu - březen nebo říjen. Ale prostě jako letní dovču mě to až tak nezaujalo zvláště, když se nakonec našla jiná varianta. Vzal jsem Fuerteventuru z Berlína. :-) Každopádně díky všem! 

0 Citovat

My byli loni v říjnu v Algarve a na koupání to rozhodně bylo. A to nejsme žádní otužilci. Samotného mě to překvapilo.

0 Citovat

jakob napsal(a):

My byli loni v říjnu v Algarve a na koupání to rozhodně bylo. A to nejsme žádní otužilci. Samotného mě to překvapilo.


Já byl taky u Malagy  v říjnu a moře ok, tedy Středozemní, když jsme po návratu z Gibraltaru zastavili na "koupačku" v Tarifě, tak to bylo jiný kafe. Jo Atlantik je svině studená......
0 Citovat

Někteří tady píší jak je atlantik studený, ano to je, ale algarve je na tom trochu lépe jak třeba celé západní pobřeží Portugalska. Několikrát jsem navštívil Costa del sol, tam jde chytit i přes prázdniny studeny proud z Atlantiku, kdy jeden den má voda 23, druhy 20.

Algarve se prohřívá postupně a zrovna září je nejlepší, ta teplá voda se tam drží, a začína se ochlazovat někdy od začátku října. Loni v druhé polovině zaří měla 23st, není to jako východí středomoří, ale proč mít 30st teplou vodu? A letos se do Algarve chystáme znovu, opět v září. Ceny za ubytka jsou už nižší, odpočinek jako dělaný. 
0
19 reakcí